Barfota i Bullerbyn: Frida + Staffan

Dagens bröllopsberättelse är från Frida och Staffan som gifte sig i Bullerbyn i augusti i år. De berättar även om hur de träffades, vilket är en helt fantastisk historia!

3E5A5869.png

Staffan besökte blomsterbutiken Bara Blommor i Malmö under våren 2014. Där arbetade Frida och det är där första mötet ägde rum.

– Jag hade precis tryckt i mig ägg och kaviar för att jag skulle ut och springa efter jobbet, och det vet man ju hur det luktar, så jag tänkte ”fasen också”, när jag hörde att jag fått en kund. Och när jag såg honom... Han var det vackraste jag sett.

Frida försökte ta reda på allt hon kunde om honom.

Jag visste ju inte om han hade någon, men fick veta att han skulle ge tulpanerna till en kompis som öppnat tatueringsstudio.

Några dagar senare bestämde hon sig för att bege sig till tatueringsstudion, som hon lyckats få fram adressen till.

Tatueraren satt vid sitt arbetsbord och tittade upp när jag kom in. Det var en massa folk som satt och väntade och jag tänkte att jag verkligen ville sälja in mig och visa att jag menade allvar, så jag ropade ut min fråga över hela lokalen ”denna långa, vackra man – den vackraste jag sett – som köpt blommor till dig, kan jag få hans nummer?”

Frida fick hans nummer och redan en månad efter att de träffats igen hade de bokat bröllopslokal. Idag har de nygifta paret även ett barn ihop och vi är så glada över att de delar med sig av sin berättelse hos oss!


unnamed (2).jpg

Frida berättar

Förlovningen

Då vi redan väldigt tidigt i förhållandet bestämt plats och dag för vårt bröllop, och berättat detta för alla, så var förlovningen inte helt oväntad, och inte heller svaret på Staffans fråga! Staffan hade planerat att fria på min jobbfria lördag, under en utflykt, jag däremot planerade att vi skulle passa på att måla om köksluckorna. Så Staffan fick planera om, han överraskade mig i köket en måndagskväll i februari, svettig efter en löprunda, jag höll på att hasta ihop världens snabbaste middag, pastapesto. Pastavattnet började precis koka över och då gick han ned på knä!
13-1040847.jpg

Vigseln

Vi gifte oss 13 augusti i år. Vigseln hölls på en äng i Bullerbyn, Sevedstorp som ligger i samma by jag kommer ifrån och festen var på logen i Bullerbyn.  
Det var en häftig upplevelse att gå upp på ängen, där alla stod och väntade, även Staffan. Jag blev ledd av min pappa och bakom oss hade vi en spelman som spelade dragspel. Det är så mycket känslor i luften, och alla fina människor vi känner har tagit sig dit och gjort sig så fina, allt för att fira vår kärlek! Och alla tankar man haft kring denna dag, äntligen är vi där! Äntligen händer det!
Vi höll vigselplatsen helt odekorerad, med undantag för trasmattorna som fick agera altargång och spetsgardinen bakom oss. Det var så vacker natur runtomkring så inget annat behövdes. Vi ville att hela tillställningen skulle kännas enkel och avslappnad. Vi hade familj och vänner som sjöng och spelade (sugar pie honey bunch och got my mind set on you) och vigselförättaren läste även upp en text skriven av en kompis till mig. Vi gick ”ut” till tonerna av Luffarvisan och gästerna gick i samlad tropp ned till Bullerbyn, där det bjöds på kaffe och bulle medans vi fotograferades. Någon timme senare anslöt vi genom att göra entre i traktorskopan.

Klädsel, accessoarer och styling

Jag provade bara en klänning, med lite ändringar i modellen till så som jag ville ha det, så blev den jättebra. Staffan hade sina kostymbyxor och skjorta sen tidigare. Vi ville även här ha en avslappnad naturlig look, något som är vi. Jag har alltid knut i håret, klart jag ska ha det då även när jag gifter mig.
3E5A5855.png

Om fotografen

Efter att ha sökt på internet efter fotograf i trakterna kring Vimmerby, så stod det helt klart att Cornelia hade den stilen vi var på jakt efter. Och efter att vi träffat henne för en provfotografering kändes det helt rätt!

Dekorationer och om lokalen

Logfest, det enkla och avslappnade (men uttänkt och välplanerat!) var vad vi hade i åtanke, en fest som passade in på stället vi var på och på oss!  
Vi hade långbord med med mycket blommor och loppisfyndade mässingsljusstakar, servetter sydda av kökshanddukar, hemgjorda vimplar i taket och ljusslingor. Placeringskorten hängdes på plastdjur som vi spraymålat i guld, vissa djur hade koppling till personen som skulle sitta där, vissa hade det inte. Detta blev något det pratades om bland gästerna. ”Varför fick jag en skräcködla?”
Jag är florist och hade ett eget blomstercrew från butiken Bara blommor, där jag jobbar, som kom och fixade buketten, dekorationerna på borden och gjorde även fantastiska arrangemang till scenen och serveringsbordet. Jag skulle helt klart ha dahlior i min brudbukett, så bröllopet planerades lite (läs mycket ) efter dahliasäsongen. Så även bordsblommorna bestod till stor del av just dahlior. Annars hade mina kollegor helt fria händer gällande dekorationerna och brudbuketten.


Tips till andra som planerar sitt bröllop

  • Gillar man detaljer och planerar mycket sådant blir det lätt väldigt ståhejigt med bröllop. Då är det bra att vara ute i god tid och göra så mycket man kan under månaderna innan. Vi fick barn 3 månader innan bröllopet, så vår framförhållning var tvungen att bli och blev fantastisk. Ta hjälp av vänner och familj, vi använde oss utav så många av gästernas talanger som möjligt (sång och musik, textning, dekorering, fotografering, bygge av bar etc) Av erfarenhet vet jag att det är kul att hjälpa till och bidra till någons bröllop! 
  • Att satsa på ett bra liveband är väl värt kostnaden, folk kommer att svänga sina lurviga lite extra, helt klart. 
  • Och att ofta påminna sig själv om vad det verkligen handlar om allt ihop, om er kärlek, är något man inte får glömma den där hektiska tiden innan.
Bullerbyn Bröllop

Tack finaste Frida och Staffan för att ni delar med er av er dag hos oss!

Leverantörer
Fotograf: Cornelia Photography samt privata bilder av Markus Carlson
Brudbukett och bordsdekorationer: Bara Blommor, Malmö 
Brudklänning: Tekla, Malmö
Brudgummen klädsel: Esprit
Hängslen och fluga: Volt
Inbjudningskort: Alarmform 
Catering: Guldkant, Västervik
Frisör: Sarah Svensson, Salong kammen, Vimmerby
Make up: Sandra Nilsson, Vimmerby
Liveband leddes av Samuel Muntlin