Bröllop med fest i rustikt slott: Annika + Fredrik

Annika och Fredrik gifte sig den 29 juli 2017 i Borgeby Slott i västra Skåne. De beskriver själva sitt bröllop som en dag med kärlek, värme och glädje och det är ju precis så det ska vara. Med sig hade de bröllopsfotografen Loke Roos som har skildrat parets dag på ett fint sätt. 

Loke har tidigare delat med sig av sin kunskap inom fotografi i bland annat inlägget Planera för det bästa ljuset till era bröllopsporträtt och i denna bröllopsberättelse ser vi hur vackra och kraftfulla porträtt kan bli under olika tidpunkter på dagen.

bröllop-skåne.jpg

Annika berättar

Till bröllopet inspirerades vi mycket av våra vänner och familjer, och framför allt de bröllop vi varit på tidigare. På dessa bröllop ”samlade vi in” både stora och små tips och trix som vi sedan kunde använda oss av till vårt eget bröllop.

bröllop-borgeby-01.jpg

Om klädseln 

Jag var från början lite nervös över valet av klänning. Jag kände därför att jag gärna ville vara ute i god tid och hinna titta på lite olika ställen. Jag visste att jag ville ha en fin och lite enklare klänning men inte mer än så. Jag hittade en jättefin klänning som jag kände var rätt så fort jag fick på mig den. Jag var bekväm i den och kände mig väldigt fin i den hela bröllopsdagen. Fredriks val var lite lättare då han visste att han ville ha en klassisk svart kostym.

bröllop-borgeby-43-3.jpg

Vi ville ha en blandning av massor med somriga blommor i säsong både på borden, i buketterna och i övriga dekorationer.

bröllop-borgeby-44-2.jpg
bröllop-borgeby-30-2.jpg
bröllop-borgeby-75-2.jpg

Vi ville ha vigsel och fest på samma ställe. Vi var runt och tittade på lite olika lokaler men när vi kom till Borgeby Slott så kände vi direkt att det var där vi ville ha vårt bröllop. Det är en fantastiskt fin plats i lantlig miljö precis vid Lödde å med kohagar och böljande sädesfält runt omkring. Festlokalen är en stor och mysig lada med råa material som betonggolv och tegelväggar.

bröllop-borgeby-32-2.jpg
bröllop-borgeby-34-2.jpg
bröllop-borgeby-45-2.jpg
bröllop-borgeby-47-2.jpg
bröllop-borgeby-49-1.jpg
bröllop-borgeby-56-2.jpg
bröllop-borgeby-57-2.jpg

Både jag och Fredrik tycker det är svårt att sätta fingret på något speciellt ögonblick egentligen då vi kommer ihåg hela dagen och natten som ett enda stort, härligt ögonblick. Det var helt fantastiskt att få känna all den kärleken, värmen och glädjen och vi skulle så gärna vilja få uppleva allt igen!

bröllop-borgeby-59-2.jpg
bröllop-borgeby-61-2.jpg

Om fotografen Loke Roos

Vi valde Loke efter att ha träffat honom på våra vänners bröllop ett år innan vårt eget. Jag var toast madame på det bröllopet och var därför i ganska mycket kontakt med Loke under den dagen och tyckte att han var en väldigt härlig, lättsam och rolig person att ha att göra med. Sen när vi fick se alla fantastiska bilder från deras bröllop så var det ingen tvekan om saken utan vi kände direkt att vi ville anlita Loke som vår bröllopsfotograf.

Vi ville ha någon som är med hela dagen och kvällen och som fångar helheten på bröllopet, även de minsta detaljerna och ”oviktiga” sakerna som nu i efterhand är ovärderliga. Lokes bilder förmedlar så mycket känslor och värme, och genom dem kommer vi alltid komma ihåg den känslan vi hade på själva bröllopsdagen.

bröllop-borgeby-64-2.jpg
bröllop-borgeby-39-2.jpg
bröllop-borgeby-68-2.jpg
bröllop-borgeby-74-2.jpg
bröllop-borgeby-76-2.jpg
bröllop-borgeby-77-2.jpg

brudparets bästa Tips till andra: 

Välj och gör det som ni själva är bekväma med och som känns rätt för er.

bröllop-borgeby-80-2.jpg

Fotograf: Loke Roos
Brudklädsel: Ronald Joyce
Kostym: Hugo Boss
Lokal: Borgeby Slott, Skåne
Florist: Blomsterfen, Borgeby Slott
Trycksaker: Save the date, inbjudan och tackkort från optimalprint.se
Hårstylist: Linn Ahl
Makeup: Make Up Store, Lund
Catering: Matmakarna, Kävlinge