Sommarbröllop på Västkusten: Julia + Jacob

Vi har äran att få visa upp en sprillans ny bröllopsberättelse idag, där vi uppmärksammar Julia och Jacob som gifte sig den 31 juli 2021. Med en vigsel i Hållö kapell, på Hållö utanför Smögen och Kungshamn och utomhusfest på fastlandet fick brudparet ett intimt och glädjefyllt bröllop med nära och kära. Bakom kameran står bröllopsfotografen Sofia Beijer från Noor Studio som har dokumenterat detta västkustbröllop in i minsta detalj. Vi låter bruden Julia få berätta mer om sitt och Jacobs bröllop och hoppas att ni som läser ska hitta mycket inspiration inför planeringen av ert bröllop.

Så träffades brudparet

Vi träffade på Tinder när vi båda pluggade på högskolan. En av våra första dejter var på en utsiktsplats med utsikt över Vättern. Det var även på den platsen där vi förlovade oss några år senare.

Bröllopsplaneringen

Vår ursprugnstanke var att ha bröllopet i Jönköping med en gästlista på ca 80 personer. Det var svårt att planera bröllopet när restriktionerna på max 8 personer höll i sig. Vi bestämde oss i maj samma år som vi skulle gifta oss att vi fick tänka om och valde ett mindre bröllop där den närmsta familjen blev inbjuden. Vi satsade istället på att göra det unikt och minnesvärt för de gästerna som var där. Detta resulterade i att vi ville ha bröllopet på Hållö och hyrde en fin träsnipa till gästerna för att åka ut till ön. Vi åkte sedan tillbaka till fastlandet och hade festen utomhus i ett partytält hos min släkting.

Platsen för bröllopet

Både jag och Jacob är väldigt förtjusta i Bohuslän och när vi drog ner på antalet gäster passade vi på att tänka om. Vi valde att viga oss på Hållö i Hållö kapell utanför Smögen och Kungshamn och sedan tog vi båten tillbaka med gästerna. Vi hyrde ett partytält som vi hade festen i hos en släktings sommarstuga med en fantastisk utsikt över havet. Bohuslän skiljer sig en hel del från inlandet där vi är ifrån så det gjorde det roligt att kunna vara på en plats som inte är lik vår vardag.

Om brudklänningen och kostymen

Jag testade rätt många klänningar, jag visste på ett ungefär vad jag ville ha men det var ingen jag riktigt föll för. Jag beställde sedan en klänning från By Malina och föll direkt för den. Jacob visste på ett ungefär redan när vi började leta vad han var ute efter. Valet föll på en mörkblå italiensk kostym med svarta skinnskor.

Styling och accessoarer

Jag valde att ha en uppsättning då det blåser väldigt mycket ute på Hållö så att frisyren skulle hålla någorlunda.

Blommorna

Jag ville inte ha så mycket färger i min bukett, jag valde därför mycket vita blommor och grönt. Jag är inte så förtjust i eucalyptus och valde därför murgröna i buketten.

Vigseln

Vigseln hölls i ett litet intimt kapell på Hållö med panoramautsikt mot Havet. Vi hyrde in två musiker som sjön och spelade i kapellet.

Om bröllopsfotografen

Jag har jobbat med Sofia innan och tycker hon är väldigt duktig och proffsig i det hon gör. Både jag och Jacob gillar hennes stil på bilderna. Det var ett självklart val för oss!

Vigselringarna

Vi hade ingen tydlig bild när vi började leta ringar vad vi var ute efter. Vi hittade tillslut en smedja i Jönköping som kunde tillverka egna ringar så Julia valde att designa sina ringar i vitguld, en solitärring och en alliansring. Jacob valde en slät guldring.

Bröllopsmiddagen

Vi valde att använda oss av Wägga catering i Hovenäset som fixade allt så bra. Vi satte meny och tider tillsammans och sen skötte de hela kvällen, från förrätt till tårta. Under kvällen spelade och sjöng våra familjer och värdparen hade planerat kvällen med tal och underhållning.

Bästa minnet från dagen

Vi är väldigt glada över att vi hittade en lösning under corona och hade chansen att få fira dagen på kusten något som vi aldrig kommer att glömma.

Tack Julia, Jacob och fotograf Sofia för att vi på Sisters in Law fick dela med oss av dessa fina bilder idag!

Fotograf: Sofia Beijer / Noor studio
Brudklänning: By Malina
Kostym: Cavaliere
Florist: Blomstra Design i Hunnebostrand
Ringar: Tillverkade hos Smycka i Jönköping
Trycksaker: Taberg media group
Hår: Hårstudion i Hunnebostrand
Catering: Wägga lantkök