Lantligt bröllop med fest i vackert magasin: Sofia och Martin

IMG_3580.JPG

Bröllopsberättelser är enligt oss det allra bästa sättet att inspirera blivande brudpar. Denna gången är det Sofia som berättar om hennes och Martins lantliga bröllop som bröllopsfotografen Matilda Söderström så vackert har dokumenterat.

Sofia och Martin gifte sig 13 juni 2015 utanför Nyköping och hade sin bröllopsfest i Rosenhanska magasinet. Tack för att ni delar med er av er dag!

Fler bröllopsberättelser hittar ni här.


groom_shoes
groom

Brudens klädsel

Jag hade en väldigt tydlig bild över hur min klänning skulle se ut, delvis tack vare timtals sökande på Pinterest. En fodralklänning med öppen rygg som följer kroppens former och avslutas med ett längre släp. För att få den romantiska/lantliga känslan var det en självklarhet att klänningen skulle gå i spets av något slag. I och med mina krav på hur klänningen skulle se ut så trodde jag definitivt inte att jag efter tre provade klänningar skulle hitta den rätta (Pronovia, ”Maricel”).

Dock kände jag att något saknades. Klänningen kändes en aning för kvinnlig snarare än söt, vilket inte kändes som jag till 100 %. Då hjälpte ägaren i butiken mig med att sy upp ett band med en rosett som skulle fästas i midjan som sen skulle falla längs med släpet. Jag kan bara säga att: ”DÄR SATT DEN!”.


bröllopsklänning
brudskor

 Peptoe-skorna gick i en matt rosa ton för att matcha rosetten på klänningen. Utöver mina ringar så valde jag enbart att ha örhängen i vintage-stil då de i sig var så maffiga/pampiga och jag ville inte att smyckena skulle ta över klänningen. 


bröllopsfotograf

Fotografen

Likt klänningen hade jag en tydlig bild över vilken typ av bröllopsbilder jag var ute efter. Jag är väldigt kräsen och vill gärna veta innan vad det är jag får för att vara helt säker på att det blir sådär perfekt. Min vän och brudtärna använde sig utav en fotograf på sitt bröllop vars bilder var helt magiska. Hon har fantastiskt ljus på sina bilder och den där förmågan att fånga speciella moment under dagen. Jag kontaktade därför fotografen ifråga, Matilda, och blev helt exalterad när vårt datum var ledigt!

Utöver alla fantastiska bilder så uppskattar vi verkligen Matildas sätt att skapa en personlig kontakt mellan oss och henne som fotograf samt hennes mottaglighet för att prova olika knasiga ideér. Hennes lugn var ovärderlig en dag som denna och smittade verkligen av sig vilket underlättade samarbetet och fotograferingen. Efter bröllopet så gav hon oss sneakpeaks i väntan på att få alla bilder från bröllopet i form av t.ex. bildspel med musik som hon tyckte speglade oss. Detta uppskattades väldigt mycket av både oss och våra familjer och vänner. 


bröllop
bröllopsblogg
bröllopsklädsel_fluga
brudbukett
brudklänning_släp
bröllopsklänning
bröllopsfotograf_porträtt
bröllopsfotograf_matildasöderström
matildasöderström_fotograf
bröllopsporträtt

Vigseln

Vigseln ägde rum i en vit-sten kyrka i närheten av festlokalen. Varje rad i kyrkan dekorerades med små buketter utav brudslöja för att krydda på den lantliga känslan. Cermonin hade flera höjdpunkter, musiken var en av dem, framför allt då en av mina närmaste vänner stod för sången. Vi hade valt tre låtar, en gemensam, och varsin låt till varandra. Det Martin inte visste om var att min låt till honom var en egen skriven låt på svenska till melodin från "Love me like you do" med Ellie Goulding.


vigsel
bröllop_nyköping
giftemål

En annan höjdpunkt var prästens vigseltal som hölls väldigt personlig då det var prästens morbror som känner oss båda väl. Vi gick ut ur kyrkan till tonerna av ”All you need is love” och gästerna fick sjunga med då vi tryckt ut text och noter i vigselprogrammet. 


brudpar_bröllopsfotograf

Lokalen

Vi valde att ha vårt bröllop på Rosenhanska magasinet, Torp säteri, några mil utanför Nyköping i Sverige. En magisk plats för ett lantligt/rustikt bröllop. När vi hade tillgång till en sådan fantastisk miljö kände vi att en dags firande inte var nog utan valde därför att fira tillsammans med våra familjer och vänner i tre dagar. Detta för att hinna umgås med alla men även för att våra gäster skulle hinna bekanta sig med varandra ordentligt.

Vi startade fredagen med en grillmiddag/poolparty där alla gäster droppade in eftersom. Lördagen fick gästerna roa sig på olika sätt i den magiska miljön t.ex. kajakturer, bad etc fram tills vigseln startade. Söndagen samlades alla gäster i festlokalen för att äta gemensam brunch som våra föräldrar och morföräldrar hjälpt till att ordna. Jag kan verkligen tipsa som att samla alla gäster dagen innan bröllopet då de som sagt får chans lära känna varandra och bryta isen, vilket bidrar till att bröllopsfesten upplevs mer avslappnad och festlig! 


lantligt_bröllop

Färgtema/Dekoration/DIY

Juteväv, spets och pastellfärger (blush rosa, mint grönt och cremevitt) genomsyrade hela bröllopet och skapade den lantliga och rustika känslan som vi var ute efter. Vi ville att gästerna skulle få denna känsla direkt vid inbjudningarna och skapade därför en egen design på våra kort. Inbjudan designades i våra valda färger och fästes på juteväv. Kortet omslöts av ett spetsband med en rosett som gästerna var tvungna knyta upp för att läsa hela inbjudan.


bröllop_dekorationer

På Martins föräldrars vind fann vi flera guldramar som vi använde för att göra egna griffeltavlor som placerades ut runtom i lokalen t.ex. barmeny, dansgolvregler, godisbuffé etc. Gästerna fick kliva in i lokalen genom en entré som vi ramat in med spetsgardiner på vardera sida. Vi ville göra något roligt för våra gäster och skapade därför en vimpel gjord av framkallade foton på alla våra gäster som fästs på jutevävssnöre med hjälp av klädnypor. Vi använde gamla träplankor som skyltar runt om i omgivningen för att guida våra gäster till lokalen och vigseln. Allt detta resulterade såklart i många timmars pyssel men som var värt allt slit för att vi i slutändan fick den dekoration och personliga touch på bröllopet som vi ville. Mycket av vår dekoration gjorde vi själva med hjälp utav olika DIY-sidor/pinterest. Vi sågade ut tjockare skivor från trädstammar som användes som centerpieces tillsammans med blommor och ljus. Vi sparade en del av stammen och ristade in våra namn och datum på i ett hjärta som vi senare serverade tårtan på. Då ladan i sig var fantastisk med sina träbjälkar och höjd ville vi inte plottra ut för mycket dekoration i lokalen utan höll oss enkelt. Ljusslingor och vimplar i taken samt pompoms och honeycombs i pastellfärger. Min mormors syltburkar kläddes in i juteväv och spets och användes till blommor och ljus på borden samt i lokalen i övrigt. 


Rosenhanska_magasinet

Fler bröllopsberättelser:

Charmigt slottsbröllop med Josef och Katrine

Charmigt slottsbröllop med Josef och Katrine

Elinor och Johans lantliga bröllop

Elinor och Johans lantliga bröllop

Isabelle och Sebastians bohemiska bröllop

Isabelle och Sebastians bohemiska bröllop