Bland klippor och äppellundar på Åland: Anna + Christoffer

Anna och Christoffer gifte sig den 25 augusti 2018 och anordnade sitt bröllop på vackra Åland, en plats med allt från klippor till grönskande äppellundar och frodig skog. Fotograferna Hasselströms var de som fångade Anna och Christoffers dag, som gick i färgtemat vitt och grönt, samt med känslan av rustik natur för att ta tillvara på den härliga ålandskänslan.

bröllopsblogg

Så vackert och dramatiskt landskap!

bröllopsblogg

Så träffades brudparet

Anna: Jag och Christoffer bodde båda i Västerås vid den här tiden och hade gemensamma vänner som skulle springa Göteborgsvarvet. Jag var en av få som hade bil och det blev att vi åkte gemensamt ner till Göteborg i min bil. 

Väl nere i Göteborg blev det lite stressigt att hinna hämta ut nummerlapparna innan det skulle stänga och vi hade inte hunnit äta middag (vi hade för övrigt släppt av våra gemensamma vänner i Partille utanför Göteborg). Det slutade med att vi precis hann hämta nummerlapparna och hamnade tillsammans på middag, även fast båda borde ha åkt hem till våra respektive kompisar där vi skulle sova. Vi bytte nummer och började höras efter den helgen och på den vägen är det.

bröllopsblogg

Anna berättar om förlovningen

Förra året, efter lite tjat, så genomförde vi en svensk klassiker tillsammans och sista utmaningen var Lidingöloppet där vi hade tänkt att försöka springa tillsammans hela loppet om det skulle gå. Christoffer tänkte att han skulle vara lite rolig och då fria i Abborrebacken för att sen inspirera mig till att springa lite snabbare till målet, där jag då skulle få ringen. 
Det blev inte riktigt så då jag inte riktigt orkade med Christoffers tempo och hade tappat honom efter halva loppet. Då gick hans strategi över till att han skulle fria när jag kom in över mållinjen. Det blev inte riktigt så heller, för några sekunder innan mig springer Christoffer barndomsvän in i mål och de börjar prata, sen kommer jag in i mål och ögonblicket är lite förbi. Jag mådde heller inte helt toppen i mål, så det kanske var lika bra.

Vi hade sedan länge bokat in en övernattning på Steam Hotel i Västerås för att fira att vi gjort klart klassikern tillsammans och efter en hel eftermiddag i spat så friade tillslut Christoffer på vårt hotellrum när vi gjorde i ordning oss för middagen. Jag sa ja!

bröllopsblogg
bröllopsblogg

“The one”

Anna: När jag började tänka på bröllopsklänning så hade jag en bild i huvudet om vad jag trodde att jag ville ha och det blev en helt annan. Jag letade ganska länge efter den rätta klänningen och det kändes som jag åkte land och rike runt för att hitta den rätta. Men tillslut så gjorde faktiskt min mamma och jag en snabbvisit till Örebro och där i en liten bröllopsbutik så hittade jag "the one". Sen har jag varit till Örebro några gånger för att prova den när den har sytts om lite.

bröllopsblogg
bröllopsblogg
bröllopsblogg + brudklänning

Styling och accessoarer kan vara det som sätter en extra prägel på sin bröllopsdag och det finns många olika vägar att gå.
Vi är speciellt förtjusta i Annas vackra brudkrona som så fint matchar både buketten och omgivningen med sina gröna stenar.

Anna berättar vidare om sin styling nedan.

Anna: När jag satt och letade efter inspiration inför bröllopet på Instagram så landade jag på en profil som verkade vara en tjej som hade eget företag och gjorde smycken. Jag blev helt kär i hennes ringar framför allt då dom var allt jag ville ha. Stilrena, ganska tunna och extremt vackra. Jag skrev till henne på Instagram och vi bokade en tid i hennes showroom någon vecka efteråt. Vi gick dit tillsammans jag och Christoffer, det var en supertrevlig stund där det nästan kändes som vi kände varandra där vi satt och diskuterade det ena och det andra medan jag provade ringar. Men jag föll ganska snabbt för den ringen som jag nu bär idag ändå och jag är supernöjd över att jag hittade just henne på Instagram.

Även mina skor hittade jag på Instagram, de utmärker sig för att vara en ortopedisk innovation för kvinnofoten och gör väldigt fina och stilrena skor. Jag åkte dit en dag efter jobbet och insåg att det var nog dom skönaste klackskorna jag någonsin hade haft på mig. Jag funderade länge på vilken färg på skorna jag ville ha, om jag skulle våga köra på lite färg ändå, men det slutade ändå i att jag valde deras nyinkomna färg för våren, Nude.

bröllopsblogg
A(15).jpg

Att göra en “first look” är något som vi på Sisters in Law rekommenderar alla att göra! Det är ett sådant laddat ögonblick med mycket känslor och är helt underbart att få bevarat på bild!

first look wedding
first look bröllop
first look bröllop
first look bröllop
brudgum och bestmen
brudtärnor+klänningar

Pinterest och Instagram är två givna inspirationskällor för många.
Men vi på Sisters in Law blir alltid så glada över att läsa att brudpar även inspirerats av vår blogg
och Anna och Christoffer är ett av de brudpar som gjort just detta!

Anna: Förutom ett gediget Pinterest- och Instagramtittande med enormt mycket sparade bilder på allt från bröllopsklänningar till bordsdukning, så har jag tagit en del inspiration från alla kompisars bröllop som vi har varit på, men även såklart från Sisters in Laws bröllopsberättelser. Vi var tex också med på Görel och Nicklas bröllop som var ett helt fantastiskt bröllop, som också synts på Sisters in Law tidigare.

Vi ville försöka göra så mycket av dekorationerna till bröllopet själva och där har vi hittat mycket inspiration från Sisters in Law och sociala medier. Ett tips till alla är att det är viktigt att man gör det som känns bäst för just era tankar och att ni diskuterar mycket med varandra hur ni vill ha det, sen utgår ni ifrån det.

brudbukett + bröllop + bröllopsblogg

Med grönt och vitt som basfärger är den här maffiga buketten både romantisk och bohemisk i sitt uttryck.
Att matcha flera olika bladverk i liknande toner ger en fin harmoni i helheten, likaså med valet av de olika blommorna. Buketten är gjord av Rosenblads trädgårdsbutik och visst är den vacker?

Anna: Vi åkte runt till lite olika blomsterbutiker på Åland innan vi kom till den rätta. Jag hade en tanke om jag ville ha eukalyptus och vita pioner och ville att buketten skulle gå i färgerna vitt och grönt, med ev ett litet inslag av blått om floristen tyckte att det blev bra. Jag ville ha en ganska stor och spretig bukett då jag tycker om maffiga buketter och floristen bad mig skicka inspirationsbilder på vad jag tyckte var fint. Sagt och gjort så verkade hon förstå mig precis och gav massvis med bra förslag om hur hon tänkte göra. Vi hade en tät kontakt dagarna innan och hon skickade några bilder på buketten för att säkerställa att jag tyckte den var ok. Jag är inget annat än supernöjd och glad att jag valde just den floristen.

brudbukett + bröllop + bröllopsblogg
brudpar + bröllop + bröllopsblogg

Om Åland som plats för bröllopet

Anna: Christoffer är från Åland och därför valde vi att gifta oss där. Åland kanske inte förknippas med bröllop i vanliga fall och vi ville visa våra vänner vilket härligt ställe Åland faktiskt är. Åland ligger fantastiskt ute i Östersjön och har underbara klippor mot havet, massvis med äppelodlingar och fina gårdscaféer, för att nämna några av sevärdheterna. 

Nästan ingen av våra vänner hade tidigare varit på Åland, vilket gjorde att vi verkligen ville visa upp lite olika platser under helgen. Vi hade en grillkväll för alla gäster på fredagen innan bröllopet på Havsvidden (där vi bodde under bröllopshelgen) för att visa de fantastiska naturen med klipporna mot havet. Det var också härligt att få mer tid tillsammans med våra vänner och familj som hade tagit sig hela vägen dit.

brudklänning + bröllopblogg
A(75).jpg
brudklänning + bröllop + bröllopsblogg

Längre upp fick vi läsa om Annas val av klädsel. Här får vi veta lite mer om Christoffers.

Anna: Christoffer var en lite enklare historia då vi gick runt i Stockholm en lördag till lite olika mindre kostymaffärer och testade lite olika snitt. Vi landade ganska snabbt i att jag framför allt tyckte det var stiligt med en 3-delad kostym, vilket det också blev sen. Däremot kämpade vi länge innan vi hittade den rätta slipsen, men när allt väl var i hamn så var har den stiligaste mannen jag någonsin skådat.

brudgum + kostym + bröllop
brudgum
bröllopsinspiration + bröllopsblogg

Hasselströms bildstil har ett lugn i sig som vi på Sisters in Law uppskattar. Bilderna från Anna och Christoffers bröllop är avslappnade och
romantiska och det är så fint att få följa med på deras dag genom Hasselströms lins.

Anna: Vi ville ha en fotograf som vi kände oss väldigt avslappnade med och som kunde fånga de där speciella ögonblicken och detaljerna, med en stil som vi båda gillade. Varken jag eller Christoffer gillar att stå framför kameran så det var verkligen viktigt för oss att det kändes rätt med fotografen. Därför valde vi Hasselströms.

Vi träffades för en fika i Hagaparken och det kändes som att de verkligen hade koll på allting och gav oss värdefulla tips redan där till bröllopet. Det kändes tryggt att ha med dem och Karin var helt fantastiskt uppmuntrande och fick oss att känna oss så fina och det kändes som om vi var för oss själva. 

Dom hade förberett hela fotosessionen och tittat ut speciellt fina platser för fotografering. Det var kul att de tagit ställen med variation, från fina åländska klippor till en lummig äppelodling. Vi kunde bara ta det lugnt och följa deras instruktioner och koncentrera oss på att försöka se så bra ut som möjligt på korten.

bröllopsinspiration + bröllopsblogg
A(104).jpg

Vigseln

Anna: Vi gifte oss i Finströms kyrka som är en stenkyrka som byggdes på 1200-talet och en välbevarad medeltida byggnad. Kyrkan var ganska liten och väldigt intim. Att gå in i kyrkan tillsammans och se alla nära och kära är en speciell och härlig känsla. Vi hade en kvinnlig präst som hade involverat oss i vigselprogrammet vilket kändes bra och tryggt. Vi valde att bara ha en psalm för att istället ha tre stycken låtar som sjöngs av Linn som ackompanjerades av Christoffers bror Sebastian på piano.

A(105).jpg

Anna: Efter vigseln gick vi ut genom kyrkportarna där gästerna hade bildat en alle ut från porten som vi gick igenom samtidigt som de kastade ris och röda rosenblad. Vi hade också ett litet mingel utanför kyrkan för att äta den traditionsenliga Ålandspannkakan tillsammans med en hemmagjord sup för att inleda festen. Det var skönt att landa lite efter kyrkan och mingla med gästerna innan alla åkte vidare till festlokalen.

A(108).jpg
bröllopsinspiration + bröllopsblogg
A(133).jpg
bröllopsinspiration + bröllopsblogg

Brudparets tips till andra som planerar bröllop

  • Ha precis det bröllop som ni själva vill ha, det är er dag att fira er kärlek och alla kommer att ha kul oavsett.

  • Bestäm en tidpunkt då ni inte kan göra mer. Vi var och dekorerade taket i lokalen på fredagsmorgonen, och vid kl 12 så sa vi att då äter vi lunch, sen kan vi inte göra mer och det får bli som det blir. Det var så skönt att komma till den punkten och sen bara slappna av och njuta.

  • Ta hjälp från vänner och familj, dela ut ansvar på olika småposter så att ni inte behöver ta ett enda beslut under dagen.

  • Vi hade tur med vädret under vår dag, men vi hade ändå bra backup-planer om det helt plötsligt skulle börja regna, vilket gjorde att vädret inte blev en så stor grej. Klart att man alltid vill ha bra väder, men det hela föll inte om det skulle börja regna.

  • Gör bordsplaceringen hur ni vill, vill ni ha ett traditionellt honnörsord, vill ni sitta helt själva, vill ni sitta med bara vänner. Gör det. Och släpp ansvarskänslan för att folk ska ha kul, folk har kul, det är bröllop! (jag vet dock att denna punkt var lite svår för mig iaf)

  • Ta några dagar ledigt efter bröllopet och åk iväg på en liten minihoneymoon om ni har tänkt att åka på er bröllopsresa senare. Man är ganska trött efteråt och det var skönt att ha några slappa dagar tillsammans för att landa som man och hustru.

bröllopsinspiration + bröllopsblogg

Tack Anna och Christoffer för att ni delade med er av er dag och
genom det inspirera andra blivande brudpar här på Sisters in Law!

Fotograf: Hasselströms
Brudklänning: Bianco Evento på både klänning och slöja
Brudskor: StinaaJ
Ringar: Mumbaistockholm
Kostym: Rose & Born
Slips: Shibumi Firenze
Festlokal: Smakbyn
Florist: Rosenblads Trädgårdsbutik
Trycksaker: Vi har gjort alla trycksaker själva, men köpt papper från Panduro
Hårstylist: Emelie Eriksson - MLI Emelie Eriksson
Makeup: Emelie Eriksson - MLI Emelie Eriksson