Rustikt och skogsnära bröllop: Lynn och Richard

Lynn och Richard gifte sig den 12 augusti på Almare Stäkets herrgård i Kungsängen utanför Stockholm. Trots närheten till stan har de verkligen fått till den där lantliga folklorekänslan. Lynn och Richard, som båda är kreatörer, har planerat hela bröllopet och gjort allt ifrån inbjudningskort och dekorationer till dessertbord och bröllopstårta själva. Bröllopsfotografen Therese Winberg har varit med under hela dagen och fotograferat.

Vi har varit ett par i över 12 år, en av oss från Nya Zeeland den andra från Sverige. När vi träffades visste ingen av oss om att vi hade träffat en som vi skulle vara med för resten av våra liv. Så detta bröllop var en hyllning till vår kärlek, en punkt i våra liv där vi kunde förklara vår kärlek till varandra inför vänner och familj. Medan ingen av oss är religiösa tror vi att gifta ger oss ett visst ögonblick i våra liv för att fira oss och också en chans att förena nära och kära från hela världen.
Vi känner att den viktigaste delen av bröllopet var att fånga ögonblicken när de dök upp under dagen. Det var därför viktigt att vi hade en fotograf som förstått detta som kunde fånga skönheten i miljön och att skildra varje detalj. Att smälta in med gästerna och fånga spontana ögonblick av glädje. När allt är över är det ju med hjälp av fotograferingen som vi kommer att minnas dagen.
Ändå från början ville vi bröllopet skulle ske med en traditionell svenskt kuliss. En röd ladugård, en ikonisk bit av det svenska landskapet, som de rika skogarna Sverige är väl känd för. Vi kände också att det är viktigt att skapa en avslappnad miljö. Så allt från stilen av inbjudningarna till skyltar var utformade för att förstärka detta. Bordsdekorationerna också inrättades för att främja samtal och ljusslingor skapar en lättsam mjuk atmosfär.

Fotograf: Therese Winberg, www.theresewinberg.com
Lokal: Almare Stäket, www.almare.se
Florist: Gingko, www.ginkgoblommor.se


Gillade du det här inlägget? Här finns liknande bröllopsberättelser:

Svensk-Amerikanskt bröllop i Stockholmsidyll: Talia och Olof

Svensk-Amerikanskt bröllop i Stockholmsidyll: Talia och Olof

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin: Sofia och Martin

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin: Sofia och Martin

Personligt bröllop vid Mälaren: Jessica och Jacob

Personligt bröllop vid Mälaren: Jessica och Jacob