Boheminspirerat logebröllop: Henrik + Pernilla

När jag själv försöker tänka på vad jag vill att Sisters in Law ska vara för typ av bröllopsblogg så har jag alltid svårt att formulera mina tankar till något konkret. Jag vill att bloggen ska vara en samlingsplats för alla er som söker inspiration som frångår det allt för klassiska och traditionella. Till er som gillar det bohemiska, lantliga och lekfulla. Bröllop som är avslappnade, vackra och fulla av känslor.

För mig är dagens bröllop ett typiskt Sisters in Law-bröllop och sammanfattar ungefär det jag tänker att jag vill att bloggen ska vara. Du hittar det avslappnade och lekfulla tillsammans med det vackra och romantiska. Alla dessa delar är dessutom förpackade i ett skickligt bildspråk av bröllopsfotografen Angeliqa Daldorph, Asora Photography.

Jag är himla glad att få starta veckan med ett så vackert bröllop och hoppas att ni finner stor inspiration i dessa bilder! 

Bruden Pernilla berättar

Vi träffades på ett poolparty genom gemensamma vänner 2005. Sommaren 2014 spelade Håkan Hellström på Ullevi för fösta gången och han är en stor favorit för Henke och delvis mig, har blivit mer genom åren sen jag och Henke blev ihop. Vi stod på läktaren och konserten började gå mot sitt slut. Våra vänner hade gått lite tidigare för att hinna med en taxi innan ruschen och Henke vänder sig mot mig och börjar prata om hur speciell kvällen är och hur det hade varit ett perfekt tillfälle att fria på. Han svamlar lite upplever jag och jag kan se hans nervositet. Jag vet att jag frågade han om han friar eller om han tycker att det hade varit ett perfekt tillfälle att fria på?

Han inser nog här att han får vara lite tydligare. Han väljer bland alla dessa 69.349 människor och mellan de smala bänkraderna att gå ner på knä och frågar om jag vill gifta mig med honom. Jag minns att jag bad han ställa sig upp för att jag blev så nervös och därefter svarar jag självklart JA, JA, JA. Han velade kring att fria den kvällen,har jag fått reda på i efterhand, eftersom att jag tidigare sagt att jag inte vill bli friad till inför en massa andra människor. Så han hade tittat på ringen tidigare under dagen men låtit den stanna hemma. Men där och då kändes allting helt rätt och han lyckades till och med att fria precis innan Håkan smäller iväg fyrverkerier över hela himlen. Vi båda kysstes länge under fyrverkerierna och hamnade i vår alldeles egna lilla bubbla. När vi väl tittar upp från den så inser vi att alla på vår rad, och vi satt ytterst, hade valt att gå andra hållet för att inte störa oss. Ringen fick jag på mitt finger när vi kom hem senare på natten.

Klädsel och styling

Vi började leta efter inspiration direkt efter vi bestämt datum och hittat en lokal, så lite mindre än ett år innan vi gifte oss. Brudklänningen var det svåraste att hitta men till slut blev det en Zetterberg klänning som anpassades efter mina önskemål. Jag blev otroligt nöjd med min klänning och jag kan verkligen rekommendera att få en klänning uppsydd efter sina egna mått. Henke valde en Tiger of Sweden mörkgrön kostym med blommiga accessoarer. För att han ville inte ha en neutral färg utan ville följa den bohemiska och färglada känslan vi ville ha på vår bröllopsdag. 
Till brudklänningen fick jag leta länge efter accesoarer och jag velade ett bra tag kring frisyr. Men jag kom fram till att min nickelallergi fick avgöra så det blev ett par större örhängen som jag ville men lite mer klassiska än jag tänkt, för de var i ett material jag tålde. Skulle håret vara uppsatt eller nersläppt, svåra beslut! Det landade i en avslappnad uppsättning som framhävde klänningens detaljer. Vi kände oss båda otroligt fina och uppklädda men ändå bekväma och avslappnade under hela dagen. 
AsoraPhotograpy-110.jpg
bröllop
Brudklänning

 Vigseln

Vi vigde oss på st. Birgittas Kapell, ett litet och intimt kapell som ligger nere vid vattnet vid vårt bostadsområde Majorna och blickar ut över älven och Älvsborgsbron. 
Vigseln var relativt kort och otroligt nervöst för oss båda. Det var så fint att få se all sin familj och vänner samlade för vår skull men samtidigt väldigt mycket spänning och förväntningar oss emellan som samlades under detta tak.
Vi minns båda mycket väl hur det kändes att få se varandra för första gången den dagen och det kommer alltid vara ett väldigt speciellt och varmt minne för oss båda. Så ja, mycket känslor var det, både glädje och kärlek blandat med mycket nervositet. Sen efter vigseln då vi blev man och fru var det otroligt mycket glädje som bubblade upp och sådan lättnad. Då släppte mycket av spänningarna för oss båda och vi dansade ut ur kyrkan. Vi var nog faktiskt inte beredda på att vigseln även skulle bli så nervös och pirrig, för vi känner ju varandra utan och innan men ibland blir inte allt som man tänkt sig. Det blir faktiskt ännu bättre och väldigt äkta. 
Vi hade valt ut stora ballonger som en dekoration att släppa utanför kyrkan när vi kom ut efter vigseln. För all dekor i kyrkan fick vi tyvärr inte vara delaktig i så därav fick vi begränsa oss till utsidan. Vi la istället lite extra krut på personlig musik, bland annat extra musiker som vi hyrde in för att spela både gitarr och trummor, så musiken skulle få rätt pampiga känsla. Vi valde bland annat låten Du är snart Där av Håkan Hellström, som Henke friade till mig på. Och en annan av vår favorit - Dog Days are over av Florence and the Machine. Dessa framfördes så otroligt vackert av vår nära vän Linn Sundqwist. 

Allt detta i kombination med att prästen överraskade oss med personligt tal om oss två, vår kärlek och i detta vävde hon så fint in Håkan-citat och rader från hans låtar. Det gjorde vår vigsel otroligt personlig och gav en känsla av oss två som par, och berörde därför oss och gästerna väldigt mycket. 
bröllopsblogg
Sisters in Law

Om bröllopsfotografen

Vi visste tidigt att vi ville ha foton från hela bröllopsdagen för att vi vet av egen erfarenhet att om det är en bra fest så är det inte många bilder gästerna tar, och detta var något vi verkligen ville skapa. Så vi ville ha en personlig och varm fotograf som lyckas fånga alla ögonblicken från ens bröllopsdag. 

Vi valde Angeliqa för att hon lyckades fånga känslor och värme och leenden på ett alldeles speciellt och unikt sätt. Även om många andra fotografer tar väldigt många bra bilder de med så fastnade vi för hur hon lyckades fånga personerna i sin portfolio. I kombination med detta ville vi även ha en mer rå och bohemisk känsla, där bilderna var lite mattare. Det kändes som hon förstod våra önskemål och alla gånger vi träffades kändes allt väldigt bra, så vi känner verkligen att hon levde upp till våra förväntningar. Och definitivt bröllopsbilderna med. 

Dekorationer

När det gäller dekoren så var den otroligt viktig för oss för vi ville verkligen skapa en varm, bohemisk och personlig känsla med små medel i den logen vi hyrt. Vi valde i ett tidigt skede att fråga två av våra nära vänner, där den ena är inredare om de kunde vara med och brainstorma, inhandla och hjälpa oss dekorera dagen innan. Detta var guld värt, för eftersom vårt bröllop var mycket DIY så var det mycket annat för mig och Henke att ta ställning till dagen innan bröllopet. Så att ha familj/vänner, två extra projektledare och våra toastmasters till hands dagen innan är vi evigt tacksamma för. 

Vi valde orientaliska mattor, vita rislampor, massvis med färgglada blommor (dyrt men så värt det), udda mormors-porslin (samlade i ett år för detta) och ljusslingor för att skapa den rätta känslan - boheminspirerat logebröllop. 
AsoraPhotograpy-650.jpg