Stämningsfullt septemberbröllop: Johanna & Sam

Johanna och Sam gifte sig i september 2015 i Rya kyrka i Skåne. Fotografen Mickael Tannus har fotograferat bröllopet i en serie fantastiskt stämningsfulla och konstnärliga bilder. Vi kan titta på bilderna hur många gånger som helst, och hoppas att ni ska bli lika inspirerande.

Bröllopet

Den 26:e September 2015 gifte vi oss i Rya kyrka, Sam och jag. Det var en solig och något kylig sensommardag då hösten precis börjat visa sina första tecken. Sams familj och släkt hade rest hela vägen från England och bara tanken på att de alla fanns på plats i kyrkan gjorde mig rörd. Även min familj, släkt och vänner hade kommit dit. De var samlade för att få ta del av vår stora dag. Alla hade kommit för vår skull! Det är en speciell känsla.

Klädsel, accessoarer och styling

Jag fick min klänning uppsydd hos Camilla på Tekla i Malmö. Efter att ha letat länge i olika brudbutiker utan resultat, blev jag väldigt glad att hon ville hjälpa mig! Jag fick prova en av hennes modeller och den kändes rätt från första stund. Jag är väldigt enkel som människa och trivs inte när det blir för mycket, vilket det gärna blir när det handlar om bröllop. Men Camillas stil på klänningar är fantastisk. Enkelt och vackert. Precis så fick jag känna mig på min bröllopsdag! Camilla sydde även min tvillingsysters klänning i samma spets men i kortare modell. Till klänningen hade jag på mig ett armband och ett par lätt hängande örhänge från Lily and Rose i puderrosa diamanter, med skor i samma ton från Dasia. Emma hjälpte mig att sätta upp håret. Hon kom hem till mig på morgonen och vi fick en mysig start på dagen tillsammans medan hon pysslade med håret och jag skrev klart mitt tal till min, då, blivande man.

Planeringen

Sam friade till mig 8 månader innan bröllopet. Vi ville gärna gifta oss till hösten, så vi såg till att göra en plan för allt vi behövde boka och planera varje månad. Se till att ta hjälp av nära och kära, använd er av kontakter. Jag har tex vänner och familj som är duktiga på musik och tog därför hjälp av dem till vigseln. Försök att inte gräva ner er i allt som ska göras. Tänk då istället på varför ni gör det och återfinn glädjen i det. Utan alla timmar framför pinterest och google skulle vår dag aldrig blivit det den blev. Det tar tid, men i slutändan är det värt det!

Om vigseln

Vi valde kyrkan i den byn där jag har växt upp som barn. Både min och Sams pappa är präster, därför ville vi gärna att de båda skulle viga oss. Vilket också blev praktiskt då vigseln hölls på engelska och svenska så att alla gäster kunde hänga med. Vi beställde tre blomsterarrangemang som vi ställde på altarringen och en på trappan utanför kyrkan. Min mamma hjälpte mig att placera ut styckblommor i vaserna som fanns längs gången och längst fram vid altaret. Agendorna hade vi pysslat ihop själva i samma färg och stil som inbjudningskorten. Resten gjorde sig självt så vackert i kyrkan som den var. Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig där en vacker dag och tänk, så blev det också!

Om fotografen

Mickael är en fantastiskt duktig fotograf. Första gången vi såg hans bilder var på bröllopsmässan i Helsingborg. Jag var såld vid första stund och tänkte: ”Han ska vi ha.” Hans koncept – The true story – säger allt. Ärliga bilder som faktiskt visar hur det var från början till slut. Han kan återberätta många historier tack vare sin kamera och skicklighet. Precis vad vi ville. Tänk dig att fotografier är i stort sett det enda du kan titta tillbaka på för att minnas den bästa dagen i ditt liv... Därför valde vi att prioritera en duktig fotograf. Se till att hitta en som kan återberätta din story.

Bröllopsfesten

Festen hölls på Vallens Säteri i Våxtorp. En charmig byggnad med anor från 1300-talet. Fantastiskt vacker med sina tjocka stenväggar och bjälkar i taket. Dukningen gjorde vi själva, jag, mamma och mina syskon. Det blev ett mysigt projekt när vi var så många som kunde hjälpas åt och jag fick det precis som jag ville ha det. Häftena på borden hade min familj pysslat ihop med samma tema som inbjudningskorten och agendorna i kyrkan. Färgtemat höll sig till naturliga färger som grönt, beige, och brunt. Juteväven på borden hade vi beställt från nätet samt de små glasvaserna som vi sött placerade ut med styckblommor i. Hjärtat som hängde i taket och ljusslingorna gick att hyra av stället.

Fotograf: Mickael Tannus
Kyrka: Rya kyrka, Eket
Festlokal: Vallens Säteri, Våxtorp
Brudens klänning: Camilla Neller

Brudgummens kläder: Tiger of Sweden 
Blommor: Blomsterhallen, Helsingborg
Smycken: Lily and rose

Ringar: Caisanni
Hår: Emma Björkman


Andra bröllopsberättelser:

Rustikt och skogsnära bröllop: Lynn och Richard

Rustikt och skogsnära bröllop: Lynn och Richard

Bohemiskt höstbröllop med ladufest: Isabelle och Sebastian

Bohemiskt höstbröllop med ladufest: Isabelle och Sebastian

Majbröllop på Abborrebergs veranda: Ann-Christine och Oscar

Majbröllop på Abborrebergs veranda: Ann-Christine och Oscar