Julibröllop på Schenströmska Herrgården: Naz + Dilan

Det är början av oktober och nu har vi verkligen lämnat den varma säsongen bakom oss. Åtminstone IRL. Här på bloggen får vi däremot njuta av sommaren lite till, tack vare bröllop som detta! Vi ska nu få inspireras av Naz och Dilans julibröllop som anordnades på Schenströmska herrgården i Ramnäs, utanför Västerås. Tillsammans med vänner och familj gjorde brudparet mycket själva, så som vigselbågen och brudtärnebuketterna.

Bruden Naz berättar om dagen där det finns mycket att inspireras av, både när det gäller detaljer men även state of mind när det kommer till bröllopsdagen. Det var nämligen mycket som gick fel under dagen, vilket ni får läsa om i slutet. Men trots det blev det ändå den bästa dagen i deras liv och det är ju så det ska vara! Tillsammans med bilder från bröllopsfotografen Liisa Eelsoo får vi nu ta del av bröllopet mellan Naz och Dilan som själva beskriver sin dag som intim, oförutsägbar och hjärtlig.

Bröllopsblogg

Så träffades brudparet

Naz: Jag träffade Dilan på läkarprogrammet utomlands. Jag hade en tuff period i mitt liv och ville egentligen inte träffa någon. Men det blev inte som man hade planerat.. Det började med en god vänskap, sedan blev attraktionen oundviklig. Snabbspola framåt ett tag då Dilan hade planerat att fria i Paris, men tyvärr skedde just då en pandemi. Frieriet fick istället gå till väga på ett traditionellt, kurdiskt sätt där familjerna träffades och Dilan bad om min hand.

Bröllopsblogg

Bröllopsplaneringen

Naz: Kenzas bröllop var min inspo + massa bilder från pinterest. Mycket rusty weddings, enchanted gardens och helt enkelt sagolikt. Först hade vi tänkt ha bröllopet på Nybynäs gård men planen ändrades och tidigarelades. Vi bestämde oss för att boka och anordna ett helgbröllop på Schenströmska herrgård där vi skötte allt själva.

Bröllopsblogg

Platsen för bröllopet

Naz: Vi ville ha mycket natur i vår vigsel, något jordnära. Vi ville helst undvika det extravaganta. Festen ville vi ha lite mer rusty, men det blev inte så utan vi hade större delen av festen i den stora, dekorerade matsalen som var anknuten till en terrass.

Bröllopsblogg

om Middagen

Naz: Vi körde buffébord med grillad mat. Den veganska maten vi hade beställt skickades tyvärr inte med. Dukningen arrangerades av brudtärnorna. Brudtärnornas buketter återanvändes som dekoration på borden. Även min brudbukett återanvändes som dekoration på vårt honnörsbord. Två av mina närmaste väninnor valde att sjunga för oss på bröllopet. Förövrigt hade vi en DJ på plats och det var då mycket musik från mellanöstern initialt, och sedan mer engelskt & svenskt mot kvällen.

Bröllopsblogg

Om klädseln

Naz: Jag visste att det bara fanns en butik i hela Skandinavien som var återförsäljare av det märket jag sökte och det var Bröllopsbruket i Stockholm. Jag hade hittat min klänning på internet långt innan bröllopet, dock tog det ca 6 månader innan jag fick den. Dilan hittade sin kostym veckan innan bröllopet.

Bröllopsblogg

Styling och accessoarer

Naz: Min syster Niyan Hammasharif arbetar som MUA och även stylistlärare på gymnasiet. Jag fick äran att bli sminkad och stylad av henne. Jag ville ha mitt hår i en låg, rufsig uppsättning med äkta brudslöja-blommor i. Det vart så fint! Sedan ville jag även ha en naturlig sminkning som framhävde mina drag istället för att omvandla mig till någon annan.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Vigseln

Naz: Vigseln skedde utomhus på äppelgården utanför herrgården. En blomsterbåge köpt på biltema dekorerades flitigt av mina tärnor, initialt med hönstråd och därefter massa grönt och blommor (köpta på Plantagen). Mina tärnor gick upp 05 på morgonen för att dekorera den.
Vigselförrättaren Anders Teljebäck kom dit från Västerås kommun för att viga oss. Vi hade en vit matta men som flög iväg då det blåste så mycket. Armen på min klänning slets sönder sekunden jag ställde mig framför Dilan för att vigas. Vi valde att gå med båda våra föräldrar längs altaret. Regnet började falla sekunden efter att vigseln var genomförd.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Blommorna

Brudbuketten specialbeställde vi hos Ica Maxi's egna blomsterbutik i Eskilstuna. Priset på den hamnade under 1000 kronor. Brudtärnornas buketter innehöll brudslöja och eukalyptusblad som köptes på Plantagen. Alla tärnbuketter sattes ihop av mig på bröllopsdagen.

Bröllopsblogg

Bästa minnet från dagen

Naz: När jag, Dilan och fotografen gick iväg för att ta bilderna. Vädret växlade mellan regn, åska, regnbåge och sol. Vi hade inte träffat varandra tidigare under dagen så det var skönt att få omfamna varandra och bara vistas i varandras närvaro, även om det var för en kort stund. Dessutom så fick vi magiska bilder!

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Om bröllopsfotografen Liisa Eelsoo

Naz: Vi gillade hennes stil, hennes ljusa, livliga tema och det faktum att hon verkade kunnig i färgorganisation. Sen var hon väldigt trevlig och enkel att jobba med. Vi är väldigt, väldigt glada över vårt val idag.

Tips till andra

Några av de saker som gick fel under dagen;

1. Mattan flög iväg under vigseln
2. Ärmen på min klänning som slets sönder precis när vi skulle vigas.
3. Ösregnet som började precis under våra porträttbilder (vi hade inga paraplyer som backup heller!)
4. Restaurangen som glömde skicka med vegansk mat till våra vegan-ätande gäster
5. Tårtleverantören som var med om en bilolycka, tack och lov är föraren oskadd, men kan inte säga detsamma om tårtan då en tre-våningstårta blev till en en-våningstårta. 10 paket glasstårtor fick köpas in 1 timme innan servering.

Ovanstående är bara några få av flertalet saker som inte gick enligt planen men trots all turbulens så är vi nu MAN & HUSTRU! Trots allt som gick snett den dagen har vi båda haft så himla kul, dansat, skrattat och firat kärleken med våra nära och kära precis som man ska.

Jag är övertygad om att livet som gifta kommer vara minst lika oförutsägbart men vi får försöka fortsätta leva vid regeln ”don’t sweat the small stuff, it’s all the small stuff”.

Nu är han min man, min bästa vän, min livspartner, min kärlek, min Dilan! Jag är så taggad över att ta mig igenom det här livet i hans sällskap. Även om vi inte alltid är överens så finns det ingen annan jag hellre tjatar och spenderar energi och tid på.

Fotograf: Liisa Eelsoo
Brudklänning: Madilane, köpt hos Bröllopsbruket Stockholm
Kostym: Tagliatore
Festlokal: Schenströmska herrgården
Florist: Ica Maxi's florist, Eskilstuna
Ringar: Förlovningsring från Vanbruun.
Trycksaker: Halimdecor
Hår + makeup: Niyan Hammasharif