Silver och vitt till ett vinterbröllop samt DIY silverkottar

Det är lätt hänt att dekorationer på ett vinterbröllop kan bli lite för juliga. Och visst går väl det bra, men det är också väldigt lätt att skapa en lyxigare känsla av ett gnistrande vinterlandskap som inte förknippas med julen. Detta med vitt och silver som huvudfärger.

Längre ner berättar vi hur enkelt man gör egna silverkottar.

Har man en skog nära till hands finns det fullt med gratis dekorationer för ett vinterbröllop. Till exempel kottar, mossa, grankvistar, blåbär- och lingonris. Vad man hittar för fynd varierar så klart beroende på var man bor i landet. Antingen kan man dekorera naturligt precis som skogens skatter är, men det går ju också att piffa till det en aning, till exempel genom att sprayfärga kottarna i silver.

DIY silverkottar

Du behöver
Kottar
Silverspray
Tidningspapper som underlag

Gör så här
1. Om du har plockat dina kottar själv behöver de torka och detta görs bäst och snabbast i en ugn. Börja med att skölja av och tvätta kottarna så att jord och oönskade smådjur försvinner. Sätt ugnen på 125 grader och låt kottarna vara inne i 4-5 timmar. Var medveten om att det kommer lukta skog i ditt hem medan du torkar dem, men det går snabb att vädra ut. Vill man köpa sina kottar istället går det givetvis lika bra och då är de redan torkade. Men då de säljs för cirka 10 kr styck kan det bli en onödigt dyr kostnad i slutändan.
2. Spraya kottarna med silverspray (kan hittas i hobbyaffärer). Gör helst detta utomhus med tidningspapper som underlag.
3. Låt torka och låt dem gärna stå utomhus ett dygn för att doften av spray ska försvinna.

Kottarna kan sedan spridas ut på bordet eller fungera som hållare till placeringskorten.

Foto & Styling: Sisters in Law