Lantligt och vintageinspirerat bröllop med ljusa pasteller: Emma + Lotti

Detta helt magiska bröllop kommer från fotografen Stina Gränfors och det är ett bröllop med mängder av fina detaljer att inspireras av. Emma och Lotti valde en blandning av teman med influenser från både lantligt och vintage. Det märks tydligt hur mycket tid paret har lagt på detaljer, något som de själva uttrycker är väldigt viktigt för helhetskänslan.

Jag hoppas att ni får en riktigt härlig start på veckan med detta vackra bröllop!

Bröllopsinspiration styling

Emma och Lotti berättar

Vi båda är från Jönköping och på sätt visste vi vem den andre var utan att ha någon direkt relation till varandra. 2010 pluggade vi på samma högskola i Jönköping men på olika program och det var där vi började få upp ögonen för varandra. Ett hej som etsade sig fast lite mer än ett vanligt hej.
En dag i januari 2011 tog Lotti kontakt med Emma via Facebook. Och en konversation startade och övergick snabbt i timslånga telefonsamtal då Lotti befann sig i Stavanger på jobb de första 2 månaderna. Väl hemma i Jönköping blev det en intensiv månad tillsammans, dag som natt innan Lotti for iväg till Hawaii i tre månader och då visste vi båda att detta känslohav var värt att satsa på.
Vi förlovades oss på en strand under solnedgången i Lefkas, Grekland till tonerna Nu kan du få mig så lätt med Håkan Hellström. Lotti tog initiativet och hade planerat för detta länge och gjorde det på det traditonella sättet och gick ner på knä. Det var intimt, romantiskt och väldigt drömmigt.
Vi hyrde våra vintageklänningar hos Elsa Billgren. Hon har hundratals olika typer av vintageklänningar. Vi var ute i god tid ca 10 månader före för att vara säkra på att vi fick de klänningar vi ville. Hyrtiden var 1 vecka och de skulle lämnas tillbaka i samma skick.
vintagebröllop
Våra skor är köpa på Swedish Hasbeens. Emmas öronhängen är köpta på Others stories. Lottis öronhängen köpta på second hand.

Vigseln

Vi gifte oss i ett växthus ute på Rosenhills musteri i Ekerö den 30 maj 2015. Tanken från början var att vigseln skulle hållas utomhus i äppellunden men eftersom det regnade hölls vigseln i ett stort växthus, vilket i slutändan blev bättre då det kändes nära och mysigt samt att akustiken blev fantastisk när bandet sjöng. De va ca 100 gäster på vigseln och ca 65 gäster på festen. Vi höll egna tal till varandra vilket förstärkte den redan känslomässiga stunden. Då musik är viktigt för oss hade vi ett band som sjöng tre låtar som representerade våra känslor och resa vi gjort tillsammans. Det satte verkligen prägeln på vigseln tillsammans med vår fantastiska präst, Rebecka Tudor som ingav både trygghet och värme.

Dekorationer

Vi gjorde ganska mycket när det kommer till dekorationer och la mycket tid på detta. Vi båda ser att detaljer är viktiga för helhetskänslan. Vigselbladet bestod av en liten brun papperspåse där vi tryckte vigselprogrammet på. Påsen fyllde vi med en "gnuggis" (porträtt på oss), konfetti och en chokladbit samt en näsduk. 
festlokal bröllop.jpg
Dekorationer i festlokalen bestod egengjorda vimplar, ljusslingor och fotografier på gästerna när de var barn fick bli bordsplacering. Vi hade även tryckt ett bröllopshäfte kring gästerna och annat smått och gott för att binda samman dem. Vår toastmadame Ellen var blomansvarig och gjorde fantastiskt fina och enkla arrangemang som lyfte dekorationerna på borden.
Allt i lokalen på Rosenhill är inte enhetligt, dvs olika bord, stolar, porslin osv. Detta älskade vi då det också leder till en mer avslappnad miljö och stil som vi eftersträvade. Lite "hemmakänsla". Vi hyrde också en fotoautomat där vi hade hängt upp snören och klädnypor så gästerna tog bilder o en satte de upp och en bild fick de med sig hem, kul minne för både oss och alla fina gäster.
Efterättsbordet dekorerade vi all in då vi hade en stor buffé av kakor och godis samt enkla bröllopstårtor på fat som vi gjort själva av avsågade trädstammar.
Vi gjorde även egna träskyltar av plankor och av lastpall där vi skrev med vit färg, bl.a. En välkomnsttext samt hänvisningsskyltar.

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Planera i god tid och överlåt allt till toastmastrarna på bröllopsdagen så att ni kan njuta.
Lägg mycket tid på en bra bordsplacering då det är en av nycklarna till en bra fest!
Ha en backup om det skulle regna och ni planerar att vara ute.
Elsa Billgren Vintageklänningar

Om fotografen Stina Gränfors

Vänner med fotografen Stina Gränfors sedan tidigare och det var dels därför ett självklart val men också för att vi båda kände att vi kunde var avslappnade framför kameran då Stina har ett otroligt proffsigt bemötande som gjorde att vi kände oss bekväma. Det ingick en "pre shoot" som var väldigt uppskattad, dels då Stina förberedde och planerade fotosessionen men också att vi fick tillfälle att prata inför bröllopet om önskemål och stil på bilderna osv. Stina var också väldigt smidig att ha att göra med, bra människokännare och nästintill osynlig under vigsel och fest.

Fotograf: Stina Gränfors
Fotoautomat: Eventomatic.se
Vintageklänningar: Elsa Billgrens vintageuthyrning
Hår: Av vännen Maja på Skapa, Bankeryd
Tryckeri: ABA
Plats: Rosenhills Trädgård och musteri - där köpte vi alla tjänster såsom lokalhyra, maten, porslin, ljud och projektduk. Projektor ordnade vår toastmaster