Vacker jämtlandsbröllop: Malin och Jens

Idag tar vi med er till vackra Jämtland där Jens och Malin gifte sig i somras. Den Östersundsbaserade bröllopsfotografen Amanda Olofsson berättar om dagen, som vi nu får ta del av genom en serie ljuvliga bilder. Fler inspirerande berättelser hittar du i menyn under Bröllopsberättelser. Trevlig måndag!


Sisters+in+Law

Fotograf Amanda Olofsson berättar

Jens och Malin gifte sig i Revsund kyrka, några mil utanför Östersund. Ett superfint område alldeles bredvid en sjö med festlokalen bara några meter ifrån kyrkan. När jag kom fram hittade jag Jens och Malin som hade en genomgång med prästen om hur de skulle gå inne i kyrkan. De hade redan gjort sig i ordning och var så himla fina! Klänningen som Malin hade var hennes mormors bröllopsklänning från 1944 och en vän till henne hade sytt om ärmarna på den. De gömde sig längst bak i kyrkan för att ingen av gästerna skulle se dem innan och man kunde verkligen känna den pirriga och förväntansfulla stämningen inför vad som strax skulle ske. 
Det var en fin vigsel med både skratt och tårar och två duktiga tjejer som sjöng. Brudparet hade valt att ha såpbubblor istället för ris när de skulle komma ut ur kyrkan, vilket var en rolig idé som också var väldigt kul att fota!
Bröllopsfotograf+Östersund
De hade flera roliga och personliga detaljer utplacerade i området, till exempel en ram för gästerna att fotograferas i, pilkastning med Amors pilar och ett önsketräd för gästerna att hänga upp små meddelanden i. Perfekt för gästminglet medan vi fotograferade! 
Bröllopsblogg
IMG_7188-web.jpg
Efter porträttfotograferingen var jag klar för dagen och lämnade ett härligt gäng och ett lyckligt par som skulle påbörja middagen och fira hela kvällen.
Bröllopsblogg

Fotograf: Amanda Olofsson


Fler bröllop att inspireras av:

Avslappnat norrlandsbröllop: Pelle och Jessica

Avslappnat norrlandsbröllop: Pelle och Jessica

Lantligt och bohemromantiskt bröllop: Emma och Niklas

Lantligt och bohemromantiskt bröllop: Emma och Niklas

Lantligt bröllop på Rosenhanska magasinet: Hannah och Johan

Lantligt bröllop på Rosenhanska magasinet: Hannah och Johan