Vackert bröllop på Färöarna: Marta + Gustav

Marta och Gustav träffades på musikhögskolan i Malmö och flyttade ihop i stort sett direkt. En decemberdag ungefär ett år senare gick Gustav ner på knä i deras hall efter en middag med familj och vänner. Efter ett och ett halvt år var det dags för bröllop och de sa ja till varandra den 9 juli 2016 på Färöarna. Bröllopsfotografen Sanna Dolck var på plats för att föreviga dagen och idag får vi njuta av dessa bilder.  

Tack Marta och Gustav för att ni delar med er av er dag!

Vigseln

Vigseln ägde rum i Vesturkirkjan i Tórshavn, Färöarna den 9/7-2016.  Vigseln hade fokus på musik då vi båda är musiker, vänner och kollegor spelade för oss och våra gäster.  Till intåg hade vi en brass-nonett som spelade "Elsas Procession till katedralen" ur Wagners opera "Lohengrin" och till utttåg hade vi "Trumpet Voluntary" av Stanley för trumpet och orgel.
Vi båda var väldigt förväntansfulla inför vigseln, vi hade planerat så länge och väl i förväg så ju närmre bröllopet kom desto mer fjärilar i magen blev det. Gustav fick väldigt bra hjälp att lugna ner sig av sin best-man Martin. Marta satt och blev ompysslad av en stylist!

Om bröllopsfotografen

Vi mötte först vår fotograf Sanna genom en gemensam vän mitt när vi höll på att förbereda brölloppet och hon frågade om vi hade tänkt på fotograf än. Det hade vi inte och efter att ha tittat på Sannas bilder från tidigare bröllop bestämde vi oss för att anlita henne som fotograf och det ångrar vi inte en sekund!
Hon var som en fluga på väggen och missade inte ett enda ögonblick och fångade verkligen stämningen och känslorna under hela dagen.
Marta hittade sin klänning överraskande snabbt med hjälp av kusiner och kompisar. Klänningen är köpt i Karim Design i Köpenhamn och den blev skräddarsydd för Marta. Örhängen lånade Marta av en kompis kvällen innan, hon tyckte dom var finare än dom som hon hade tänkt sig från början. Hår och smink ordnade Elisabeth á Bakka. Frisyren hittade Marta inspiration till på Pinterest. Gustav köpte sin kostym och skor på Engelska Herr i Malmö.  Han letade inte särkilt länge mycket tack vare den fantastiska hjälp han fick på Engelska Herr. Tyckte särskilt om västen som bröt fint med kostymen och slipsen! Vi båda ville hålla det enkelt och avslappnat och valde därför bort frack och smoking. Däremot bad vi färöiska gäster komma med folkdräkter, det tyckte vi var ett väldigt fint inslag!

Middagen efter var på Hotel Føroyar som ligger längst upp i Tórshavn. De ordnade dukning av bord och mat. Tårtan var från Køku-Design v/Ildiko Johansen (tårt-design från Ildiko Johansen) och som traditionen bjuder på Färöarna tog några gäster med sig småkakor till ett kakbord. 
Vi hade blommor som dekoration på middagen, det fick bli lite det som fanns i blomaffären, det växer inte särskilt mycket blommor på Färöarna... Vi hjälptes åt hela släkten att ordna de sista dekorationerna på kvällen innan den stora dagen.
Det absolut finaste dekorationen blev utsikten från Hotel Føroyar! Nólsoy blev en underbar bakgrund i solnedgången. Vädergudarna var minst sagt på vår sida hela helgen. I ett land där det regnar 300 dagar om året så ska det mycket till att solen ska skina så mycket som det gjorde på oss. Färöiska inslag som "dörrsnaps" och färöisk dans var väldigt fint att ha med!

Tips från brudparet

Var ute i god tid! Vi hade nästan inte ett enda stressmoment mot slutet och det gjorde att man kunde njuta ännu mer av förväntningar och att den stora dagen nalkas.
Häng inte upp er på småsaker! Dagen är till för att njutas och det är synd att småsaker ska komma i vägen för firandet av er kärlek. 
En sista sak som vi tycker i efterhand var väldigt bra var att vi inte hade en klar bild om hur vi ville att det skulle se ut när vi började planera, utan vi tog en sak i taget och gjorde det bästa vi kunde utifrån det och resultatet blev fantastiskt, vi kunde inte önska oss ett bättre bröllop.
Bröllop Färöarna

Leverantörer
Fotograf: Sandra Dolck
Plats: HotelFøroyar
Stylist: Elisabeth á Bakka
Brudklänning: Karim Design
Kostym: Engelska Herr, Malmö
Tårta: Ildiko design