Lättsamt Septemberbröllop I Bergslagen: Linnéa + Leon

Veckans bröllopsberättelse tar oss tillbaka till en septemberdag 2019 då Linnéa och Leon gifte sig i Nora i Bergslagen. Det var ett lättsamt “barfotabröllop” och en familjär fest som pågick i flera dagar. Brudparet ville att deras bröllop skulle vara som en semester och ett längre firande både för dem själva och sina långväga gäster från Australien där Leon är från. Bakom kameran stod Amanda Stevens som är gift med Leons bror och som alltså är Linnéas sister in law - yey! Amanda driver Other Wedding Stories tillsammans med sin man som är videograf. För lite drygt ett år sedan publicerade vi även deras bröllop här på Sisters in Law. Se här: Avslappnat Gårdsbröllop i Australiensisk Anda: Tyrone + Amanda.

Men nu fokuserar vi på Linnéas och Leons dag som bjöd in när och kära till ett härligt sensommarbröllop i svensk idyll den 1 september 2019.

Bröllopsberättelse-5546-1.jpg
Bröllopsblogg.jpg

Så träffades brudparet

Linnéa: Vi hade varit bekanta i många år men det var inte förens jag och min kompis Amanda (vår bröllopsfotograf) flyttade till Australien som det blev vi. Vår förlovning var en total överraskning för mig (jag visste inte ens att Leon hade köpt en ring). Planen var att vi skulle flytta hem till Sverige i April, men jag blev ganska sjuk och lite akut behövde jag åka hem till Sverige för att få läkarvård. Så på väg till flygplatsen där Leon skulle släppa av mig, stannade vi på en väldigt speciell och sentimental plats för oss som par (Vi hade vår allra första date där, det var där Leon först brättade att han var kär i mig osv.), för att ha en liten picknick. Jag förstod fortfarande ingenting alls. Jag förstod inte ens att något var lurt när han skulle gå till bilen för att "hämta sin telefon" så att han kunde ta en bild. Han bad mig sitta och kolla ut på utsikten, och när han sa att han tagit bilden (vilket tog väldigt lång tid eftersom att han inte alls tog en bild utan försökte ta ur asken som satt fast i byxfickan) och jag vände mig om stod han på ett knä. Vi förlovade oss den 6:e mars 2019.

Bröllopsplaneringen

Linnéa: Jag skulle inte beskriva mig själv som den klassiska bröllopstypen, utan ville egentligen bara gå till stadshuset och kanske ha nån mysig middag för att fira med de allra närmsta. Leon är också obrydd, utan en strikt utan på hur ett bröllop "ska" vara. Men av olika anledningar bestämde vi oss för att ha ett mer traditionellt bröllop ändå. Men på våra villkor.

Så vi bestämde oss för att det mer skulle kännas som en sommarhelg än bara ett bröllop. Vi ville att alla gäster bara skulle ha som en liten mini semester för att njuta av den sista sommarhelgen. Spela kubb, kasta boomerang, bada, spela volleyboll, basta, dricka drinkar, sola och bara ha det roligt! "Easy going" var som vårat ledord under planeringen.

Jag tog väldigt mycket hjälp av mina fastrar när det kommer till dekorationerna och dom gjorde ett perfekt jobb. Vårt ledord för dekorationerna var "bohemisk sommarfest".

Bröllopsberättelse-5137.jpg

Klädsel till bröllopet

Linnéa: Jag hade faktiskt börjat sy upp en klänning som jag designade själv. Men några månader innan bröllopet var jag hemma hos min Mormor och Morfar, och vi kom in på just bröllopsklänningen. Och vi började prata om min mormors klänning som hon köpte för 100kr i Hudiksvall inför deras bröllop 1970. Hon frågade lite på skoj om jag ville pröva den och så fort jag satte på mig den förstod både jag och mormor (och morfar) att DETTA var klänningen. Leon bar en svart kostym, en vit linneskjorta och slips.

Styling och accessoarer

Linnéa: Less is more. Så jag ville ha en "slarvig" romantisk uppsättning och accessoarerna höll jag ganska plain. Jag bar ett par klassiska drop örhängen från Caroline Svedbom, en vintage guldring som jag fått i present från Leon och ett armband som jag fick av min lillasyster på morgonen innan bröllopet. Under fotograferingen och vigseln bar jag en lång slöja, men till middagen satte vi i en blomkrans istället.

skogsbröllop

Om bröllopsfotografen Other wedding stories

Linnéa: Vår fotograf var Amanda Stevens som har Other Wedding Stories. Vi har ett väldigt speciellt band till ´other wedding stories´ teamet som består av Amanda som min svägerska och compadre sen flera år, och hennes man - Leons bror. Men detta är faktiskt inte alls anledningen vi valde henne, hon är den bästa fotografen jag vet, både jag och Leon älskar alla hennes bröllopsfoton! Hon är duktig och avslappnad och hon har en speciell förmåga att göra så att man känner sig helt bekväm, vilket både jag och Leon verkligen behövde, haha.

Det kändes så fint att få dela alla dessa speciella stunder under fotograferingen med Other Wedding Stories-teamet!

Bröllopsberättelse-5432.jpg
Bröllopsberättelse-5580.jpg
vintage brudklänning
brudbukett yvig

Blommorna

Blommorna gjorde en kompis till oss. Jag skickade henne bilder som jag hittade på Pinterest om inspiration och gav henne sen fria händer.
Både när det gäller, själva brudbuketten, blomkransarna, corsagen och dekorationerna. Alla arrangemang blev så vackra!

brudslöja bröllop längd på slöja

Platsen för bröllopet

Vi ville ha en plats som visar den svenska idyllen, mycket på grund av att Leon kommer från Australien och vi ville såklart att dom skulle få se Sverige från sin bästa sida. Så vi bestämde oss för att vara i Bergslagen där min familj kommer ifrån och jag delvis är uppvuxen. Vi blev inte besvikna! Vårt bröllop firades i dagarna 3 (till och med 4). Vi körde torsdag till söndag, med vigseln och själva festen på söndagen.

Torsdag
Vi kom till gården och åt middag och firade med våra föräldrar. Drack vin och åt pizza, bastade och badade i sjön.

Fredag
Alla från Australian och hela våra familjer var bjudna att komma på fredagkvällen.
Då vankades det nämligen en traditionell svensk kräftskiva eftersom att bröllopshelgen inföll under kräftskiva säsongen.

Lördag
Alla gäster inbjudna att komma till gården för att bara hänga, grilla, bada, basta och njuta av det fina vädret.
Kvällen slutade inte förrän långt in på småtimmarna!

Söndag
Vigsel och fest.

Bröllopsberättelse sisters in law.jpg
vigselplats utomhus

Vigseln

Vigseln hölls utomhus på en dansbana precis intill den lilla sjön som hör till gården. Vi hade extrem tur med vädret hela helgen, sol och varmt. Men när vi vaknade på söndagen öste regnet ner... Såklart! Men vi var inte så brydda eftersom att vi haft så fina dagar innan.

Det fortsatte ösa ner under frukosten, under morgonen när vi fixade oss och under hela fotograferingen, men (!) precis innan jag och pappa skulle gå ner till dansbanan så sprack det upp och vi fick strålande solsken resten av dagen! Och regnet resulterade ju i fantastiska bilder, med så fint ljus, så det vart perfekt ändå!

Bröllopsberättelse-6041.jpg
barfotabröllop

Linnéa: Man kan kanske kalla vårt bröllop för ett barfotabröllop. Dels för att det var känslan av bröllopet men också dels för att jag faktiskt var barfota hela dagen. Även min pappa som "lämnade över mig" var barfota. Leon hade ett par "flätade" finskor under vigseln men så fort den var över flög dom av. Och vi pålyste till och med att alla gärna fick joina oss och ta av sig skorna!

Bästa minnet från dagen

Linnéa: Det finns så många fina och unika minnen från dagen och hela helgen. Men ett av mina favoritminnen är under fikat efter vigseln inne i det stora huset på gården, när min lillasyster (ackompanjerad av min pappa på gitarr) sjöng "Can't help falling in love" och alla gästerna spontant stämde in! Det var så vackert och kändes så stort!

Bröllopsberättelse-6158.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Ta det som det kommer, och stressa inte över små detaljer.

  • Allt måste inte vara perfekt. Huvudsaken är att alla har det bra och att ni blir gifta.

  • Fira kärleken!

Bröllopsberättelse-6176.jpg

Tack Linnéa och Leon för att ni delade med er av er underbara dag här på Sisters in Law!


Fotograf: Other Wedding Stories
Trycksaker: Alla inbjudningar och placeringsarrangemang etc var handgjorda/skrivna av min moster
Dekorationer: Faster Linnea Tillqvist - @drommigafester
Hårstylist: Min frisyr gjorde min faster, Åsa Sylvander, som jobbar som frisör i Göteborg.


sagobröllop bergslagen
lantligt septemberbröllop