Elegant bröllop med fest i lada: Emma + Anders

Emma och Anders gifte sig den 22 juli 2017 på Segersta Gård, som ligger ungefär än en timme från Stockholm. Där anordnade de en ladufest med mängder av färgglada ängsblommor och härliga detaljer. Bröllopsfotografen Matilda Söderström var med och dokumentera deras dag från morgon till kväll, och det faktiskt inte första gången Emma och Anders har stått framför Matildas kamera. I Inspirationsfotografering i bröllopslokalen Facienda fick brudparet värma upp inför sitt bröllop och samtidigt vara med och skapa ljuvlig bröllopsinspiration.

Och som vanligt har det nu blivit dags att lämna över orden till brudparet som får berätta om sin fina dag!

Inbjudningskort bröllop.jpg

Emma och Anders berättar

Vi träffades under juridikstudierna i Uppsala hösten 2010. Det var lite av kärlek vid första ögonkastet för båda (även om vi båda förnekar det). Det var också i Uppsala som Anders friade. Det hände en novemberkväll fem år senare i Ekonomikumparken där Anders med hjälp av en vän hade tänt sjukt många marschaller. Ringen var lite stor och det första Emma såklart gjorde var att tappa den i gräset i parken. Vi drack mängder av bubbel, hittade ringen och hängde på vår favoritrestaurang.

0130.jpg
Lantligt bröllop

Anders om vigseln

Vi tryckte in 105 gäster i en romantisk liten kyrka en bit från festlokalen och ceremonin var helt magisk! Vi sågs först utanför kyrkan precis före vigseln och gick in tillsammans. Jag känner även såhär i efterhand att den upplevelsen när dörrarna öppnas och alla ens vänner och familj står och väntar är inget man vill missa.

Emma om bästa minnet från dagen

Det mysigaste minnet från dagen var precis efter vigseln. Jag hade – givetvis – glömt champagnen som vi skulle ha i bilen efter vigseln. Vi valde att köra en liten (läs: stor) omväg för att åka tillbaka till vår lägenhet och hämta den. Det resulterade i att vi missade rätt mycket av minglet men så värt att få lite extra tid tillsammans i den lugna bilen för att smälta faktumet att vi GIFT OSS!

Emma om klädseln

För mig tog det lång tid att hitta klänning och jag ändrade mig tusen gånger. Jag provade många klänningar men det fanns enligt mig inga som slog By Malinas romantiska brudklänningar, som dessutom var sköna att ha på sig! Det blev en modell som jag från början inte alls trott att jag skulle passa i, med trekvartsärm och helspets - så våga prova! Anders valde frack och det var härligt att köra på det vi kände oss fina i och inte tänka så mycket på vad som skulle vara passande i en lada.

0528.jpg

Efter lite funderingar kom vi fram till att det klockrena valet var att ha bröllopsfesten på Anders släktgård utanför Eskilstuna i en lada, en plats som betyder mycket för oss. Vi hade inget klart tema utan det fick växa fram under tiden med alla möjliga idéer som vi hade. Känslan var viktigare för oss: att få till en härlig fest med sång, överraskningar och förhoppningsvis gapskratt. Vi blev också glada när restaurangen som stod för catering inte tyckte att ladan var något hinder för att ordna en trerättersmeny, trots avsaknad av el och vatten. Ingenting är omöjligt!

Festlokal bröllop lada

Vi ropade hem linnedukar på auktion, lånade ljusslingor från systrar, hängde upp vimplar och rekade ängsblommor till borden. Anders stod i princip konstant på en stege de sista veckorna och skyfflade om lampor. Istället för gästbok målade Anders en tavla där gäster fick skriva hälsningar och en gammal droska blev till presentbord.

Om fotograf Matilda Söderström

Vi hittade Matilda Söderström här på bloggen och tyckte direkt att hennes bilder utstrålade sån värme! Hon har ett fantastiskt sätt att fånga ljuset på och hon är dessutom en otroligt varm och jordnära person. Vi gav Matilda fria händer under dagen att ”fånga det hon såg” och vi fick verkligen tappa-hakan- upplevelse när vi såg bilderna hon tagit! Det som imponerade mest var hennes förmåga att fånga exakt den känsla som fanns under bröllopet och som vi själv kände – det var som att uppleva allt igen. Vi hade från början inte tänkt ha en heldagsfotografering men oj vad värt det var.

Bröllopsfotograf bröllopsblogg

Tips till andra brudpar

  • Planering är - som alla säger - a och o för ett bröllop och även om jag tycker om att planera tyckte Anders ibland att det var oh-så- tråkigt. Därför införde vi bubbelfredagar där vi stämde av i planeringen, allt från att skriva festprogram, välja vin, göra bordsplacering och öva dans. Det blev väldigt mysigt i de annars hektiska jobbveckorna som kom i vägen.

  • Välj ut en stund under bröllopsdagen där det bara är ni två. Om det så är under fotograferingen, innan vigsel eller på väg till festlokalen så var det väldigt skönt att andas ut lite tillsammans.

  • Delegera sysslor till vänner och familj i förväg så att just dagen före bröllopet inte blir så stressig, det kommer den bli ändå.

  • Istället för att följa normer och traditioner, gör precis som ni vill. Vi valde exempelvis en spettekaka som bröllopstårta istället för en klassisk våningstårta och det blev en partyhöjare – även om nästan halva var kvar. Strunta i whisky och baileys till avec (om ni inte är stormförtjusta i det såklart), - ta något roligare så som limoncello.

Fotograf: Matilda Söderström Photography
Catering: Jernberghska i Eskilstuna
Brudklänning: By Malina, modellen Saga
Hår och smink: Min vän och hair and make up artist Camilla Jönsson
Bröllopstårta: Spettekaka från Johanna Jeppssons Spettkaksbageri och hembakade chokladtårtor
med hjälp från familj.
Blommor: Decoflor i Eskilstuna och ängsblommor som plockades av familj och vänner
Tryckeri: Anna Göran Design
Brudens skor: Clarks
Brudgummens kläder: Frack från Mäster Skoog och skjorta, fluga och hängslen från Baxer i
Eskilstuna
Dekorationer och partytillbehör: Theo & jag och My Perfect Day