Bröllop med vigsel i äppellund: Magdalena + Fredrik

Med blommor, spets och tyll som den största inspirationskällorna anordnade Magdalena och Fredrik ett avslappnat julibröllop med vigsel och fest i Rosenhills Trädgård. I en vacker äppellund sa paret ja till varandra och dagen förevigades av Sara Kollberg, Blåval Fotografi. Magdalena och Fredrik ville skapa en avslappnad stämning och satsade på en rolig fest, med gott vin och bra mat. Precis som det ska vara.

Hoppas du får en härlig start på veckan med detta bröllop, och som vanligt hittar du fler bröllop på sidan för Bröllopsberättelser.

bröllopsblogg

Magdalena om deras historia

Vi träffades på krogen och sen friade Fredrik 8 år senare när vår andra son föddes. Första gången vi var på Rosenhill sa vi att om vi någon gång gifter oss så kommer det att vara där, och så blev det också.
first look bröllop
first look bröllop
first look bröllop
first look bröllop

Magdalena Om brudklädseln

Min mamma sydde klänningen. Jag ville ha en klänning som kändes enkel men ändå lyxig, den skulle passa in i den bohemiska miljön men ändå kännas väldigt mycket bröllop. Tittade en del på inspiration men tyckte allt var väldigt dyrt. Var perfekt att ha nån som sydde upp den precis som jag ville. Vi ändrade den under tiden och fick improvisera lite. I material kostade den bara några hundralappar. Mamma fixade också mitt hår och gjorde ett hårsmycke i silver. Skorna från Swedish Hasbeens bröt av lite tycker jag och passade att ha i miljön. Ville ha ett par som jag kunde gå i gräs och på grus med och sen dansa hela natten.
fotograf bröllop lantligt
lantligt bröllop
_DSC6073copy.jpg
fotograf bröllop
_DSC6462copy.jpg

Om brudbuketten

Jag plockade ihop en bukett hos en florist på morgonen, sa lite i förbifarten att jag skulle gifta mig samma dag vilket gav floristen en chock. Men jag hade ganska tydlig bild av vad jag ville ha.
_DSC6276copy.jpg
_DSC6498copy.jpg

Om Rosenhills trädgårdar

Vi har varit på Rosenhill varje sommar sen några år och älskar stället. Känslan, maten och atmosfären är fantastisk. Vi ville ha vegetarisk mat vilket är väldigt svår att få bra tycker vi och Rosenhill har ju fantastik mat. Vi ville också visa våra vänner stället då väldigt få vänner hade varit där.
_DSC6504copy.jpg
bröllop fest
_DSC6577copy.jpg

Om vigseln

Vi hade en vigsel i äppellunden, våra barn och barnens kusiner gick med oss men yngsta sonen ble vlite ledsen och fick gå iväg. Vi hade en kille som sjöng några låtar och sen sa vi ja. Det var en väldigt speciell känsla.
_DSC6689copy.jpg
bröllop
_DSC6755copy.jpg
_DSC6763copy.jpg
bröllop
_DSC6837copy.jpg

Bästa minnet från dagen

Ett stark minne är när vi sitter vid middagen och jag hör hur folk skrattar, pratar och verkar ha trevligt, barnen lekte och skrattade på balkongen bakom oss och jag vet att jag tänkte att exakt detta är precis hur jag ville att det skulle vara.
fotograf bröllop

Tips till andra som planerar bröllop

Tänk innan vad ni vill lägga pengarna på (om man inte har obegränsade tillgångar då). Jag la en del på ringen då den ska användas jämt, och lite pengar på tex klänning och sånt som bara ska användas just denna dag, köpte tex skor som jag kan använda vid andra tillfällen. Vi fokuserade också på goda viner och att maten skulle vara mättande, vickningen var ju fantastisk då alla blir hungriga framåt natten. För mig var miljön väldigt viktig, ville aldrig ha ett slottsbröllop eller vara i kyrkan. Tycker att miljön är otroligt viktig för att skapa just den känslan man är ute efter.
fotograf bröllop

Fotograf: Sara Kollberg, Blåval Fotografi
Makeup: Make up Store
Festlokal: Rosenhills Trädgård
Catering: Rosenhill, vegetarisk buffe, vilket var supertrevligt. Svamtoast som vickning var också helt otroligt gott. Mycke bättre än en korv tycker jag.