Grönskande Slottsbröllop i Nordvästra Frankrike: Cassandra + Krister

Inlägget innehåller reklam och annonslänkar


Vi letar oss tillbaka till september förra året, till ett soligt Frankrike och bröllopet mellan Cassandra och Krister, fotograferat av Martina Lundborg. Ett sagolikt bröllop som höll till vid slottet Chateau Du Grand Val och som ser helt otroligt underbart ut! Vi spanar in dagens bröllopsberättelse direkt, och låter bruden Cassandra berätta om när hon gifte sig med sin Krister.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

SÅ träffades brudparet

Cassandra: Vi träffades på ett uteställe i Stockholm. Vi hade superkul när vi plötsligt blev utslängda av vakten "för aggressiv dans". Väl ute skulle vi ta några varv runt byggnaden och där och då bytte vi nummer. Och på den vägen är det!

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Tema för den stora dagen

Cassandra: Vi hade fransk vintage som tema på bröllopet, men ville även väva in naturen så mycket som möjligt. Vi ville vara utomhus så mycket som möjligt och hittade inspiration i form av bilder på magiska utomhusbröllop främst från Instagram, Pinterest och genom ett antal timmar på Google.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt+klänning

bröllopsKlädsel och styling

Cassandra: Vi ville följa temat fransk vintage även i valet av kläder, så det blev beige kostym med väst och hatt för min man och en klassisk klänning helt i spets med långa ärmar för mig. Kristers best mans hade även dem kostymer i beige och mina tärnor tyllklänningar i gammelrosa.

Min nära barndomsvän som också är frisör och makeup-artist fixade mitt hår och smink. Vi valde halvhårsuppsättning med inbakade flätor och färska blommor för min del, medan tärnorna hade varsin krans i håret. När det kommer till accessoarer så hade jag bara enkla diamantörhängen då jag vanligtvis inte bär så mycket smycken.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Val av blomster

Cassandra: Vi hade ett så kallat "greenery wedding" med fokus på gröna växter. Bland annat hade vi stora blomsterjirlanger av eucalyptsus som hängde över hela taket i festlokalen. Vi dekorerade även både festlokalen och vigselplatsen med mängder av murgröna som vi plockade själva i skogen intill slottet. 

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Slottsbröllop i nordvästra frankrike

Cassandra: En gammal kollega firade sin födelsedag på slottet Chateau Du Grand Val i nordvästra Frankrike. Även då jag inte var på festen så bestämde jag mig för att "där ska jag gifta mig en dag" när jag såg bilder från den spektakulära platsen. Jag har sedan dess i så många år sagt till alla jag känner att jag ska gifta mig på ett slott i Frankrike (långt innan vi förlovade oss), haha. När vi för första gången fick uppleva slottet och platsen på riktigt så överträffade verkligheten alla bilder. Vi föll direkt för den lantliga franska charmen, den lokala maten och drycken och de spektakulära omgivningarna.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Vigseln

Cassandra: Vi hade en utomhusvigsel på slottets innergård under strålande sol och blå himmel – efter dagar med gråa moln och lite regn. Vi hade en supercharmig präst som var ansvarig för själva vigseln och ett grymt liveband som spelade våra favoritlåtar. Både min och Kristers syster läste vackra dikter och vigseln är ett ögonblick man aldrig glömmer.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Cassandra: Vi tycker verkligen att det var världens häftigaste och roligaste grej att gifta sig med varandra efter att ha varit tillsammans i åtta år. Att få välja varandra på nytt var så jäkla fint och något vi båda varmt rekommenderar!

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Om Fotografen Martina Lundborg

Cassandra: Jag blev rekommenderad Martina av en annan fotograf som jag hörde av mig till som var upptagen och då hon hade den stil av fotografi som vi var på jakt efter, så började vi prata på mail. Vi blev väldigt bra bemötta av Martina och pricken över i:et var att hon även kunde erbjuda en filmare som vi bokade. 

I början tänkte vi bara välja stillbilder men är SÅ glada över att vi även bokade in video då ingenting slår att sätta sig och titta på den fysiska filmen från bröllopet. Martina och William var precis lika proffsiga i verkligheten som i mailkontakten inför bröllopet. Bilderna blev dessutom helt magiska och vi hade inte kunnat vara nöjdare. Är det någonting man ska lägga lite pengar på i budgeten så är det foto/film har vi kommit fram till. Dagen är över snabbt – men minnena och bilderna lever kvar för alltid.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Söker du en fotograf eller videograf till bröllopet? Spana in talangerna nedan:

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Bästa minnet från dagen

Cassandra: Efter vigseln hade våra toastmasters i smyg ordnat så att vi fick hoppa in i en bil med varsin liten skumpa i handen och bli förda till en helikopter som tog oss på en tur där vi fick uppleva hela Bretagne från luften. Vi var båda SÅ chockade och speciellt när piloten helt plötsligt säger "titta där, där är slottet" och sedan åker allt närmare Grand Val. Där stod alla våra gäster, de människorna vi älskar mest i hela världen och vifta med ballonger mot oss i luften med de största leenden. Det tog några minuter innan vi fattade att vi skulle landa på slottsgården och allt var bara som i en film. Så himla häftig upplevelse.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Liknande produkter:

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Cassandra: Vi hade samma blommor på varje bord under middagen som jag och mina tärnor hade i buketten. Buketterna var stora och gröna med inslag av några få vita och ljusrosa blommor. En favorit i buketterna var rosen romantic vuvuzela.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Tips till andra

  1. Boka lokal/plats: Vill ni ha en speciell kyrka, festlokal eller liknande så är chansen stor att många andra också vill det. Var därför ute i god tid när det kommer till att boka lokal och bestämma plats för bröllopet. Det skulle jag säga är det första ni bör göra.

  2. Sätt en budget: Som vilket projekt som helst är det lätt hänt att pengarna går åt som smör i solsken under arbetets gång. För att inte riskera att gå över er budget krävs det att ni håller hårt i slantarna och prioriterar hur budgeten ska fördelas i god tid. När man är mitt i planeringen vill man ha precis ALLT, men det gäller att välja ut det som är viktgast för en och välja bort en hel del annat. 

  3. Gör checklistor: I början av planeringen kan ni ha en och samma checklista för att kryssa av punkter som kyrka, festlokal och ringar. Ju närmre bröllopet ni kommer ju viktigare är det med separata checklistor. En för bruden, en för brudgummen, en för toastmastern osv. 

  4. Utse nyckelpersoner: Har ni någon påhittig, strukturerad och kreativ person i er närhet med öga för detaljer? Då kan hen vara helt rätt person för jobbet som toastmaster. Vi valde att ha två toastmasters men det är upp till var och en. Vill ni ha tärnor och marskalkar så bör även dessa utses och informeras. 

  5. Bestäm tema: Vintage, lantligt eller högtidligt bröllop, med ett tema på kärleksfesten känns dagen mer personlig och ombonad. Låt bröllopets tema gå som en röd tråd genom alla detaljer som dekor, klädsel, lokal och mat.

  6. Gör planeringen till en date: Jag fick tipset ev en vän att planera bröllopet i samband med att man går ut och hittar på något kul ihop. För oss blev det mycket planering över restaurangbesök till exempel vilket är ett tips jag gärna sprider vidare till andra. Hemma kan mycket planering ofta leda till irritation men på en dejt är båda på bra humör, känner sig inspirerade och har avsatt tid för bröllopsplanering. 

  7. Släpp allt på bröllopsdagen: Dagen går verkligen i ett svep och det är så viktigt att poängtera att inte låta ens en minut gå till oro, stress eller ångest över att något inte blev som det var tänkt. Det är det som är det vackra ju. Släpp allt, ta ett djupt andetag och fokusera på att vara i nuet och ha så kul som det bara går. 

  8. Bjuda gäster: Bjud inte gäster som ni verkligen inte vill ha med på er stora dag. Typ släktingar eller vänner som ni kanske egentligen "bör bjuda" för att ingen ska ta illa upp men som ni inte riktigt känner för. Nu pratar vi om ER stora dag, välj gästlista helt efter vad som känns rätt för er.

bröllopsberättelse+inspiration+lantligt
bröllopsberättelse+inspiration+lantligt

Fotograf: Martina Lundborg
Plats: Chateau Du Grand Val, Combourg, Frankrike
Klänning: Frida Jonsvens
Makeup-artist & hårstylist: Jonna Younis