Att gifta sig som gravid - hur ska man tänka med brudklänning?

Att vara gravid på sin bröllopsdag är en underbar känsla av dubbel lycka. Det är en tid då man bär på både kärlekens löften och ett nytt liv som växer inom en. Genom att säga ja till varandra, säger man samtidigt ja till att dela ansvaret för den lilla skatten som snart ska födas.

Men hur ska man tänka kring valet av brudklänning som gravid? Hur stort är utbudet av gravidklänningar? Eller går det att ha en helt vanlig bröllopsklänning? Det enkla svaret på sista frågan är JA, du kan ha en helt vanlig brudklänning som gravid. Men allt beror såklart på vilken siluett klänningen har, samt vilken månad du är gravid i på din bröllopsdag. En enkel lösning är att sy in justerbart snörning på klänningen. Denna detalj gör det möjligt för i princip vilken klänning som helst anpassa sig efter den växande magen och samtidigt ge dig som brud en bekväm passform.

Låt dig inspireras av bilderna nedan, från en stylad fotografering av Alexandra Gery i Umeå där modellen Kristina är 6 månader gravid och bär vanlig brudklädsel från vår (Sisters in Laws) butik Bröllopsbruket Umeå.

Som vi nämnde i början så är brudklädsel från Bröllopsbrukets Umeåbutik, som vi på Sisters in Law driver. Den vackra pärlslöjan är också därifrån och är en vacker detalj till vilken bröllopsklänning som helst. För dig som faller för slöjan lika mycket som vi, men inte har vägarna förbi Umeå, kan istället beställa den online via Bröllopsbrukets webbutik. Se här: Pärlslöja till bröllop.

Ett annat knep är att välja en två-delad brudklädsel som syns i dessa sista bilder. Låt kjolen vila på magen och välj en något större storlek på toppen så brukar det fungera minst lika bra!

Tack Alexandra Gery för de fina bilderna och tack till florist Linné och Grankvist från Umeå som gjorde den vackra brudbuketten!