Lantligt Sommarbröllop på Österlen: Elaine + David

Nytt år, nya bröllopsberättelser att inspireras av! För dig som precis har hittat till Sisters in Law, kan vi berätta att på måndagar varje vecka publicerar vi större bröllopsberättelser där vi intervjuar brudpar om hur de träffades, tankarna kring bröllopsplaneringen och alla detaljer kring dagen. Sedan starten av Sisters in Law 2015 har vi publicerat nästan 200 bröllopsberättelser och det känns så otroligt kul att det är så många som vill dela med sig av sin dag. De delar med sig av sina bästa tips och kanske inspirera till nya tankar till er som planerar era bröllop just nu. Vill du frossa i bröllopsberättelser så hittar du alla här: Bröllopsberättelser.

Första bröllopsberättelsen för i år är från Elaine och David, som anordnade ett sommarbröllop i lantlig anda på Österlen i Skåne. Tillsammans med foton från Martina Lundborg får vi drömma oss bort till värmen och Elaines och Davids sommarbröllop. Vi lämnar över ordet till bruden Elaine.

bröllopsblogg+lantligt+rustikt

Så träffades elaine och david

Elaine: Första gången jag mötte David var på arbetet våren 2011, där vi fortfarande jobbar tillsammans än idag. Jag måste erkänna att jag blev lite småkär direkt. Vi blev vänner och umgicks väldigt mycket, men det var först efter 1.5 år som vi blev ett par. Det var nog ingen större överraskning för vänner och familj när den dagen kom.

Ett gemensamt intresse är att resa och vi har hunnit med många resor tillsammans. Det var på Jamaica som David valde att fria. Ringen hade han haft hemma i en byrå bredvid min sida av sängen i 4 månader. David har berättat att han var nervös över att ha ringen i handbagaget och tittade till väskan flera gånger om dagen på hotellet. Trots detta så väntade han tills två dagar innan hemfärd att ställa frågan. Den 22 december var vi nere på stranden innan vi skulle gå och äta middag. Han lurade upp mig på rummet igen – och där hade han förberett med blommor på golvet och rumsservice med champagne ute på vår terrass mot solnedgången. Vi pratade om alla våra resor vi gjort, jag placerade Jamaica på tredje plats. Då sa David att han kanske kan få Jamaica till att hamna på en första plats? Då kom frågan ”vill du bli gammal och grå tillsammans med mig?” och han tog fram den mest magiska ringen. Jag blev så överraskad och såg det inte alls komma, samma lyckorus i magen då som nu på bröllopet.

bröllopsblogg+lantligt+rustikt
bröllopsblogg+lantligt+rustikt
bröllopsblogg+lantligt+rustikt
bröllopsblogg+lantligt+rustikt

Styling och accessoarer

Elaine: Jag har fördelen att vara god vän med Hanna som gjorde både mitt och tärnornas hår. Det gjorde mig lugn och jag visste att det skulle bli något enkelt men ändå något som stack ut. Eftersom att jag har långt hår så ville jag ha en halvuppsättning, där av blev det en lagom slarvig håruppsättning med lockad svans. Även Amy som sminkade mig och tärnorna är en god vän som känner oss väl, enkel sminkning där ögonen var i centrum. Accessoarer väldigt enkelt både för David och mig. David överraskade mig med att brodera in datumet för bröllopet på manschetten.

bröllopsblogg+lantligt

Val av klädsel

Elaine: Jag har alltid haft ett extra öga för Ida Sjöstedt, tidlösheten i hennes klänningar men ändå att de sticker ut med fina detaljer. Jag beställde hem min långa klänning redan sommaren 2018 och har efter det provat några fler – men nu i efterhand visste jag från början att det var den jag ville ha. För att göra den lite mer personlig och pampig så sydde jag fast en lång delad tyllkjoll. Min ombytesklänning fick jag jobba desto hårdare för, men till slut fick jag hem den och jag är så glad att jag hade två. Jag ville ha en mer klassisk klänning på vigseln och en riktig festblåsa under kvällen.

brudklänning ida sjöstedt
brudklänning ida sjöstedt
brudklänning ida sjöstedt

David var direkt inne på att ha en svart kostym, så därifrån gick det ganska så snabbt att välja. Det var viktigt att kostymen hade en fin lyster, för att ge ett mer elegant intryck. Vit skjorta till och även där ute efter en fin lyster. Som en fin detalj på manschetten broderade David även in bröllopsdagens datum som en överraskning. Till detta valdes en lite festlig slips i silver med subtila mönster. Svart kostym innebar även svarta finskor och som sista detalj på helheten matchande manschettknappar och slipsnål i guld.

bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt+first look
bröllopsblogg+lantligt+first look
bröllopsblogg+lantligt+first look
bröllopsblogg+lantligt

Lantligt bröllop med åkernära vigsel

Elaine: Det första vi sa till varandra när vi besökte Lindäng var ”kolla utsikten”. Bakom ladan sträcker sig åkrarna och man ser havet. Vi visste då att vi ville ha vigselbågen precis vid kanten ut till åkern. Vårt val av just Lindäng var enkelt, dels platsen såklart men även Katja och Kim som hyr ut Lindäng. Genomtrevliga och otroligt hjälpsamma. Vi ville ha en lokal där vi kunde själva bestämma över maten och dryck. Det blir såklart mer planering och tid bakom allt, eftersom att man får pussla ihop allt med catering, kök och servis. Men det är det värt. Eftersom att vi gifte oss borgerligt så var det smidigt för oss att kunna ha både vigsel och middag på samma ställe. Lagom nära hemma, och nära till hotell inne i Simrishamn samt några hus vi hyrde till våra gäster.

bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
vigselbåge dekoration

Inspiration för bröllopet

Elaine: Gammalt möter nytt. Den råa ladan gjorde att mina idéer tog fart direkt när vi besökte Lindäng för första gången – att faktiskt få bestämma och forma platsen för vårt bröllop helt själva. Allt porslin och glas samlade vi ihop under 1.5 års tid, från olika loppisar. Som plus i kanten så hittade jag väldigt fint porslin hemma hos mormor och morfar med. Det blev till slut en väldigt fin blandning mellan gammalt udda tillsammans med Orrefors och Röstrand.

Vi ville ha en mysig partykänsla inne i ladan, med mycket olika lampslingor i taket blandat med tyg. Vi blandade naturfärger tillsammans med koppar och guld - för att få den festliga känslan på lokalen. Dessa färger har även följt med i trycksakerna i save the date, inbjudan och tackkort.

bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt+rustikt
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt

intim utomhusvigsel på skånska landsbygden

Elaine: Det var så spännande att se alla gäster komma till Lindäng, jag och tärnorna stod inne i hönshuset som ligger precis vid sidan om vigselplatsen och smygtittade. Först tog vi bilder på mig och pappa inne i hönshuset. Efter det gick jag upp på ovanvåningen och väntande på att David skulle anlända till Lindäng. Det var dags för first look. Jag gick ner för trappan och runt hörnan, där står han min blivande man. Jag lägger armen på hans axel och David vänder sig om. Jag blev helt lugn, det var som att allt bara föll på plats. Efter det var det så mycket skratt mellan oss, och allt bara kändes så härligt. Pappa gick vid min sida ut till vigseln, kramade David och därefter startade vigseln.

Vi ville få in oss i musiken, inte välja låtar bara för att. Vi har turen att ha Love som vän, som är grym på att både sjunga och spela gitarr. Vi valde bl a ”when love takes over” med David Guetta, vi bägge tycker om den sortens musik och vi blev så glada när Love gjorde om den och spelade en lugn version av den under vigseln. Som utgångs låt valde vi Håkan Hellström – kändes glatt och festligt. Efter vigseln smög jag och David in en av längorna och andades i någon minut. Vi öppnade sedan dubbeldörren och ett hav av konfetti kom över oss. Det var en så härlig känsla att alla våra bästa vänner och familj var samlade för att fira oss.

bröllopsblogg+lantligt+vigsel
bröllopsblogg+lantligt+vigsel
bröllopsblogg+lantligt+vigsel
bröllopsblogg+lantligt+vigsel
bröllopsblogg+lantligt+vigsel
bröllopsblogg+lantligt+vigsel
bröllopsblogg+lantligt+vigsel
bröllopsblogg+lantligt+vigsel
bröllopsblogg+lantligt+vigsel
bröllopsblogg+lantligt

Blomster med torkade element

Elaine: Jag var hela tiden inne på att ha mycket eukalyptus, men cirka två månader innan bröllopet så ändrade jag mig helt. Eftersom att vi skulle vara i en rå lada så kändes det mycket roligare och klockrent med mycket torkat. Så jag valde pampasgräs och torkat i min bukett vilket gjorde den både enkel men väldigt festlig - något nytt som stack ut. Till lokalen, skyltar och bord så plockade vi havre och annat torkat i naturen och kompletterade med andra sädesslag av Interflora där buketterna och corsagen är ifrån. De färgerna smälte väldigt fint in med klänningarna och kostymerna.

bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
bröllop+lantligt

Vilket är det bästa minnet från er dag?

Elaine: Jag och David sa ”helikoptern” samtidigt när vi läste denna frågan. Det var första gången någon av oss skulle flyga helikopter. Vi åkte med bil till Strandhuset som ligger ca 15 minuter från Lindäng, där jag skulle byta om inför middagen. Vi hade kommit överens om en landningsplats med helikopterföraren, men där stod bilar i vägen. Detta gjorde att helikoptern fick cirkulera och hitta en ny landningsplats. När vi ser helikoptern gå ner bakom några trädtoppar så börjar vi springa i kostym och högklackat, igenom trädgårdar och hus för att nå fram till det fält där han kunde landa. Det gav oss många skratt längs vägen.

Vi flyger sedan tillbaka mot Lindäng längs kusten, och känslan för både mig och David när vi ser alla gästerna stå samlade och vänta på oss – det var bland det häftigaste vi varit med om. Att se allas glädje och förvåning när vi landar är verkligen oförglömligt.

Middagen gav så många känslor, alla skratt och tårar under talen. Det var en så härlig och festlig stämning, att samtidigt se att gästerna hade så otroligt roligt. Under middagen så smög jag och David ut tillsammans med Martina och tog magiska bilder i solnedgången. Det var mysigt att bara vara vi två en stund.

bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
lantligt bröllop i skåne
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt
bröllopsblogg+lantligt

Om fotografen Martina lundborg

Elaine: Vi träffade Martina på en campingplats på Tomorrowland i Belgien 2012. Jag och David var inte ett par ännu. Jag klickade direkt med Martina då vi var nästan de ända tjejerna i vårt svenska läger. Då var Martina en hobbyfotograf – men redan då sa jag ”du ska vara fotograf på mitt bröllop”. När bilden kom upp på vår förlovning från Jamaica så fick vi ett meddelande av Martina att ”gissa vem som ska vara fotograf på bröllopet?” Det vi älskar med Martinas bilder är att hon verkligen fångar ögonblicken, får alla att känna sig speciella och är grym på att få igång alla inför speciella bilder. Och för att inte glömma detaljbilderna – WOW. Otrolig förmåga att se det lilla. Så för oss var Martina ett självklart val, jag skulle rekommendera henne till alla som söker en väldigt professionell fotograf och som vill ha de bästa ögonblicken förevigade.

Hett tips – Vill man filma sitt bröllop så erbjuder även Martina detta, då hänger William med.

Bröllop på Österlen
bröllopsblogg+lantligt

Tips till andra som planerar sitt bröllop

  • Gör bröllopet till ert eget. Det ska spegla er, oavsett vad ni tycker om – det handlar om känslan ni förmedlar i bröllopet. Boka lokal och catering i tid! Skönt att ha det klart i tid, så att man kan börja planera runt omkring det.

  • Valet av toastmaster(s)! Vi valde våra bästa vänner, Johan och Joanna. Dem är ett av paren vi umgås mest med, känner oss väl. Dem var noggranna med att fråga oss hur vi ville känslan skulle vara under bröllopet och särskilt middagen. Dem hamnade mitt i prick, hade planerat och lagt upp middagen perfekt. Med allt ifrån talen, överraskningar och musiken.

  • Överraska era gäster. Vi fick alla att tro att vi skulle åka bil tillbaka till festen, men i själva verket kom vi tillbaka i helikoptern. Under middagen kom det ut shots i 3 omgångar med isfacklor, det fick verkligen igång alla. Till nattamat hade vi leverans av kebabrullar, det var ingen som hade trott att det skulle dyka upp kebab mitt i ingenstans klockan halv två på natten.

  • Om det finns möjlighet – bjud in ett gäng till kvällen innan bröllopsdagen. Det förlänger helgen. Vi bjöd in så att vi var ca 30 personer på fredagskvällen, grillade och minglade vilket var väldigt uppskattat. Skönt för gästerna att vara på plats dagen innan bröllopet om man inte befinner sig i staden där man bor.

bröllopsblogg+lantligt

Fotograf: Martina Lundborg
Klänningar: Ida Sjöstedt
Kostym: Cavaliere
Skor: Dahlin
Skjorta: Tailorstore
Festlokal:  Lindäng - Gislöv
Florist: Interflora Kristianstad
Elaines ring: Vanbuun
Davids ring: Hallbergs Guld
Hårstylist: Hanna Regner
Makeup: Amy Frick Melander
Catering: En gaffel kort, Simrishamn