Vinnarna i tävlingen om en DIY-bok!

Vi tycker att det är fantastiskt roligt att så många har deltagit tävlingen om en DIY-bok! Vi har fått in flera bra tips om hur man kan skapa personliga dekorationer på ett bröllop och nu har vi valt våra favoriter.

Vi säger stort grattis till Elin Hansson, John Patrik Ahlström och Katarina Olsen som alla vinner boken "Bröllop: Tips och idéer till hur du själv skapar detaljerna" av Anna Huss och Lina Arvidsson.

Några av de tips vi fått in ser ni nedan:

"Mitt bästa tips för att skapa personliga dekorationer till ett bröllop är att spara och samla på saker man stöter på under sina utflykter, resor och vardagshändelser. Då blir det saker som är speciella för brudparet men också återbruk som ligger väl i tiden. Det kan vara allt från stenar från stranden på solsemestern, använd dem att måla namn på för bordsplacering eller som duktyngder om du har et utomhusbröllop. Plocka grenar, från marken, när ni har grillmys i skogen - dessa används sedan som dekoration på borden eller som vimpelhållare om man önskar sådana. Så saker som betytt något en gång får ta en del av den dagen som betyder mest och blir således en bit av det stora minnet."

"En fin dekorationsdetalj att ha till bröllop är vikta böcker med romantiska motiv. Det finns flera olika bokvikningsmönster och är man riktigt duktig kan man göra sitt egna personliga motiv. Hjärtan, text, ringar eller initialer är exempel på fina motiv att ha till ett bröllop."

"På Etsy.com köpte vi ett monogram med första bokstaven i vårt nya efternamn. Monogrammet använde vi sedan flitigt som återkommande detalj på festprogrammet, programmet för kyrkan, som detalj på vattenflaskor och caketoppers. Vi hade då skrivit ut monogrammet på ett kvistpapper som gav vintage-stil. Blev superbra och ett lät sätt att göra personliga dekorationer utan att det behöver kosta alls mycket."

"Samla vackra stenar på stranden och använda dem som bordplaceringar, skriva namnet på dem. Tjusigt annorlunda och kostar ingenting."

"Bästa tipset för personliga bröllopsdekorationer är att använda sig av vackra egengjorda vimplar i den färg som passar en som par, jag skulle föreslå en färgkombination av två färger som representerar vardera partner i äktenskapet som blir vackert tillsammans."

"Vårt tema kommer vara sommarglamour och vi kommer blanda dekorationer från webshoppar, loppisar, DIY projekt och en del saker som vi har i vår inredning sedan tidigare. Att inte köpa allt på samma ställe och att våga gå utanför boxen och göra något som vi inte sett på andra bröllop tror jag kommer göra vårt bröllop extra personligt. Det kommer bli en glitterexplosion som kommer vara vår röda (guldiga!) tråd genom hela vår planering. Våga gå all in!"