Somrigt lantbröllop: Josefin och Karl

Vi tycker det är väldigt roligt att så många vill dela med sig av sina bröllop och det verkar ni också tycka eftersom dessa inlägg hör till våra mest lästa och delade. 

Den här gången får vi följa med Josefin och Karl på deras stora dag och det är Erika Persson som har fotograferat detta idylliska bröllop.


Förlovningen
Jag och Karl var ute och reste i fyra månader och ett av resmålen var Nepal, där jag växte upp och tillbringade mina bardomsår fram tills jag var sju. Där, i byn där jag växte upp, gick Karl ner på knä och frågade om jag ville dela resten av mitt liv med honom och gifta mig med honom. Jag sa JA! Om bröllopsplaneringen
Det viktigaste när man planerar bröllop är att inte drunkna i allting. Både jag och Karl är driftiga och gillar att göra saker, praktiskt, ordna och planera, likaså har vi många fantastiska vänner och familj runt omkring oss som gärna ville hjälpa oss på många sätt, vilket var ovärderligt på själva bröllopsdagen. Däremot fick vi själva flera gånger under planeringens tid nypa oss själva i armen och fokusera på syftet med all planering och anledningen till denna gigantiska fest; VI SKULLE GIFTA OSS!! (hurra, hurra). Och de löftena är så stora att egentligen behövdes inget mer märkvärdigt än att våra nära och kära skulle vara med och fira med oss. Men vi båda ville ställa till med en rejäl fest och tillsammans bestämde vi att planering och genomförandet skulle vara roligt, och resultatet blev det fantastiskt. Jag älskar personliga bröllop och när det är planerat och genomtänkt. Däremot är det oerhört sorgligt då man hör om människor som planerar så att de själva drunknar i det så att de inte orkar. Då är det dags att stanna upp och fundera kring syftet. Att planera bröllop ÄR kul och ska vara kul, så vårt tips till alla er som planerar bröllop är att lägga det på den nivån som ni orkar, då blir också resultatet det bästa. Inspiration inför bröllopet
Pinterest har varit en kär kamrat under bröllopsplaneringen. Där finns så mycket inspiration. Jag måste erkänna att jag redan som barn drömde om mitt framtida bröllop och även om jag tusentals gånger ändrat mig i tankarna kring hur det skulle vara har det ju ändå alltid varit med i mina drömmar. Jag och Karl gjorde all planering tillsammans och även fast jag kanske funderat mer kring vissa saker tidigare så bollade vi alla idéer med varandra. Att hitta inspiration och bolla idéer och fundera kring hur vi ville ha just vår dag var väldigt kul.Vigseln
Vi gifte oss i Värmland. Mina föräldrar bor i ett litet samhälle som heter Långserud och själva vigseln var utanför Långseruds Kyrka, precis vid sjön Aspen. Mina föräldrar bor ca 300 meter från kyrkan så själva festen var i deras trädgård. Där hade vi satt upp ett stort tält för middagen. Veckorna innan blev vi nervösa för vädret eftersom vi trots allt hade planerat nästan hela dagen utomhus så vi förberedde oss med gasvärmare, riktigt golv i tältet och böner om sol och värme, men tack och lov fick vi en helt fantastisk dag. Jag vågar nog nästan säga att det var den finaste och varmaste veckan på hela sommaren.Gästerna
Vi har både vänner och släktingar som är utspridda i många olika länder på jorden och även vänner i Sverige reste en bit för att komma till bröllopet, så för att försöka träffa dem ordentligt bjöd vi in till mer än bara lördagen. Många kom redan på fredagkvällen då vi grillade och badade tillsammans och på söndagen hade vi en stor brunch som alla gäster var välkomma till. Det var verkligen kul att få tid att träffa våra vänner och släktingar ordentligt! Det bästa med bröllopsdagen
Vi älskade hela vår dag! Allt från stunden vi vaknade på morgonen till då vi somnade på natten. Men om vi måste välja någonting så landar både jag och Karl i att vigseln var någonting alldeles speciellt. Vi älskade stunden, all förväntan i luften och framför allt  de stora löftena. Så mycket kärlek och stora ord, det är så stort att lova någon hela sitt liv. Vi var båda riktigt berörda under vigseln. Efter vigseln
Efter vigseln åkte jag och Karl iväg i en roddbåt för att lite senare ro in till bryggan intill Kyrkebols Gård (hemma hos mamma och pappa). Då jag och Karl var i båten gick gästerna till ett gammalt sågverk vid älven som forsar ut i sjön alldeles intill vigselplatsen för att ta en gruppbild och sedan var det inte många meter kvar till festplatsen.Bröllopsfesten
När vi anlände till festen var det en lång stund med mingel och ”femkamp” för den som ville. Våra fantastiska värdpar hade hittat på massa roliga aktiviteter man kunde göra i trädgården. Sedan hade vi lite omvänd ordning då det gäller maten. Vi hade en riktig sommartårta som verkligen förtjänade att beskådas och äta i dagsljus. Och vad passar inte bättre än en riktig gräddtårta dränkt i blommor och jordgubbar mitt i sommaren? Så istället för förrätt åt vi tårta. Vi hade två stora fyravånginstårtor och ytterligare några på vanliga tårtfat, och ändå blev det inte mycket över, det blev succé, alla var kaffe- och tårtsugna. 

Sedan var det buffé (ännu en anledning till att vi skippade förrätten, för huvudrätten innehöll så många smaker ändå). En lokal kock från Långserud stod i trädgården och grillade både kött och helgrillad gris intill buffébordet. Det var en gigantisk buffé som innehöll fisk, kyckling, älg och gris med mängder av smarriga tillbehör. En bra stund senare på kvällen serverades efterrätt som bestod av vaniljglass med fudgekaka och färska jordgubbar. "With a little help from my friends"
Vi hade så många fantastiska vänner som hjälpte oss med bröllopet! Jag är själv florist och driver Josefins Floral Design. Men på mitt eget bröllop insåg jag att jag inte kunde göra allting själv, så jag fick hjälp av två goda vänner som också är florister. Den magiska tårtan gjorde två av mina vänner, efter många provbak gjorde de ett helt fantastisk jobb och vi kunde inte ha drömt om godare och vackrare tårta. Erika Persson är en vän till oss som också var fotograf under dagen, hon gjorde ett helt fantastiskt jobb med att fånga glädjen, kärleken och dagen och vi kände oss avslappnade i hennes sällskap. Den fantastiska filmen är gjord av vår kära vän Victor Danell. 


Gillade du den här bröllopsberättelsen? Här hittar du liknande inlägg:

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin: Sofia och Martin

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin: Sofia och Martin

Charmigt slottsbröllop: Josef och Katrine

Charmigt slottsbröllop: Josef och Katrine

Lantligt bröllop: Johan och Elinor

Lantligt bröllop: Johan och Elinor