Elopement På Sveriges Högsta Berg Kebnekaise Under Midnattssolen: Kimberly + Anders

Långt upp i Sverige hittar vi Kebnekaise - vårt lands högsta berg. Nära Sveriges nordligaste punkt är sommaren något helt annan än i söder och det är dit vi ska idag: till toppen av Kebnekaise tillsammans med brudparet Kimberly och Anders. De valde att anordna ett elopement under midnattssolens gyllene sken och genom bilderna från fotografen Rebecca Lundh ska vi idag få ta del av deras fantastiska dag.

Det ser kanske inte ut som det, men Kimberly och Anders gifte sig klockan 23.00 på natten. Tack vare att solen aldrig går ner under horisonten under sommarhalvåret är midnattsbröllop i dagsljus möjligt i Lappland. Midnattssolen sprider ett fantastiskt gyllene sken och ur en fotografs perspektiv är det otroligt tacksamt med ett så vackert ljus under så lång tid. Fotograf Rebecca, som vanligtvis håller till i Kiruna och får uppleva midnattssolen varje år, har såklart koll på hur man bäst tar del av den. Nu tar vi och kollar in bilderna från detta midsommarbröllop i Lappland tillsammans med en berättelse från brudparet.

brudklänning+spets
bröllop+lappland
brudgum+klädsel

Om brudparet

Kimberly: Vi har varit tillsammans i 13 år, varit förlovade i 10 år och nu även varit man och fru i 10 månader. Anders och jag, Kimberley, valde att gifta oss på Sveriges högsta berg, en dröm som gick i uppfyllelse och som vi kommer att minnas så länge vi lever.

Det var april månad och jag stod hemma i köket i vår lägenhet när jag skrollade på telefonen och såg ett inlägg från fotografen Rebecca Lundh. De ord som fastnade hos mig i hennes inlägg var: gifta sig i midnattssol. Jag frågade Anders direkt om jag skulle skriva till Rebecca och fråga om hon var ledig för fotografering midsommardagen, den 20 juni. Hon svarade ja och vi satte genast igång med planeringen.

bröllop+plockmat
naturbröllop+norrland
bröllop+natur

Kimberly: Strax efter klockan 14.00 kom vår fantastiska fotograf Rebecca Lundh hem till oss. Bilen packades med bröllopsklänningen och även några andra favvo-klänningar från designern Maxjenny. Nu var det bara att tuta och köra, nu var vi igång och första stopp var Camp Ripan och deras spa. Där skulle vi fotografera och filma förberedelserna.

Rebecca körde och Ida Lundh, hennes syster, satt bredvid i bilen. Hon skulle också vara med hela dagen för att filma. På Camp Ripan väntade floristen Elina som driver Djungelstugan och jag tappade hakan av alla vackra blomsterkreationer hon skapat, det var magiskt!

Vi fotade i cirka 2 timmar utan stress och åt en härlig tapasbricka med ost och kex, därefter hämtade jag mat som jag beställt från restaurang ripan. Det var 5 olika rätter, superfint upplagt. Vi åkte upp på Luossavaara i Kiruna och dukade upp en härlig picknick. Där satt vi allesammans och njöt av en god middag innan vi åkte vidare mot Nikkaluokta för att ta lite porträttbilder.

Solen sken som aldrig förr och när vi kom till Nikkaluokta så hade vi ca 2 timmar på oss innan vi skulle förbereda oss för flygning med Kallax. Vi var inte ensamma under fotograferingen, vi var där tillsammans med miljontals mygg.

När fotograferingen var klar så gick vi till personalen till Kallax och de berättade att det skulle bli två helikopterturer istället för en. Det vill säga, vi skulle flygas i 2 omgångar. Fotografen, floristen och vigselförättaren flög först och under tiden Anders och jag satt och väntade, målade vi glada munnar på våra munskydd vi skulle ha på oss i helikoptern och åt lite av tapasbrickan vi tog med.

Ahlström Kitti_Mörtlund Kitti_Rebecca Lundh_kimberleyanders172_low.JPG

Kimberly: När det sedan var dags för oss att stiga på helikoptern kom känslan, det är nu det händer. Jag var så lycklig att jag nästan sprack. När vi lyfte höll vi varandra i handen och färden mot Kebnekaise var det vackraste jag sett i hela mitt liv, ca 25 minuters flygtur senare så var vi framme. Det var snö och solen gassade precis så som jag drömt om att det skulle vara.

Ahlström Kitti_Mörtlund Kitti_Rebecca Lundh_kimberleyanders170_low.JPG
bröllop+kebnekaise
bröllop+kebnekaise

Vigseln var också magisk! Eva, vår vigselförättare, var verkligen världens mysigaste person. Hon hade förberett allt så fint och jag var så rörd. När Anders dessutom från hjärtat berättade hur mycket han älskade mig när han trädde på mig ringen, då brast jag i tårar. Det var magiskt!

vigsel+bergen
bröllop+kebnekaise
kebnekaise
bröllop+norrland
bröllop+norrland
brudbukett+naturbröllop
bröllop+midsommar

Kimberly: Efter en väldigt intim och minnesvärd vigsel bar det ner mot lägre höjdmeter igen. Det vackra bergsområdet kring Kebnekaise har mer än bara Sveriges högsta punkt att erbjuda. Här finns såklart vackra vyer på alla nivåer. Fjällen är en fantastisk miljö för den som gillar natur och här i Sverige finns det så många olika fjäll att välja mellan. Man behöver inte åka iväg till Schweiz eller Österrike för att få magnifika berg som vigselplats. I Sverige har vi allt från Kebnekaise i norr till Sälen i söder att välja på.

midnattsbröllop
bröllop+midnattssol

Kimberly: Vi satte oss i Rebeccas bil tillsammans med henne och Ida och körde mot Kiruna. Vyerna var magiska så på vägen mot Kiruna så stannade vi för att ta fler portättbilder. Anders tog en cigarr medans Rebecca tog bilder på mig och när vi nästan var framme så stannade vi mitt på vägen. Klockan var tre på natten, midnattssolen lyste, det var varmt och vi tog de sista bilderna när Anders och jag dansade, avfyrade konfetti och sprutade bubbel på varandra, mitt på Nikkaluoktavägen i juninatten.

När vi satte oss i bilen så sade jag till Rebecca som körde: kör mot Circle K, nu blir det vickning. För visst ska man äta korv med bröd när man gift sig. Hon stannade bilen och vi klev ur och plingade på. Vi köpte varsin korv sen körde hon hem oss och vi sade godnatt.

bröllop+sommar

Vi tackar Kimberly och Anders för att vi fått följa med på det här inspirerande elopementet och önskar dem all lycka i framtiden!


Fotograf: Rebecca Lundh
Florist: Djungelstugan