Lantligt bröllop med ladufest och egendesignad brudklänning: Elin + John

Elin och John gifte sig i Norra Fågelås kyrka, Hjo, den 19 augusti 2017. Deras bröllop var ett lantligt sådant och bjuder på massor av fina detaljer. Bröllopsfotografen Emma Eriksson var med och förevigade dagen och nu får vi bröllopet återberättad av brudparet Elin och John.

Bröllopsberättelse

Elin och John berättar

Vi träffades för första gången när vi både gjorda lumpen, 2008. Ingen av oss föll egentligen pladask, det var kärlek som växte fram genom en stark kamratskap. Vi var båda väldigt unga och kände att vi behövde lite tid för att göra saker som vi båda drömt om. Vi reste på varsitt håll ett par månader. Och efter ungefär två år valde vi att flytta ihop. 

Efter en riktigt lyckad nyårsfest 2015 så friade John på nyårsdagen 2016. Efter att ha gått runt och letat efter rätt läge att fria, valde John att plocka fram ringen och fria till Elin mitt i skogen under en promenad med hunden. 

First Look Bröllop
Bröllopsfoto
Bröllopsfotograf
Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration

John berättar

Jag letade efter en grön kostym eftersom det var det som jag kände att jag absolut ville ha. Efter många om och men, hittade jag en mörkgrön kostym. Den inhandlades ungefär en månad innan. Skorna var min farfars och till det valde jag en fluga i linne. Det var egentligen min gröna kostym som styrde över färgtemat under bröllopet. Det mesta var mörkgrönt och rött med inslag av guld och silver. 

Bröllopsinspiration Kostym
Brudklänning

Elin berättar

Min syster jobbar som designer, och jag har alltid önskat att hon skulle sy min klänning. Sagt och gjort, hon gjorde mönster efter mina tankar och idéer. Det slutade med en fantastiskt enkel klänning i siden, med spetsärm och spets i ryggen. Till klänningen valde jag ett par silvriga skor. Min och tärnornas buketter gick i färgerna grönt och rött i både ljusa och mörka nyanser. Jag lät mina tärnor välja klädsel själva och det fick gärna vara blommigt. 
Tanken var att ha en relativt enkel styling. Med en lite lantlig känsla eftersom bröllopsfesten ägde rum i en lada. 
Brudklänning
Brudklänning
190817-21.jpg
brudbukett
Vigsel

Vigseln, båda berättar

Vi gifte oss i Norra fågelås kyrka, Hjo, den 19:e augusti 2017. En kompis pappa som är präst, vigde oss. Kyrkan var relativt liten och låg vackert gömd på en liten höjd intill sjön Vättern. Kyrkoherden hade med hjälp av vår florist sett till att dekorera altaret med liknande blommor som dom i Elins bukett. Vid ingången till kyrkan satte Elins pappa upp björkar.

Vigselprogram
Brudtärnor
Kyrklig vigsel
Kyrklig vigsel
190817-275.jpg
Bröllopsinspiration
190817-302.jpg
Bröllopsinspiration
Efter vigseln möttes vi av att familj och vänner kastade rosenblad på oss utanför kyrkan. Alla gäster åkte sedan mot festlokalen och vi åkte till en gammal kvarn i Hjo för att bli fotograferade.
Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration
190817-364.jpg
Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration

Bästa minnet från dagen

Det är svårt att välja ut bästa minnet. Men när vi klev in i kyrkan och såg alla våra vänner och familj som samlats där för vår skull. Det var fantastiskt fint och overkligt på något sätt. 

Bröllopsinspiration
Bröllopsinspiration
190817-541.jpg
Bröllopsinspiration brudklänning
Bröllopsinspiration Brudbukett
Bröllopsinspiration Lokal
Lokal bröllop
Lokal bröllopsfest

Elin berättar

Temat var lantligt och lokalen var Stampens kvarn i Hjo som är en lada. Jag och några vänner dekorerade ladan med en ”backdrop” där vi (brudparet) skulle sitta och till den använde vi halmbalar, tyll och ett vitt lakan. 

Jag är uppvuxen på landet utanför Hjo och eftersom John är från Sthlm så kändes det extra roligt att få bjuda alla gäster på en riktig ”ladufest”. Vi plockade lite blommor själva och lite köpte vi. I familjen hjälptes vi åt att såga ut små hållare i trä, till gästernas placeringskort. En av våra vänner hjälpte oss att utforma alla bordsprogram, placeringskort osv. 

Lokal bröllopsfest
190817-765.jpg
190817-613.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Ta hjälp av vänner och familj. Det finns många som gärna hjälper till och då kan man minska utgifterna. Allting löser sig, och blir det inte precis som man tänkt sig så är det inte hela världen.

  • Eftersom många av våra gäster reste till Hjo och bodde på samma hotell så valde vi att ses och äta middag kvällen innan bröllopet. Dagen efter sågs vi också på hotellet för att äta brunch och vinka av alla innan det åkte hem. Det var mycket uppskattat och vi hann prata lite mer med alla. 

Bröllopsfotograf

Fotograf: Emma Eriksson
Lokal: Stampens kvarn, Hjo
Bröllopskoordinator: Amanda Astin, Madrid Sthlm agency
Musiker: Agneta Leander
Ringar: Josefin Cummings & Rebecca Bonaparte
Brudens skor: & other stories
Brudens hår och make up: Marie Rynning på headlites i Skövde
Brudbukett, hårkrans & corsage: Hjo blomster
Kostym + fluga: Tiger och John Henric
Skjorta: Oscar Jacobson
Skor: Johns farfars
Mat: Stampens kvarn, Hjo
Trycksaker: Matilda Kjell
Dekorationer, inklusive blommor: DIY, IKEA, Lagerhaus & myperfectday.se