Lantligt bröllop med ladufest: Micaela + Emil

Ni som har läst Sisters in Law Magazine Issue 01 kanske känner igen en del av dessa bilderna. Det är från Micaela och Emils lantliga bröllop som är fotograferat av skickliga Asora Photography. Nu får vi även ta del av deras vackra dag här på bloggen. Hoppas ni har en härlig Valborg!

AsoraPhotography_021.jpg

Brudparet berättar

Vi träffades en vinterkväll 2010 genom en vän till oss båda. Kvällen bestod av en konsert och kanelbulle-kväll med ett helt gäng.  En vecka efter det flyttade Micaela till Oslo, då höll vi kontakten och sms blev till nattlånga Skypesamtal. Sen fortsatte det lite fram och tillbaka tills vi på senare hösten blev ett par. 
2015 åkte vi på en långresa till USA tillsammans. Där lurade Emil med Micaela till ett magiskt ställe uppe i bergen. Av en slump hittade Micaela en bänk på en äng där den häftigaste stjärnhimmeln vi någonsin sett lyste upp 360 grader av synfältet. Emil tänkte att han hittat det rätta tillfället, sprang på "toa" (hämtade ring) och friade. Det blev som en töntigt romantisk dröm. 
AsoraPhotography_034.jpg
AsoraPhotography_036.jpg
AsoraPhotography_042.jpg

Klädseln

Vi visste båda från början ungefär hur vi ville ha det. Micaela ville ha en lång klänning som skulle kännas lite bohemisk men ändå lite prinsessig - och en för henne obligatorisk slöja. Emil ville ha en enkel fin kostym, men pendlade ett tag om vilken färg/ton och vilket material han ville ha.
Micaela började tidigt för att hitta rätt men det blev första bästa sömmerska som hade ungefär de material som hon tänkt sig. Emil bestämde sig ett par månader innan vilken färg han ville ha på sin kostym, och gick ut på jakt i olika butiker med det önskemålet. 
AsoraPhotography_047.jpg
AsoraPhotography_057.jpg
AsoraPhotography_059.jpg
AsoraPhotography_065.jpg
AsoraPhotography_066.jpg
AsoraPhotography_085.jpg

Om Asora Photography

Vi hittade Angeliqa via Instagram och föll för hennes sätt att framhäva "verkliga" färgtoner och känslor i sina bilder. För oss känns hennes val av redigering mycket personlig och naturlig - det reflekterar verkligheten perfekt. 
Angeliqa är proffsig vad gäller att leda oss som ovana modeller rätt framför kameran. Hon fångar in speciella ögonblick och se detaljer innan någon annan hunnit registrera dom.  Vi märkte knappt av henne vid vigseln eller festlokalen heller, vilket är ett kvitto på hur smidigt hon rör sig bland gäster och i lokaler. Vi är så glada att vi valde henne som bröllopsfotograf och vill absolut rekommendera henne vidare! 
AsoraPhotography_086.jpg
AsoraPhotography_090.jpg
AsoraPhotography_092.jpg

Vigseln

Vigseln var den för oss mäktigaste timman på lördagen. Vi gifte oss i Skallsjö kyrka utanför Floda och blev vigda av en pastor som vi känner sedan tidigare och som var tydlig med att han skulle leda oss igenom vigseln så att vi slapp tänka så mycket, vilket var tur. Det var ett sånt lyckorus! 
När dörrarna öppnades och vi klev in var vi såklart nervösa och spända. Men det läskiga blev till något konstigt kärleksrus när vi såg alla leende (och gråtande) familjemedlemmar och vänner i ögonen. 
AsoraPhotography_106.jpg
AsoraPhotography_109.jpg

Bästa minnet från dagen

Alltså... den mest exakta stunden är faktiskt under vigseln när vår vän Daniel Kadawatha sjunger en del i låten Testify av NEEDTOBREATHE (tips!) helt acapella och  hela kyrkan är med och klappar i takt. Känslorna bara rusade och vi hade precis blivit vigda. Det var så mäktigt. 
Fast även stunden då vi precis klev in i kyrkan och hade allt framför oss, det var också en sån stund!
AsoraPhotography_115.jpg
AsoraPhotography_128.jpg
AsoraPhotography_141.jpg
AsoraPhotography_173.jpg
AsoraPhotography_182.jpg

Om dekorationerna

Tankarna bakom dekorationerna är väl att vi ville att det ska kännas som att komma till Micaela och Emils fest och ingen annanstans. Vi gillar färg, vilket blev en del av temat. Vi gillar trä, vi var i en lada - också för att vi inte ville att man ska behöva "gå försiktigt" osv. Vi är rätt avslappnade. Runda bord var viktigt för oss för att hålla det familjärt. Vi hade även en buffé per bord så att det skulle kännas som hemma.
AsoraPhotography_193.jpg
AsoraPhotography_244.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Försök verkligen vara i nuet. Se till att ni kan det genom att komma ihåg att: 
    1. Dela ut ansvaret för allt under dagen (ex ta emot gästerna, laga/servera mat/dryck mm) 
    2. Om någonting skulle skita sig så är det som sagt familj/vänner som är på festen, problem löser man ihop. 
    3. Bocka av detaljer lite tidigare. Försök slappna av och samla er så gott det går dagen innan så att ni inte är uppe i stress dagen D. 
     
  • Försök hinna med så mycket porträttbilder som möjligt innan vigseln, man vet aldrig hur välpiffad eller utpumpad känslomässigt man är efteråt. Finns dock en charm med båda, lite mer spända bilder innan och lite mindre fixat hår, smink mm efteråt. Slöjan ramlade bl.a. av under vigseln och drog med sig lite frisyr, något jag inte reflekterade någonting över under fortsatta dagen dock! 
AsoraPhotography_161.jpg

Fotograf: Asora Photography
Brudklänning: Designad via Ivory and Grace
Lokal: Slättens gård