Bröllopsfotografering bland glaciärerna på Island

Fotografen Annelie Johnsson är baserad i Skåne och är en av de rekommenderade bröllopsfotografer som har en plats i vårt arkiv med bröllopstjänster. I sommar har hon även uppgiften att vara min (Zannas) bröllopsfotograf när jag själv ska gifta mig och det är något jag är väldigt glad över! Mer tankar och planering kring mitt bröllop kommer framöver, men idag visar vi upp nya, vackra och mäktiga bilder från en bröllopsfotografering på Island som Annelie har fotograferat. Hon berättar samtidigt om sina upplevelser.

Bilderna från hennes tidigare publicering från Island kan ni kika på här: Bröllopsfotografering på Island. 

Vi mötte upp Rebecca och Jon på Vik hotell för att fotografera förberedelser och Make up. Efter en god lunch begav vi oss iväg till Jökulsarlon och ingen av oss hade väl förväntat oss denna helt sagolika miljö. I lätt duggregn och kyla fotograferade vi det tappra brudparet, och mellan varven värmde vi oss i filtar och med hett kaffe. Hela miljön fick oss alla att tappa andan av beundran, och vi ville verkligen inte sluta fotografera. På vägen hemåt stannande vi till i ett av de vanligt förekommande trollfälten som finns på Island, de mytomspunna mossbeklädda lavafälten, för ett par snabba bilder innan mörkret tog över helt.
Det finns platser man inte trodde fanns mer än i fantasin. En turkos glaciär. Det kan ju inte riktigt finnas. Men det gör det. Och det var det absolut mäktigaste jag som både fotograf och människa har sett i hela mitt liv. Att kunna röra en glaciär som seglar förbi dig. Att ett av naturens underverk är helt orört. En upplevelse jag kommer bära med mig för evigt.

Fotografi: Annelie Johnsson
Brudklänning: SensibleM
Plats: Jökulsarlòn, Issjön på Island
Arrangör: Emelie Ohlsson


Vill du se fler fotograferingar med brudklänningar från SensibleM? Se då även:

Stylad fotografering i Rosendahls trädgård

Stylad fotografering i Rosendahls trädgård

Vinterbröllop med SensibleM

Vinterbröllop med SensibleM

Stylad fotografering: Vinterbröllop

Stylad fotografering: Vinterbröllop