10 vackra bröllopslokaler vid vattnet i Stockholm

I samarbete med Venuu.se


Ett bröllop med närhet till vattnet är något speciellt och en anledning till att just bröllopslokaler vid vattnet i Stockholm är väldigt populära. Drömmer ni om att anlända till bröllopsfesten med båt eller är det ljudet av vågorna som lockar? Oavsett vad så är det alltid en bra idé att välja en bröllopslokal vid havet, en sjö eller en älv då denna placering skapar en rofylld stämning. Nedan tipsar vi om några av Stockholms finaste lokaler för bröllop vid vattnet.

Ersta terrass / Hyllan

Hyllan är en del av Ersta terrass som ligger på Södermalm. Den här fina bröllopslokalen i Stockholm är perfekt för mindre bröllop. Lokalen erbjuder en fantastisk panoramavy över Gamla stan, Skeppsholmen, Djurgården och Stockholms inlopp. När ni arrangerar er bröllopsfest på Hyllan kan ni använda caféserveringen en trappa ned som bar.

Hyllan har plats för 50 sittande personer och 70 stående.

Läs mer om och boka Hyllan på Ersta terrass »


Operakällaren / Operaterrassen / Tore Wretmans rum

Arrangera bröllopsfesten på anrika Operaterrassen

Tore Wretmans rum är en avskild del av Operaterrassen som tillhör Operakällaren. Operakällaren och festvåningen Operaterrassen ligger på bästa adress i Stockholm och erbjuder en oslagbar utsikt över huvudstaden. Här kan ni tillsammans med era bröllopsgäster njuta av en gourmetmåltid med mat och dryck av högsta klass.

Tore Wretmans rum har plats för 70 sittande personer och 140 stående.

Läs mer om och boka Operaterrassen och Tore Wretmans rum på Operakällaren »


Villa Lovik

På Lidingö ligger Villa Lovik som en fridfull oas vid havet. I parken finns ett litet lusthus som är perfekt för vigseln eller en välkomstdrink. Här finns även en brygga som gör det möjligt för er att lägga till med båt. I villan finns en salong med vackra kristallkronor och öppen spis och en matsal med utsikt över vattnet. Villa Loviks kockar hjälper er att ta fram en minnesvärd meny.

Villa Lovik har plats för 80 sittande personer och 120 stående.

Läs mer om och boka Villa Lovik »


Nyckelvikens Herrgård

Nyckelvikens Herrgård erbjuder en romantisk och mysig atmosfär

Bara en kvart från centrala Stockholm ligger Nyckelvikens Herrgård. Herrgårdens romantiska och mysiga atmosfär gör platsen perfekt för vigslar och bröllopsmiddagar. Under åren har det arrangerats många storslagna bröllop här. Personalen på plats är därför mycket erfarna och erbjuder färdiga bröllopspaket som enkelt kan skräddarsys.

Nyckelvikens Herrgård har plats för 80 sittande personer och 220 stående.

Läs mer om och boka Nyckelvikens Herrgård »


Näsby Slott

Genom åren har det anordnats många storslagna bröllop på Näsby Slott

Näsby Slott är en underbar plats intill Näsbyviken i Täby, endast en kvart bort från Stockholms innerstad. Genom åren har det anordnats många storslagna bröllop här. Om ni vill kan ni anlända med båt till slottet via Näsbyviken och förtöja vid ångbåtsbryggan. Här finns det även plats för övernattning i slottets bekväma hotellrum.

Näsby Slott har plats för 85 sittande personer och 110 stående.

Läs mer om och boka Näsby Slott »


Skytteholm

Vid Mälarens strand på Ekerö ligger Skytteholm med magisk utsikt över vattnet. Den vackra herrgården erbjuder en romantisk miljö som är svårslagen. Ni kan arrangera vigseln och välkomstskålen i Skytteholms park eller på terrassen för att sedan njuta av bröllopsmiddagen och dansa i herrgårdens vackra matsal och salong.

Skytteholm har plats för 100 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka Skytteholm »


Ulfsunda Slott

Ulfsunda Slott är den perfekt om ni drömt om ett bröllop i en slottsmiljö

Om ni drömt om ett bröllop i en tidlös och elegant slottsmiljö så är Ulfsunda Slott en självklar plats. Slottet ligger i Bromma, bara en kvart från centrala Stockholm. Under middagen låter de prisbelönta kockarna ert sällskap ta del av en smakupplevelse utöver det vanliga. För de gäster som vill övernatta så erbjuder slottet många fina hotellrum.

Ulfsunda Slott har plats för 100 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka Ulfsunda Slott »


Riddersviks Herrgård

Bjud in till ett minnesvärd bröllop vid Mälaren på Riddersviks Herrgård

Riddersviks Herrgård är en 1700-talsherrgård vid Mälaren, 30 minuter från centrala Stockholm, och resan hit kan enkelt göras med båt. I den här fridfulla omgivningen med utsikt över vattnet kan ni arrangera ett minnesvärt bröllop. Herrgården erbjuder en matupplevelse som förgyller ert stora dag och övernattning i bekväma sängar.

Riddersviks Herrgård har plats för 120 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Riddersviks Herrgård »


Smådalarö Gård / Werket

Smådalarö Gård i Stockholms skärgård är en perfekt plats för bröllopet. Det exklusiva hotellet ligger på Dalarö, bara 50 minuter från Stockholms innerstad, och erbjuder en vacker festlokal med högt i tak, en öppen spis och magisk utsikt över skärgården. Hotellet garanterar högkvalitativ och närproducerad mat och dryck.

Werket har plats för 150 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Werket på Smådalarö Gård »


Dalarö Skans

Dalarö Skans ligger vid Stockholms inlopp, ungefär fem minuter med båt från Dalarö Hamn. Platsen har ett rikt kulturarv som sträcker sig tillbaka till det tidiga 1600-talet. Här kombineras historia med modern design och exklusiva matupplevelser. Hyr Glashuset, Klubben eller Borgen på Dalarö Skans för ett magiskt bröllop i skärgården.

Dalarö Skans har plats för 200 sittande personer och 1000 stående.

Läs mer om och boka Dalarö Skans »


Förhoppningsvis har någon av ovanstående bröllopslokaler fångat ert intresse om ni drömmer om ett bröllop vid havet eller vattnet i Stockholm.
Vi hoppas att ni hittar en perfekt plats som ger er möjligheten att få uppleva ert drömbröllop. Stort lycka till!

Sisters in LawKommentera