Lantligt Septemberbröllop I Skåne Med Bröllopsfest I Rustik Lada: Ebba + Fabian

Ebba och Fabian gifte sig en vacker septemberdag 2021 och bjöd i till ett lantligt bröllop på Lillegård utanför Lund. Med utomhusvigsel följt av fest i den rustika ladan, fick brudparet det bröllop de drömde om och vi är så glada att få visa upp bilder från dagen här på Sisters in Law! Bakom kameran stod bröllopsfotografen Stina Nilsson och tillsammans med en berättelse från brudgummen Fabian ska vi nu få uppleva några ögonblick från detta härliga sensommarbröllop.

Bröllopsblogg

Så träffades brudparet

Fabian: Vi träffades när vi jobbade på samma hotell under gymnasiet under slitsamma helgpass på frukostbuffén. Vi förlovade oss på vår 10 årsdag som vi firade i San Sebastian i Baskien. Jag överraskade Ebba med ringen under middagen, precis efter att hon sagt "om man gifter sig och det tänker jag att man vill..." vet inte vad hon skulle följa upp med för jag sa "apropå det så har jag en fråga" och tog fram ringen.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Bröllopsplaneringen

Fabian: Vi hade inget särskilt tema men inspirerades av den tidiga höstens färger och blommor och av den lantliga miljön.
Vi fick tyvärr med kort varsel dra ner från 100 till 50 gäster, när smittalen ökade i mitten på sommaren och vi förstod att restriktionerna skulle vara kvar. Det var det absolut jobbigaste under vår bröllopsplanering.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Styling och accessoarer

Ebba: Kvällen innan bröllopet tog jag och mina tre tärnor in på the More Hotell i Lund. Det kändes väldigt fint och tryggt att ha dem vid min sida, äta frukost ihop och bli fixade tillsammans på morgonen av två superduktiga smink- och hårstylister, Felicia Möllerström och Gabriella Jäderlund. Det bidrog nog mycket till att jag kunde slappna av mer och njuta av dagens alla olika delar.

Bröllopsblogg

Blommorna

Fabian: Brudbuketten tillsammans med brudens och tärnornas blomsterkransar, corsage och våra mammors handledsbuketter gjordes av Vilma Osberg på Lillegård. Vi hade skickat inspirationsbilder för att ge en bild av vad vi önskade. Vilma gjorde fantastiskt fina arrangemang med säsongsbetonade blommor i blandade färger och former där dahlior blandades med torkade blommor, rosenskära och trädgårdsrosor.

Blomsterdekorationerna i lokalen ville vi själva göra och beställde blommor av Pretty Flowers i Lund som var väldigt hjälpsamma och hjälpte till att uppskatta mängd och blomsorter som skulle passa vårt färgtema. Även här blev det mycket dahlior, rosenskära, zinnior och gräs.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Om klädseln

Fabian: För mig som brudgum så ville jag ha en stilren kostym, ganska klassiskt snitt men utan att det såg gubbigt, stelt eller utklätt ut. Fick tips av en kompis som gifte sig i somras om Engelska Herr i Malmö och Max där som hjälpt honom på ett utmärkt sätt så jag lät sy upp en kostym där. Färgvalet gjordes för att passa en utomhusvigsel och ljuset i september.

Ebba köpte sin klänning på Skräddarhuset i Malmö. Hon ville ha klänning med en tidlös känsla och fastnade för de långa ärmarna och spetsen. Det var också viktigt att klänningen skulle vara bekväm och funka med den lantliga omgivningen.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Vigselringarna

Fabian: När jag valde förlovningsring till Ebba så hade jag långt tidigare luskat ut att hon gillade solitärsten och vitt guld, en klassisk diamantring. Till vigselringen så tittade vi på olika men fastnade tidigt för klassisk halvallians i samma serie. Jag fastnade för en ring i vitt guld med matt, sammetsborstad yta, inte alls vad jag tänkt från början.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Vigseln

Vi vigde oss utomhus i lokalens vigselplats i trädgården, Ebbas moster som är präst vigde oss. Tärnorna sjöng ingångslåten "Den jag kunde va", Ebbas storasyster läste ett av bibelorden och min ena syster det andra, min yngsta syster som är poet hade skrivit en dikt till oss som lästes efter tillkännagivandet.

Bröllopsblogg

Bästa minnet från dagen

Ebba: Ett av mina finaste minnen är när jag och Fabian gick in tillsammans under vigselceremonin. För mig var det den mest nervösa stunden under hela dagen men det var också ett magiskt ögonblick där det nästan gick att ta på värmen och kärleken från våra vänner och familj.

Fabian: För mig är det när vi slår oss ner vid bordet som nygifta, helt uppfylld av vigseln och bara får njuta av alla fina tal och att se hela salen med nära och kära så glada och ha skoj ihop på sina respektive bord.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Vigseln blev väldigt fin och familjär, det var stort att komma in och se alla samlade, och vi fick perfekt soligt septemberväder. Efter vigseln blev det bröllopstårta, cava och mingel i trädgården innan middagen. Vår bröllopstårta kommer från Lina Veber Cake i Malmö. En tårta med chokladbottnar med hallon- och passionsfruksfyllning och vit chokladganache. Tårtan var väldigt uppskattad av gästerna och perfekt att ha direkt efter vigseln.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Platsen för bröllopet

Fabian: Lillegård är en fantastiskt fin ombygg lada, med en mysig vigselplats i trädgården. Vi ville ha både den lantliga miljön men även närheten till Lund för att underlätta för våra gäster. De gjorde även trycksaker, buketter, kransar, och corsage till oss och brudföljet, allt i linje med de färgval vi gjort.

Bröllopsblogg

om Middagen och bröllopsFesten

Fabian: Vi hade dukat med vårt brudfölje och familj dagen innan. Eftersom lokalen var väldigt vacker i sig valde vi att satsa på mycket blommor och levande ljus, vi hade inga dukar för att vi ville framhäva de vackra träborden som passade den lantliga miljön.
Vi började med förrätt serverad vi bordet för att samla alla, men hade sedan buffé för en mer avslappnad stämning. Vi valde catering från Gazpacho i Malmö som förutom vackert presenterad och god mat även hade ett stort och genomtänkt utbud av vegetariska rätter, vilket passade oss som ville ha helvegetariskt.

Vi valde livemusik från Discokollektivet, ett elvamannaband, de skapade ett väldigt bra tryck från första låten och tilltalade gäster i alla åldrar. I början av vår planering pendlade vi mellan band och DJ, valet föll slutligen på ett liveband för vi tänkte att det skulle locka folk tidigt till dansgolvet, vilket det verkligen gjorde!

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Om bröllopsfotografen Stina nilsson

Fabian: Vi valde Stina Nilsson för att vi fastnade för estetiken och känslan i hennes bilder. Under vår provfotografering i våras fick vi en väldigt bra känsla och kände oss trygga och avslappnade med Stina, hon har varit otroligt lätt att samarbeta med och flera av gästerna påpekade hur trevlig och proffsig hon var.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Tips till andra

  • Börja planera med gott om tid. Vi hade många inbokade planeringstillfällen där vi planerade olika aspekter av bröllopet. Vi har även tagit hjälp av Johanna Kajson bok "Planera ditt Drömbrollop".

  • Bra att tidigt göra en prioritering av vad som är viktigast för var och en och sedan fastställa vår gemensamma prioritering.

  • Vi tog ledigt veckan innan och efter bröllopet, även om vi var klara med all planering innan vi gick på ledighet så upplevde vi verkligen att vi behövde veckan innan för att lösa många småsaker som dök upp.

Bröllopsblogg
Bröllopsblogg

Fotograf: Stina Nilsson
Brudklänning: Blue by Enzoani
Kostym: Baltzar sartorial
Festlokal: Lillegård
Florist: Vilma Osberg på Lillegård och även Pretty Flowers Lund
Ringar: Ebba: Strömdahl, Fabian: Juvelerare Sundelius, Lund
Trycksaker: Lillegård
Smink & hår: Felicia Möllerström + Gabriella Jäderlund
Catering: Gazpacho Catering, Malmö + bröllopstårta Lina Veber Cake, Malmö