Lantligt bröllop med ladufest: Amanda + Markus

Vi älskar måndagar för det betyder att det är en bröllopsberättelse som pryder bloggen. Just denna måndagen känns dock lite extra speciell, för det är nämligen två av mina (Zannas) vänner som får berätta om sin dag! Jag var själv gäst på bröllopet som ägde rum 5 augusti 2017 i Hackås, utanför Östersund, och det känns kul att få återuppleva dagen i bilder från bröllopsfotografen Jonna Nimonius.

Amanda och Markus anordna ett lantligt bröllop med ladufest på Markus föräldrars gård. Festlokalen var inredd med mängder av ljusslingor, vimplar och långa tygstycken som hängde från taket. Middagen bestod utav flertalet lekar och dansgolvet vibrerade av det bästa från 90-talet. 

Bröllopet var verkligen helt magiskt och vackert på så många sätt, och nu får Amanda och Markus berättar mer om deras tankar från dagen. 

Bröllop
Bröllopsberättelse
bröllopsblogg

Amanda berättar

Vi sökte samma utbildning på universitetet i Umeå 2010 och hamnade i samma klass. Det knäppa är att vi lärde känna varandra nästan sist av alla i gänget som vi umgicks med. Men när vi väl började prata insåg vi att vi hade mycket gemensamt och samma humor. Vi förlovade oss på våran femårsdag. Jag planerade första halvan av dagen med fin frukost och aktiviteter och Markus hade sedan bokat bord på en romantisk restaurang för trerätters middag. När vi kom hem gick Markus in i vardagsrummet och tände alla ljus och gick ner på knä och friade. Vi hade länge pratat om att vi ville gifta oss så det kom inte som en chock, men det var väldigt fint och mysigt. 
Bröllopsfotograf Östersund
untitled(12of294).jpg
Bröllop Östersund
Brudpar
Jag ville ha en ganska enkel klänning, ingen princessbakelse eller fluff. Jag hittade en klänning på H&M's hemsida nästan ett år innan bröllopet som var nersatt med 60% och klickade hem den. Jag gillade den verkligen så jag behöll den, men tänkte ändå fortsätta leta ifall det skulle finnas något bättre. Jag beställde hem flera klänningar efter det, men ingen satt lika bra så det blev den och jag är så glad att jag började leta tidigt för annars hade jag inte hittat den! Buketten ville jag tvärtemot klänningen inte ha enkel. Jag beställde mina favoritblommor från en blomsteraffär i färger som skulle matcha brudtärnornas klänningar och Markus kostym och bad min mamma att binda den. Jag litade inte på någon annan och tur var väl det, för den blev precis så underbar som jag hade hoppats. 
untitled(38of294).jpg
untitled(27of294).jpg
untitled(42of294).jpg

Markus berättar

Jag ville ha en mörkblå kostym och hittade en snygg på Asos hemsida. Första beställningen blev fel, men efter ett byte satt allt perfekt. Brunt bälte och bruna skor var vi båda överens om och det hittade jag till en bra peng på H&M och feetfirst.se. Flugan och näsduken skulle vara vinröda för att matcha brudtärnornas klänningar. De fick jag så fint sytt av Metzerverket
untitled(2of294).jpg
untitled(44of294).jpg

Amanda fortsätter att berätta

Redan innan vi förlovade oss hade vi drömmar om att ha bröllopsfest i ladugården på Markus föräldrars gård. När vi hade bestämt datum för bröllopet började en storstädning som sträckte sig över flera månader. Ungefär tre år innan det hade Markus pappa haft kossor i ladugården, så det var en hel del som behövde göras för att göra lokalen festvänlig.
Lantligt bröllop
untitled(283of294).jpg
Vi hade inget uttalat tema, men det vi hade i tankarna var lantligt, personligt och mysigt. Eftersom det inte fanns någon belysning sedan innan ville vi ha mycket ljusslingor och tända ljus för att skapa en mysig känsla. Vi hängde vitt tyg i taket och på väggarna för ljusa upp och få det mer ombonat.
Festlokal bröllop
Vi hade omaka porslin som vi köpt på loppis och lånat av våra snälla familjer och släktingar. Vi gillar detaljer och hade en tanke med det vi placerade ut, allt från gästboken och baren till en fotovägg med bilder på vi och våra gäster. Vi plockade vilda blommor till vaserna på borden och dekorerade dukningen med korn.
Vintageporslin
untitled(276of294).jpg
untitled(55of294).jpg

Vigseln

Vi hade en jättefin präst som lät oss bestämma i princip hela vigseln och hon gjorde den väldigt personlig. Vi hade valt ut tre låtar som vi gillar extra mycket och som vi tycker passar in på oss. Jag var nog lite mer nervös än Markus, men vi var jätteglada och förväntansfulla. Det kändes så stort att alla som var där inne hade kommit dit för våran skull.
untitled(60of294).jpg
untitled(69of294).jpg
untitled(70of294).jpg
untitled(71of294).jpg
untitled(74of294).jpg
untitled(79of294).jpg
untitled(107of294).jpg
untitled(110of294).jpg
untitled(123of294).jpg
untitled(122of294).jpg
untitled(126of294).jpg
untitled(144of294).jpg
Brudtärnor
bröllop
Brudpar

Amanda Om fotografen Jonna Nimonius

Jag är fotograf själv så jag var väldigt noggrann i valet om vem som skulle fota oss. Jag letade länge på internet innan jag till slut hittade Jonna och fastnade direkt för hennes bilder. Gillar verkligen hennes stil och vi är jättenöjda med våra bilder!
Brudgum
untitled(237of294).jpg
bröllopsblogg.jpg

Bästa minnet från dagen

Amanda: Det är svårt att välja bara en grej när hela dagen var så fantastisk. Men jag gillade verkligen stunden då vi såg varandra för första gången, det var så pirrigt och fint och Markus var så snygg. 
Markus: Jag gillade känslan när vi gick in i kyrkan och när vi hade sagt våra löften, det kändes verkligen på riktigt då. Sen var ju såklart festen skitkul och vi dansade som aldrig förr!
untitled(225of294).jpg

Tips till andra som planerar sina bröllop

Börja i tid så att det inte blir så stressigt på slutet. Strunta i alla "regler" som finns och gör precis som ni själva vill. Ta hjälp av vänner och familj. Ha kul och njut så mycket som möjligt.
untitled(259of294).jpg

Fotograf: Jonna Nimonius
Blommor: Östersunds blomster
Catering: ICA Kvantum Östersund
Klänning: H&M
Kostym: Asos
Fluga: Metzerverket
Trycksaker: Egengjorda
Dekorationer: Tyger från IKEA, porslin lånat från släkt/familj och köpt på loppis, ljusslingor från Light in the box.