Augustibröllop Med Borgerlig Vigsel I Stockholms Stadshus: Sofie + Fredrik

Sofie och Fredrik gifte sig den 1 augusti 2020 i Stockholms Stadshus. Paret ville ha ett litet, intimt och småhemligt bröllop. Och det visade sig vara extra bra att planera under 2020. Bröllopsfotografen Lena Larsson fick äran att dokumentera parets dag från en vigsel i Stockholms Stadshus till middagen på Spritmuseum där utvalda gäster fick vara med och fira.

Vi lämnar över ordet till bruden Sofie som får berätta om dagens ögonblick, känslor och hur deras tankar gick kring bröllopsplaneringen.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0001.jpg

Så träffades brudparet

Sofie: Jag och Fredrik träffades i min hemstad Luleå när vi jobbade som instruktörer på samma gym och han höll i en utbildning som jag gick. Trots det blev vi egentligen vänner först ett år efteråt och därefter tog det ännu ett år innan vi blev ett par. Jag var ganska trött på Luleå just då och ville testa att bo någon annanstans ett tag. Jag sökte en utbildning som jag kom in på och Fredrik följde med mig till Stockholm.

Vår förlovningshistoria är egentligen ganska oromantisk. Jag, som varit gift tidigare, hade inte hunnit tänka tanken på att gifta mig igen då Fredrik ställde frågan under en resa till London. Jag var minst sagt tveksam till giftermål och sa faktiskt nej (!). Därefter tog det ändå inte mer än ett halvår för mig att inse att det var det jag ville. Den gången frågade jag och vi förlovade oss i början av augusti 2016.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0010.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0027.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0015.jpg

Bröllopsplaneringen

Otraditionellt nog tog det nästan fyra år efter förlovningen innan vi bestämde oss för att gifta oss. Jag blev väldigt inspirerad av en resa till Italien som vi planerade i augusti 2020. Ju mer vi planerade och bokade, desto mer tänkte jag på resan som just en bröllopsresa. Till slut frågade jag Fredrik på alla hjärtans dag 2020, om vi inte skulle lägga till själva bröllopet också?

Då började vi alltså planera lite smått. Vi ville inte ha det stora bröllopet utan ett litet, intimt - bara vi två dagen innan vår Italienresa. Vi ville att det skulle vara en hemlighet som vi kunde ringa och avslöja när vi redan landat i Italien. Men eftersom vi ju ändå ville fira med en middag tyckte vi att det vore trevligt att skåla med de närmsta vännerna i Stockholm åtminstone.

Allt eftersom våren fortskred och pandemin blev ett faktum förstod vi att själva resan inte skulle bli av. Men vi behöll förstås bröllopet och idén vi haft hela tiden; ett litet intimt, småhemliga bröllop. Och det visade sig passa extra bra detta år.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0017.jpg

Vigseln

Jag och Fredrik valde att inte ha några vänner eller släktingar närvarande vid vigseln, vi ville att det skulle bli en stund bara för oss. Vi väntade på vår tur i pelargången på Stadshusets innergård där vi mötte upp vår fotograf Lena.

När det väl blev vår tur att gå in blev jag så tagen av det vackra tornet där vi nästan var helt ensamma. Det kändes väldigt högtidligt och fint att gå upp för den väldiga stentrappan till ovala rummet. Vi gick in tillsammans och jag vet att jag förundrades över hur närvarande och personlig vår vigselförrättare var. Sen kom mina tårar och jag hörde knappt Per Anders Fogelström ord när de lästes för oss och vi sa ja.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0031.jpg

Vigselringarna

Sofie: Vi valde att inte byta ytterligare ringar vid vigseln utan bara behålla våra förlovningsringar med tanken att den också kan symbolisera äktenskapet.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0034.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0033.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0037.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0049.jpg

Klädseln

Sofie: Jag letade efter en klänning som jag skulle känna mig bekväm att använda även vid andra tillfällen. Samtidigt ville jag gärna ha en ljus klänning som kändes elegant. Klänningen i beige siden från norska Iben var precis vad jag tänkt mig.

Jag hade hela tiden föreställt mig Fredrik i ljust grå kostym och väst vilket han helt gick igång på. Han skaffade till och med två västar så han kunde göra ett klädombyte under kvällen!

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0004.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0074.jpg

Styling och accessoarer

Jag ville inte ha någon speciell håruppsättning så jag valde att ha utsläppt lockat hår. Skorna är från Filippa K och även dem ville jag kunna använda mer framöver.
Vi försökte annars ha lite löst sammanhållna färger med beige, vitt, grått och rött accessoarer. Jag hade röda läppar och vinröda naglar, Fredrik hade vinröda skor och fluga och jag knöt ett vinrött sidenband runt buketten.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0075.jpg

Blommorna

Blommorna blev fint vilda och busiga. För mig var det inte viktigt med specifika blommor utan så jag bad floristen göra mer av en "vanlig" bukett, inte riktigt lika arbetad som en traditionell brudbukett. Jag gav generella färgönskemål och de komponerade därefter fritt utifrån säsong och tillgänglighet.
I lokalen på Spritmuseum hade vi inga speciella önskemål utan de dekorerade lite åt oss. På borden hade de ställt vaser i olika storlekar med vilda blommor. Somrigt och fint!

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0070.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0087.jpg

Om fotografen

Sofie: Vi var ganska sena med att bestämma oss för fotograf och jag surfade runt och letade för fullt när jag av en slump snubblade över Lenas bilder. Jag blev helt tagen. Jag har aldrig sett bröllopsbilder som hennes tidigare. Hon fångar känslor och verklighet på ett fantastiskt vackert sätt. Jag skämdes nästan när jag hörde av mig då jag var helt säker på att hon skulle vara bokad sen minst ett år tillbaka, men det visade sig att hon precis fått en avbokning på vårt datum!

Lena tog verkligen hand om oss under dagen och vi kände oss snygga, avslappnade och omhändertagna. Ett riktigt proffs på alla sätt!

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0104.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0108.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0114.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0120.jpg

Bästa minnet från dagen

Sofie: Den bästa stunden var när alla våra vänner började dyka upp och vi skålade tillsammans. Det var så mycket glädje och pirr i kroppen. Att få ta emot som gifta för första gången och samtidigt ha hela kvällen tillsammans med våra närmaste vänner framför oss.

Fredrik: Jag minns fotograferingen mellan vigseln och festen allra bäst. Det var ett fint sätt att vara tillsammans och låta alla känslor lägga sig lite. Det gjorde också att det gick att slappna av och bara njuta av stunden.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0121.jpg

Platsen för bröllopet

Sofie: Vi ville gärna ha en plats som kändes som vårt Stockholm då den här staden är så mycket oss och vi. Djurgården kändes väldigt passande och just Spritmuseum hade vi besökt flera gånger och vi gillar platsen och stämningen. Ett riktigt smultronställe med god mat och dryck.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0141.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0149.jpg

Middag / Fest

Sofie: Jag är så glad att vi valde att ha vår middag på Spritmuseum. Vi hade först tänkt ha mer av en vanligt middag utifrån deras fasta meny men inför dagen fick vi träffa både kock och sommelier för att prata om mat, dryck och upplägg och de var väldigt tillmötesgående och lyhörda. Vi valde att ha tre rätter med tillhörande dryck och dessutom komponerade de "våra" drinkar, en "Sofie" och en "Fredrik" utifrån våra personliga favoritdrinkar, som serverade under kvällen.

Allt kändes väldigt personligt och bemötandet var verkligen fint. Kocken presenterade all mat själv och när vi insåg att vi faktiskt glömt det där med musik fick vi låna hans bärbara högtalare.
Vi var ett litet middagsgäng på elva vänner och det blev en fantastisk kväll som slutade med att vi vandrade hem tillsammans längs Strandvägen.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0157.jpg
Bröllop i Stadshuset Stockholm 0146.jpg


Tips till andra som planerar bröllop

Fundera på vad som är det viktigaste för er och lägg fokus på det, vi är glada att vi la krut på middagen och fotografen.
Det är okej att bryta mot "regler", gör det som passar er bäst.

Bröllop i Stadshuset Stockholm 0158.jpg

Tack Sofie och Fredrik för att ni delade med er av er dag här på Sisters in Law!

Fotograf: Lena Larsson
Festlokal: Spritmuseum
Florist: Flower Republic
Ringar: Vi valde att behålla endast förlovningsringarna.
Hårstylist: Creative Headz