Augustibröllop Med Trädgårdsfest: Helena + Jonathan

Idag ska vi få ta del av ett bröllop från en av fotograferna som varit med i SVT:s Bröllopsfotograferna - Linda Eliasson. Vi på Sisters in Law har länge beundrat Lindas arbete och det känns fantastiskt att åter igen få äran att publicera ett bröllop från henne. Den här gången är det Helena och Jonathans bröllop som vi ska få ta en närmare titt på. Paret sa ja till varandra den 28 augusti 2021 och bjöd in till vigsel i Badelunda Kyrka i Västerås för att sedan bjuda in till en hejdundrande trädgårdsfest hemma hos Helenas föräldrar. Vi lämnar över ordet till bruden Helena som får berätta mer om sin och Jonathans dag nedan.

Så träffades brudparet

Helena: Vi träffades av en slump när vi deltog i ett evenemang för välgörenhet. Jonathan gick ned på knä och firade till mig när vi var på semester i Rom.

Om klädseln

Helena: På inbjudningskorten skrev vi sommarklädsel då vi inte ville att någon skulle känna att det var kostymtvång. Alla skulle få ha det man själv känner sig bekväm i och som går att dansa i. Jag letade länge efter en bohemisk klänning och provade många men såg jag en klänning som inte alls var bohemisk men det stod mitt namn på den. Jonathan ville ha en avslappnad stil med ljusa kostymbyxor, vit skjorta och hängslen.

Styling och accessoarer

Helena: Jag hade svårt att välja frisyr då jag tycker att det finns så många vackra uppsättningar, men till sist med lite hjälp av min frisör kom vi fram till den rätta. Jonathan som då hade långt hår valde att ha det som han brukar i en knut.

Vigseln

Helena: Vigseln var otroligt känslofylld men och avslappnad med både skratt och applåder. Jonathan svarade ”ja” så högt att vi trodde kyrktaket skulle lyfta.. :) Min lillasyster som har en magisk röst sjöng två sånger för oss och inte ett öga var torrt. Vi valde ”Pärleporten” som psalm nummer två då Jonathan hade ett kul minne från den. Det blev fnittrigt i bänkarna och applåderna haglade.

Platsen för bröllopet

Helena: Kyrkan valde vi för att den är vacker och ligger nära min hemtrakt. Festplatsen var mina föräldrars härliga trädgård ute på landet.

Vigselringarna

Helena: Vi valde en tunn ring i roseguld med med små stenar på sidan och en stor i mitten till mig. Vi lämnade in den till en guldsmed som fick ändra lite på den så att den skulle passa ihop med den andra ringen. Jonathan är inte så förtjust i guld- eller silverringar så han valde en ganska bred svart ring.

Om bröllopsfotografen

Helena: Vår fotograf Linda! Hon var ett givet val av många anledningar, dels för att hon är min bästa men absolut främst för hennes otroliga talang, vackra formspråk och henens förmåga att fånga de där magiska ögonblicksbilderna.

Blommorna

Helena: Vi gjorde alla blomsterarrangemang själva. Jag köpte gamla lerkrukor på loppis och satte örter i dem till borden. Vi var ute i naturen och plockade gröna kvistar för att dekorera i tältet. Min storasyster som är duktig på styling och inredning gjorde min brudbukett av blommor som vi beställt blandat med sådant vi plockat.

Bröllopsplaneringen

Helena: Vi ville ha ett personligt och avslappnat bröllop med mycket kärlek och glädje. Inget speciellt tema men vi ville inte ha en traditionell 3-rätters middag. Därför valde vi att ha japanska bordsgrillar så att gästerna själva fick tillaga sin mat och det blev en mer avslappnad känsla. Pga pandemin fick vi skjuts upp bröllopet ett år och vi minskade även ned gästlistan.

Middag/Fest

Helena: Vi hade en magisk DJ som spelade under hela middagen och natten. Han hade en otroligt bra touch med val av musik under middagen och höjde volymen lite då och då så att alla reste sig upp och dansade. Våra grymma toastmasters styrde upp så att alla talare blev presenterade med härlig musik när de gick upp. Det gjorde också festen otroligt rolig och avslappnad.

Bästa minnet från dagen

Helena: Det är svårt att välja ett ögonblick. Alla tal berörde oss otroligt mycket, det var en känslostorm av kärlek, tacksamhet och glädje hela vägen. Men jag tror alla skrattade som mest när mina systrar spelade upp en musikvideo där de gjorde en parodi på oss.

Tips till andra

Helena: Det är svårt att ge tips, alla har ju sina tankar och önskemål om sitt bröllop men jag tror att det viktigaste är att kunna släppa all kontroll på bröllopsdagen och bara ”go with the flow” så att man kan njuta av allt. Välj en bra fotograf! Det är värt det!

Fotograf: Linda Eliasson
Brudklänning: Victoria Chan, Lova Gown
Kostym: Les Deux, Copenhauge, Local Store Skellefteå
Plats: Västerås Badelunda Kyrka + trädgårdsfest hos mina föräldrar i Irsta
Florist: Louise Ambjörn
Catering: Kock Markus Richtmann
Solosång: Anna Ambjörn