Lantligt Julibröllop Med Vigsel I Hästhage: Ellen + Emil

Glad alla hjärtans dag! Vad passar kärlekens dag bättre än att dela med oss av en sprillans ny bröllopsberättelse? Vi tar oss till Strandkärr på västkusten där Ellen och Emil sa ja till varandra den 10 juli 2021. Det blev ett riktigt härligt och lantligt sommarbröllop med typiskt svenskt sommarväder. Trots regnet kunde paret gifta sig utomhus i hästarnas sommarhage hos sin mammas gård.

Vi lämnar över ordet till bruden Ellen som får berätta mer om sitt och Emils julibröllop som bröllopsfotografen Hanna Ferm Photography har fångat i bild.

Så träffades brudparet

Ellen: Första gången vi träffades var på universitetet då vi läste samma utbildning, men det var först några år efter examen som vi hamnade på samma jobb och det var där vi fick känslor för varandra.

Vid en frukost under våren 2020 pratade vi generellt om bröllop, covid och allt som händer i världen. Så en stund senare kommer Emil in, med en nyckelring, ställer sig på knä framför mig och frågar om jag vill gifta mig med honom.

Bröllopsplaneringen

Ellen: Vi var först och tittade på en vacker bröllopslokal i området där allt skulle ingå från vigsel till middag. Dock kände vi efteråt att det inte var helt rätt för oss att bara komma till något som var helt färdigt, Så vi valde istället att fråga min mamma och hennes man om vi fick ha bröllopet hemma hos dem, där jag även har mina hästar och där vi spenderar stora delar av vår vardag. De sa ja och det betydde då att vi fick planera och fixa just varenda liten detalj själva.

Temat blev då att det skulle kännas som oss (lättsamt och roligt, och ganska bohemiskt) och att vi ville använda så mycket av det vackra i naturen som bara gick.

Väldigt mycket tankar pga Covid, men som tur var ville vi vara utomhus (hästarnas sommarhage), så lyckades hålla datum och antal gäster iaf trots pandemin. Vi valde dock att ha ett eftermiddagsbröllop och slopade dansen/kvällen pga mer risk för smitta tänkte vi.

Så vi hade tur att inte Covid påverkade oss, dock istället var det en sak som vi inte förutsåg och det var att jag fick ena armen i gips 3 veckor innan bröllopet, som skulle sitta kvar även under själva bröllopet. Detta var absolut inget som hade räknats in i planen när vi tänkte att vi skulle göra precis allting själva. Som tur var så har vi fanatiska vänner och familj runt oss som har hjälpt till otroligt mycket!

Om stylingen

I vår budget hade jag inte planerat så mycket till styling (hår och makeup) att börja med, men när det närmade sig så kände jag att jag gärna ville ha en riktigt bra makeup som sitter bra hela dagen. Samt att detta är ju faktiskt en av få dagar som man kommer ha med sig resten av livet, både i minne och i bilder.

I samband med detta så ser jag av en slump på Instragram att vår granne är makeup artist, så jag kontaktar henne (Linda ”@makeupbyespe”) och hon är som tur ledig på vår dag. När hon även sa att hon gör hår så passade ju det mig utmärkt. Så, en supertrevlig och jätteduktig MUA som bor i huset bredvid - bättre går väl inte att hitta.

Temat blev en lätt somrig uppfräschade makeup och håret vågat med fyllt av blommor, likadana som pryder dukningen. Jag blev verkligen jättenöjd!

Vigselringarna

Ellen: Våra förlovningsringar är fina men ganska praktiska. Tanken var att även min vigselring skulle vara ganska praktisk, men då min mormor tyvärr gick bort innan vi gifte oss så fick jag frågan om att ärva hennes ring som hon fick av min morfar på deras 25-års dag. Detta blev ju självklart för mig, så istället för praktisk så är min vigselring en väldigt vacker diamantring med mycket emotionellt värde för mig. Hjärtat inuti ringen är från när morfar gav den till mormor.

Om klädseln

Ellen: Även här ville vi ha en känsla av att komma nära naturen i stil och färg. Kostymen var nog enklast, då vi bestämde snabbt att Emil skulle ha en grön kostym. På chansning beställde han en kostym från en onlinesida och den passade som en smäck.

Klänningen dock blev inte lika enkel. Jag visste att jag ville ha en mer bohemisk stil gärna med spets. Det slutade med att jag köpte en tidigt, men när det var några månader kvar så kändes dem inte rätt så jag åkte till Bröllopsbruket i Göteborg och köpte en i deras egen kollektion Yes To The Planet. Dock fick klänningen sig en justering sista veckan innan bröllopet pga gipset, så klänningen fick då vida armar så jag kom i den.

Om bröllopsfotografen Hanna Ferm

Ellen: Bara helt fantastiskt! Hanna löste så mycket denna dagen, hon är inte bara en fotograf - hon är även psykolog, sömmerska och bröllopskoordinator. Fixar och trixar, är så duktigt på sitt jobb och även på att få människor att känna sig trygga kring henne.
Jag är så tacksam att hon var med oss denna dagen, annars vet jag inte hur det skulle ha gått.

Bästa minnet från dagen

Ellen: För min del var det när jag fick veta att vi kunde ha vigseln utomhus ändå. Jag stod i stallet (där vi väntade innan vi skulle gå ner till vigseln) och såg att regnet avtog. Fick sekunden efter veta från vår toastmaster att vi ändå kör ute som vi tänkt, det var mitt bästa minne. Då just vigselplatsen är en vy som jag älskar.

Emil: När min frus mamma kom springandes sekunden innan vigseln och säger att vi måste ta in hästarna för snart gör de illa sig. Det är något jag minns väldigt väl och skrattar gott åt nu efteråt. Annars är jag bara nöjd att bröllopet blev så bra och att allt föll på plats från vigseln och till sista gästen gick hem.

Vigseln

Ellen: Enda dagen på i juli när det ösregnade var på vår bröllopsdag. Detta gjorde att allt fick planeras om och därmed vigseln också.

Det började med att Hästarna som sprungit som galningar när trubaduren började spela och fick hämtas in. Kanske var det precis det som behövdes för under den tiden avtog regnet till droppar och i sista sekund kunde vi ha vigseln där vi önskat från början - ute i hagen med Hakefjorden som bakgrund och med en vigselbåge som min pappa gjort som ramade in mig och Emil. Våra gäster stod under sina paraplyer, men under vigseln slutade regnet helt.

Mina brudtärnor var min storasyster Sanna och min lillasyster My. Vår dotter Bodil fick gå tillsammans med Emil till vigseln och var med oss under vigseln, för hon skulle såklart också gifta sig idag med oss.

Platsen för bröllopet

Ellen: Ja, det är som sagt en väldigt viktig plats i mitt liv då mina hästar bor i just denna hagen om somrarna.
Strandkärr (som platsen heter) är där min mamma och hennes man bor och där vi tillsammans med dem driver gården. Att ha bröllopet här kändes väldigt rätt för oss.

Blommorna

Ellen: Alla blommor är från min eller min mammas trädgård. Just min yviga färgglada bröllopsbukett är blommor jag odlade själv hemma på vår framsida. Kvällen innan bröllopet kapade jag av dem och snodde ett band runt om, mer avancerat än så blev det inte.

Middag/Fest

Ellen: Vi valde som sagt att ha ett eftermiddagsbröllop så vi ville anpassa mat och dryck därefter. Det blev en god buffé av Boho Catering med fusion mat - buns, bao och massa gott som inte blev för tungt för magen vid denna tiden. Drycken blev folköl och soda, allt från närområdet - Gbg Soda, Brewhuslän, Poppels och Vega. Tårtan gjorde min extrasyster My Söderström, en underbar sommartårta med massor goda frukter.

Porslinet är från olika second hand butiker och inlånat från familj och vänner. Precis som vi ville ha det.

Tips till andra

Ellen: Bli inte besviken om det inte blir som planerat, och om det går skapa flera planer. Man vet aldrig vad som kan hända!
Men, det blir magiskt ändå.
Trots allt som hände oss, både före och under bröllopet så är allt jag minns i efterhand bara fina tankar. Alla människor och kärlek som cirkulerat kring er den dagen är magisk.

Fotograf: Hanna Ferm Photography
Brudklänning: Yes to the Planet - Bröllopsbruket
Kostym: Selected Homme
Ringar: Vigselring - min mormor. Förlovningsringar - Story of Love
Hår och smink: Makeup by Espe
Catering: Boho Bar