Tips på Bröllopsgåvor till Gästerna

I samarbete med Brother

Bröllop och DIY är något som går hand i hand. Många brudpar vill sätta sin personliga touch kring dagen och har man den där kreativa pyssel- eller byggådran i sig så finns det inga hinder för vad kan kan skapa. Tillsammans med Brother vill vi inspirera till enklare DIY-pyssel till bröllopsdagen som även är någonting som gästerna kan ta med sig hem efter festen. Vi har fått låna Brothers etikettskrivare P-Touch Cube och har funderat ut några alternativ på bröllopsgåvor som ni enkelt kan ge bort till era gäster.

DIY_Bröllop_Pyssel_3347.JPG

Att ge bort gåvor till bröllopets gäster är såklart inget måste. Men många brudpar tycker att det är kul att ge bort någonting litet som gästerna kan minnas dagen med och det behöver inte vara påkostat.

Bordsplaceringen

Varför inte kombinera bordsplaceringen med någonting som gästerna kan ta hem? Knyt bordsplaceringskorten runt små buketter som placeras vid det uppdukade bordet och uppmana gästerna att ta med sig sina buketter hem för att hänga upp på väggen där de kan torka vackert.

Bordsplaceringskort bröllop DIY

DESIGNA ETIKETTERNA enkelt VIA MOBILEN

Etiketter är något som de flesta använder för att få ordning och struktur i hemmet, på kontoret eller kanske i trädgårdslandet. Men det finns så många fler användningsområden och bröllop är ett av dem. Därför tycker vi att det här samarbetet med Brother är himla kul!

För att designa deras etiketter använder man Brother-appen P-touch Design&Print. Du kan designa fritt från grunden eller välja att utgå från färdiga mallar. Du väljer sedan typsnitt, symboler och emojis om du önskar. De har flera olika färger och mönster på tape att välja mellan, men även satinband vilket öppnar upp för helt nya möjligheter! Spana in ett tidigare inlägg vi gjort på livsstilsbloggen för att se exempel på satinbanden.

Vill du köpa P-Touch Cube så kan du hitta den hos Kjell & Company, Clas Ohlsson och Dustin.

Här har vi använt en genomskinlig tape med vit text.

Här har vi använt en genomskinlig tape med vit text.

Som du ser på bilden ovan på förpackningen till vänster, så kan man även vrida texten och skriva ut på längden.

Som du ser på bilden ovan på förpackningen till vänster, så kan man även vrida texten och skriva ut på längden.

Vad kan man då ge bort till sina gäster i bröllopsgåva? Vissa ger bort något som kan förtäras direkt under bröllopet, så som småkakor eller godis, med andra väljer något som gästerna kan ta med sig hem. Oavsett var ni väljer att anordna ert bröllop, så finns det alltid något som präglar just den platsen eller närområdet. Äppelmust från Österlen, Västerbottensost från Västerbotten, polkagris från Gränna. Fundera på vad som präglar området ni bjuder in gästerna till eller vad som präglar er som par och paketera in det som ett minne som gästerna kan ta med sig hem.

bröllopsgåva till gästerna
DIY_Bröllop_Pyssel_3373.JPG

Fröpåse som bröllopsgåva

Att ge bort en fröpåse är en populär bröllopsgåva och nog vår personliga favorit här på redaktionen. Tänk att få med en fröpåse med en blomma eller krydda som präglat bröllopet du nyss varit på och som sedan kan blomma ut i din trädgård, på din balkong eller i köksfönstret. En påse basilikafrön efter ett Toscanabröllop eller en påse med frön från vackra ängsblommor om bröllopet varit i en sådan miljö. Ett annat alternativ kan vara att enbart välja frön från blommor i det färgtema som bröllopet höll.

Gåva till gästerna bröllop

Har du några tips på bröllopsgåvor till gästerna? Dela gärna dem i en kommentar!