Tips: Kasta blomblad istället för ris

Traditionen att kasta ris på brudparet härstammar från Romarriket och är en av de fruktbarhetsriter som  länge förknippades med bröllop. Riskornen skulle symbolisera grodden till ett nytt liv. Numera är inte riset ett uttryck för en tillönskan om många barn utan en tillönskan om en god framtid.

Ett trevligt alternativ till att kasta ris på brudparet efter vigseln är att låta gästerna kasta färska eller torkade blomblad. Det är också väldigt enkelt att fixa själv. Köp vackert papper och vik ihop till små strutar som du sedan fyller med blomblad. 

Om du vill torka bladen gör du såhär: Dra loss bladen från blommorna och skölj dem i ett dukslag. Torka sedan bladen försiktigt så att de blir helt torra. Bred ut bladen på en plåt med bakplåtspapper och torka dem i ugnen på 50 grader i ca 2 timmar eller tills alla blad har torkat.

Fotograf: Greg Finck, www.gregfinck.com

Fotograf: Appendix Fotografi, www.appendixfotografi.se. Brudpar: Isabelle och Sebastian

Fotograf: Appendix Fotografi, www.appendixfotografi.se
Bilderna är publicerade med fotografernas tillstånd.