Lantligt junibröllop i Enköping: Beatrice + Rasmus

Beatrice och Rasmus gifte sig den 13 juni 2020 och bjöd in sina närmaste vänner och familj till ett lantligt utomhusbröllop i Enköping. Tanken från början var att anordna ett överraskningsbröllop med Disney-tema, men på grund av pandemin fick de planera om. Beatrice höll dock fast vid en förtrollande brudklädsel och vi älskar hennes val av blå tyllkjol som verkligen blir pricken över i:et tillsammans med övriga detaljer i blått.

VI lämnar över ordet till bruden Beatrice som får berätta om sin och Rasmus dag, som bröllopsfotografen Rebecka Thorell fångat så fint på bild.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-2.jpg

Så träffades brudparet

Beatrice: När vi träffades 2013 studerade jag på annan ort men var hem över helgen och kände att jag måste få komma ut och dansa! Så jag "tvingade" ut min vän på krogen och vi dansade, drack och hade skoj. Och där mitt på dansgolvet möttes jag och Rasmus. Efter många kyssar följde jag med honom hem och resten är historia!

Efter ett par månaders dejtande blev vi sambos och vi började prata om att förlova oss på vår ettårsdag i maj, men vi kom båda fram till att det var bättre att starta året som förlovade så strax efter tolvslaget 2014 bytte vi ringar med varandra på vår balkong.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-8.jpg

Bröllopsplaneringen

Beatrice: Tanken var att vi skulle överraska familj och vänner på min 30 årsdag, där temat var Disney. Jag skulle ha gift mig som Ariel och Rasmus som Prins Erik och gästerna skulle även de var utklädda till Disney-karaktärer. Vi hade bjudit in ca 55 gäster, men ju mer covid-19 spreds sig fick vi lov att ändra våra planer.

Vi valde att ställa in festen och bara bjuda in vår närmaste familj och vänner till vår väns släktgård. Vi fick även tänka om med mat då en buffé inte skulle fungera, så vi bokade en lokal foodtruck. Vi satt ute med avstånd mellan borden och två ställen var avsedda till att kunna tvätta händerna med tvål och vatten samt handsprit lite varstans. Gästerna fick även ett personligt glas med namnlapp som det fick ha under hela kvällen.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-12.jpg

Platsen för bröllopet

Beatrice: Jag visste från början att jag ville gifta mig ute och då vi inte behövde så stor lokal som en bygdegård, kunde vi vara på min väns släktgård där de har ett magasin, där det tidigare haft verksamhet för olika tillställningar. Det blev en perfekt plats för vårt lilla bröllop med lantlig känsla och nära till naturen. Vi gifte oss på deras mark med utsikt över rapsfält.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-35.jpg

Klädseln

Beatrice: Tanken var från början att vi skulle gifta oss som Disneykaraktärer men när vi fick lov att planera om så valde vi enklare fest klädsel. Jag hade fått en spetstopp uppsydd som jag skulle haft till min skjärtfena så jag valde att behålla den och fokusera på att hitta en kjol. För Rasmus blev det de självklara valet kostym med väst utan kavajen med blå slips för att matcha färgen på min kjol.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-60.jpg
Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-39.jpg
Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-83.jpg

Styling och accessoarer

Beatrice: Vi gjorde oss iordning hemma tillsammans, jag valde att göra enklare lockar och ha en egengjord blomsterkrans. Min smycken var väl genomtänkta - örhängen som jag fått av en nära fick representera något nytt, armband var något gammalt från min mamma och halsband lånade jag av min bästa vän och kjolen fick representera något blått.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-145.jpg

Blommorna

Beatrice: Sedan länge har blåklint varit en självklar blomma att ha i min brudbukett då det är min favoritblomma. Sedan hade vi även brudslöja och rosor i buketten.
Vi gjorde även blomsterarrangemangen till borden med dessa blommor.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-147.jpg
Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-216.jpg
Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-219.jpg

Vigseln

Beatrice: Vi gick in till tonerna av The Lumineers låt Ho hey medan familj och vänner stod i två led som sedan blev en halvcirkel. Vår vigselförrättare höll sitt tal och sedan läste hon upp de tre bästa egenskaper hos varandra som vi skickat till henne tidigare, då det var hemligt för den andre tills då.

Vår dotter var ringbärare, i sin nervositet lämnade hon ringasken och ställde sig framför oss vänd mot gästerna. Vi sa sedan ja till varandra och bytte ringar. Mina tårar rann men Rasmus var snabbt fram med en näsduk. Sedan kom gästerna fram en och en och gratulerade oss med en kram.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-231.jpg
Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-241.jpg
Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-296.jpg

Vigselringarna

Beatrice: Vi valde att behålla våra förlovningsringar och gravera in vigseldatumet, då ingen av oss ville ha fler ringar.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-339.jpg
Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-335.jpg

Middagen

Vi hade bokat in en foodtruck och för enkelhets skull hade vi valt att alla skulle få högrevsburgare. Vi hade inga bordsplaceringar utan gästerna fick själva välja var det ville sitta.
En stående sak vi brukar ha på våra fester är att vi har musikquiz och det hade vi även under vår bröllopsmiddag.
Papporna höll ett varsitt tal och även brudens bästa vän.
Med tanke på pandemin valde vi bort att ha bröllopstårta och hade istället hemmagjorda cupcakes. Musiken under festen var en blandad lista på Spotify.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-134.jpg

Bästa minnet från dagen

Beatrice: Det jag minns som bäst är när jag och Rasmus gick iväg för att fotografera oss innan vigseln, som småbarnsföräldrar och då ammande, hade vi inte många stunder det bara var vi två. Men den stunden fick vi då tillsammans och vi hade bara ögonen för varandra. Och alla vår känslor vi kände då, nervositet och lycka på samma gång.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-163.jpg

Om fotografen

Beatrice: Jag är själv utbildad fotograf så en bra fotograf var viktigt för mig. Men också ett väldigt svårt beslut. Men genom min mammagrupp lärde jag känna Rebecka och hon blev snart det självklara valet. Från första kontakt har Rebecka visat ett stort intresse att lära känna oss som par och har hela tiden haft oss i fokus. Hon smälte in bland gästerna och man märkte knappt att hon var där, men på samma gång kände man hennes härliga och professionella närvaro.

Bröllopsblogg_sistersinlaw_RebeckaThorellPhoto_Låg-365.jpg

Fotograf: Rebecka Thorell
Brudklänning: Egensydd topp och kjol från Vila
Kostym: Dressman
Catering: Happy Foodtruck