Bohemiskt elopement vid Skurehutt: Swanni + Sebastian

Swanni och Sebastian gifte sig den 3 juni 2017. Då ingen av dem tycker om att vara i centrum anordnade de ett intimt elopement vid Skurehutt, utanför Eksjö i Småland. De ville att detta magiska tillfälle i deras liv endast skulle vara för dem där och då, men jag är så glad att de ville dela med sig av sin dag så här i efterhand här på Sisters in Law!

Skurehutt är ett naturreservat med utsikt över skog och sjö, en väldigt vacker plats för ett elopement. Det som jag tycker är extra fint med Swanni och Sebastians elopement är att de visar på att man kan få det minst lika storslaget och vackert med dekorationer och andra detaljer, utan att det nödvändigtvis måste anordnas för att visa upp för någon annan än sig själva.

Nu lämnar jag över ordet till Swanni som berättar om sitt och Sebastians fantastiska elopement! Längre ner kan ni även titta på en film från deras dag, som är väldigt vacker tycker jag. Alltid kul att få sin dag dokumenterad både i bilder och filmer!

Swanni berättar

Vi träffades på internet. Sebastian och jag ville båda lära oss varandras språk. Jag svenska och han tyska. Efter att vi skrivit till varandra i fem dagar, så träffades vi spontant på halva vägen mellan Sverige och Tyskland. Vi hade en jättebra helg tillsammans, och det kändes som om vi hade känt varandra länge. Efter den veckan så saknade vi varandra så mycket, så jag bokade helt enkelt en resa till Sverige veckan efter. Och så gick det helt enkelt till.
Det senaste året var vi och kikade på hus, mest för vår nyfikenhet skull. Vi blev förälskade i det första huset vi kikade på, och köpte det spontant (som allt annat). Inom fyra månader hade jag lämnat hela mitt liv i Tyskland och flyttat in i vårt drömhus i juli.
På julafton fick jag ett jättefint brev från Sebastian. Det var väldigt speciellt, då Sebastian inte är av den emotionella typen. Jag grät från första ordet jag läste i brevet, och i slutet stod det också skrivet om jag ville gifta mig med honom. 
Då jag är väldigt oåtlig av mig, beslutade vi oss att vårt bröllop skulle äga rum i juni året därpå.
Sebastian ville ha en klassisk enkel kostym och jag ville ha en spetsklänning i vintage/boho-stil. Vi valde Cavallier på kostymen och det blev en klänning från Kelsey Rose.
Vi båda hade accessoarer som påminner oss om personer som vi saknar och älskar. Sebastian hade en brosch fäst på blomman med ett foto av sin yngre bror som gick bort för några år sedan. Min morfar dog två dagar innan brölloppet, så vi ordnande ett silverarmband med smeknamnet som jag hade för honom ingraverat. 
Vi hade ett tema med inriktning på boho och vintage-stil. Vi tyckte att boho stämde bäst in på hur vi är och hur vi tänker " Gifta sig som man behagar, och inte att klamra sig fast vid konventioner".
Då vi älskar att bygga och pyssla var det klart från början att vi skulle fixa våra dekorationer själva, och vi hade kikat på olika inspirationsbilder på internet.
"Pö om pö" så lyckades vi bli klara med allt i tid, skyltar, vigselbåge och drömfångare är endast några exempel på vad vi gjorde.
För oss var fotografierna viktiga, då de bevarar det speciella tillfället vi hade tillsammans. Bilderna skulle vara konstnärliga, och på Instagram hade vi sett foton från ett par som kallar sig "Bilderbleiben". Bilderna och filmerna de hade på sin hemsida hade verkligen fångat det naturlig i stunden. Hur ljuset var i deras arbete fascinerade oss. Fastän det stod i deras portfolio att de reste i hela världen och fotograferade/filmade, så var vi från början lite osäkra om vi skulle ställa frågan om de ville åta sig vårt elopement.
Bröllopsporträtt
Hur som helst så kunde vi inte hitta något annat alternativ som passade oss, då vi hade blivit helt förälskade i deras arbeten. Efter förfrågan fick vi ett svar att det fungerade för dom att göra detta. Vi hade ett Skype-möte tillsammans, och kände med en gång att det skulle fungera jättebra..
Jessi och Markus är unga, kreativa, motiverade människor med ett stort hjärta, och man känner sig direkt trygg. Bilderna och filmerna visar precis våra känslor, och känslan av dagen kommer åter när man tittar på bilderna och videon.

Tips till andra

  • Det finns mycket inspiration att hitta på Internet, så avgränsa era önskemål för att undvika att få för mycket i huvudet.
  • Se till att inte ta på er för mycket, och hämta stöd från familj, vänner eller en bröllopsplanerare. Vi bestämde oss för en bröllopsplanerare som väckte våra förväntningar till verklighet. Vi var helt avslappnade under vår dag, och kunde helt lita på dom.
  • Det viktigaste utav allt, gift er som ni vill och inte som andra förväntar sig!
Just married

Som en avslutande del i Swanni och Sebastians bröllopsberättelse kommer här en film.

För mig var det omöjligt att hålla tårarna borta! Hur gick det för dig?


Fotografer: Jessi & Markus
Bröllopsplanerare: Perfectly Yours
Tårtan: Cakequeen, Eksjö
Blommor: Blomsteraffären Mariannelund / Lindeborgs Blommor Vimmerby
Klädsel: Köpt på Noelle, Kalmar
Catering- Caferangen, Nässjö.
Ringar: Guldsmeden, Vimmerby