Lantlig sommardröm: Thea + Mattias

It's a match! Thea och Mattias träffades på Tinder 2014 och har varit oskiljaktiga sedan dess. Den 17 juni 2017 anordnade de ett lantligt bröllop med känslan av sagolik sommartid, som brudparet själva uttrycker det. Angeliqa Daldorph, som fotograferar under namnet Asora Photography, var på plats och fångade denna sommardröm till bröllop. 

Det är alltid lika härligt att starta en vecka med en bröllopsberättelser. Och denna veckan start vi även med en ny design på bloggen! Vad tycker ni? Allt är fortfarande under uppdatering med finlir, men kom gärna med feedback! 

Nu lämnar jag över ordet till Thea, som berättar om sin och Mattias stora dag.

Asora_001.jpg
Asora_014.jpg
TheaMattias-067.jpg

Thea berättar

It’s a match! Jag ville inte träffa någon via nätet, helst skulle det vara kärlek vid första ögonkastet och allt det där. Men till slut loggade jag in på Tinder. Mattias hade röd tröja och varma, bruna ögon på profilbilden. Efter lite chattande visade det sig att vi hade flera gemensamma nämnare, tillika en gemensam vän. Vi träffades en höstdag i Varberg 2014 och sedan den dagen var det vi. Allt var så enkelt och självklart.
Asora_012.jpg
Ett och ett halvt år senare åkte vi på semester till Österlen. Det var i början av juli och sådär lagom mycket sommar. Vi vandrade i Brösarps backar och där! På den högsta kullen med vidunderlig utsikt över gröna ängar överraskade Mattias mig med att gå ner på knä och fråga om jag ville dela livet med honom. Tårarna och svaret kom direkt: ja!

Sen satt vi där en stund och bara njöt av stunden. Det var bara vi i hela världen som visste. En sån häftig känsla. Vi tog med oss bilden av de böljande kullarna och tänkte att så är livet. Upp och ner. Solsidor och skuggsidor. Men där ska vi gå, hand i hand. Genom livet.
Brudklänning
Vi ville gifta oss inom ett år. Ett ljuvligt sommarbröllop med nära och kära, helst runt midsommartid. Då är naturen och ljuset som vackrast och det behövs inte så mycket mer. Vi ville få till en känsla av sagolik sommartid. Jag önskade mej en ljuv klänning i spets och fick tips om Zetterberg couture. Färgen på klänningen är vintage champagne, en mjuk färg som smälter bra in i naturen. Eftersom vi skulle vigas utomhus ville jag vara barfota och kunna röra mig lätt.
Zanna-013.jpg
Mattias valde att sy upp en mörkgrå kostym från Pari. Vit skjorta från Stenström. Fluga och näsduk i gammelrosa från Neckwear.
Asora_018.jpg
brudgum
Min vigselring är en gåva från farmor. I ringen finns farmors namn ingraverat och det känns så fint, att alltid bära henne nära trots att hon inte längre är med oss. Brudbuketten var viktig för mig, jag ville ha en stor, vild, yvig bukett i jordnära färger. Och vilken bukett sen! Vi brukar skoja om den nu i efterhand och säga att den stal showen. Den vackraste, vildaste bukett jag någonsin sett!
TheaMattias-038.jpg
Asora_019.jpg
vigsel bröllop

Vigseln

Den 17 juni 2017, bland bokskog och ängsblommor, gifte vi oss på Café Stegared. Dagen bjöd på strålande sol. Vi vigdes borgligt på en kulle nära festlokalen. Vi gick in på farmors trasmattor till tonerna av Uti vår hage, acapella. Skört och ljuvligt. Längst fram hade vi ställt morfars mjölkkannor med boklöv. Min pappa hade gjort stora bokstäver i plåt till oss. T & M. Solen strilade ner genom bokskogen och bildade den vackraste kuliss man kan tänka sig, ackompanjerat av fågelsång.
Zanna-040.jpg
Zanna-042.jpg
Vigsel bröllop
Asora_042.jpg
Asora_046.jpg
Några veckor tidigare hade träffat vigselförrättaren över kaffe och kanelbullar. Hon intervjuade oss och skrev sedan en fantastisk historia om oss, som hon läste upp under vigseln. För oss var det viktigt att allt skulle kännas personligt och nära. Och med mycket musik! Nyckelharpa, fiol, gitarr.
Asora_050.jpg
TheaMattias-188.jpg
Asora_043.jpg
Vigsel bröllop blogg
Bröllopsfotograf

Till utgångsmarsch valde vi ”Brudmarch frå Delsbo”. Vi gick först och därefter kom hela brudföljet. En underbar känsla att tåga ner från kullen som herr och fru Dalevi!

Asora_055.jpg
Asora_057.jpg
TheaMattias-246.jpg
blomsterblad bröllop
blommor bröllop
Asora_061.jpg
Asora_063.jpg
bröllopsblogg
bröllop
snittar bröllop
Zanna-089.jpg
Asora_069.jpg

Om lokalen och dekorationerna

När vi väl hade varit och sett festlokalen visste vi att det inte behövdes mycket till dekoration. Festlokalen är bara wow! Inrymd i en gammal stenlada, med stora, gnistrande kristallkronor, robusta kandelabrar, en uppstoppad häst, böcker, vackra antika speglar… en sagovärld helt enkelt. Var man än vänder blicken finns små underliga detaljer och vackra prylar.
Festlokal bröllop
bröllopslokal
Det enda vi ordnade var några småsaker; en skrivmaskin för gästerna att skriva hälsningar på, bordsnumrering, menytavla, små buketter till dukningen och placeringskorten. Istället för ris kastade gästerna rosblad från strutar som vi gjorde av gamla notblad. Undermedvetet har jag gått och samlat på mej massor med guldiga ramar och notblad. Inte visste jag att jag en dag skulle då användning utav allt...
bröllopsdekorationer
dukning bröllop
Asora_032.jpg
TheaMattias-135.jpg
catering bröllop
Även maten var dekoration i sig. Kocken Johan skapade små konstverk till förrätt och kallade rätten för Morot, potatis, palsternacka och lök för självplock.
bröllopsmiddag

Om fotografen

Vi visste att vi ville ha en fotograf som tog bilder med djup. Som inte bara var rosa fluff och gulligull. Vi tycker att Angeliqa lyckades fantastiskt bra med att fånga den där magiska lite sagolika känslan, samtidigt som bilderna är romantiska och somriga. All kontakt med Angeliqa har varit proffsig och känts äkta, något som har varit viktigt för oss. Hon fick oss att känna att vi var mer än ett par i mängden, hon var gullig och stöttande genom hela processen. Det enda vi ångrar är att vi inte hade henne med oss hela dagen!
Asora_071.jpg
Zanna-096.jpg
Zanna-095.jpg
Zanna-101.jpg
Zanna-100.jpg

Bästa minnet från dagen

Det går liksom inte att tänka tillbaka på vår bröllopsdag utan att spricka upp i ett stort leende. Det var så fantastiskt att se alla nära och kära som samlats för vår skull, för kärlekens skull. Att dessutom få äkta den som man tycker mest om i hela världen. Det är magi.
Asora_073.jpg

Naglar: Marianne på Lykkes skönhet i Skällinge
Kostym: Pari, Göteborg
Skjorta: Stenström
Fluga och näsduk: Neckwear
Skor: Scorett
Blommor och krans: Morgan på Blomsterfrid i Fridhemsberg
Catering: Lis Mejeri 
Festlokal: Café Stegared

Leverantörer
Fotograf: Asora Photography
Brudklänning: Zetterberg Couture 
Skor: Daisa, Scorett
Clutch: Asos
Örhängen: Lily and rose
Hår: Sara på Lykkes skönhet i Skällinge
Smink: Magalena på Atelje Naglar och skönhet