Bohemiskt Bröllop På Landet: Ronja + Anthony

Bröllopet som vi får ta del av idag blev ursprungligen publicerat i vårt fysiska bröllopsmagasin - Sisters in Law Magazine. Nu har det blivit dags att även lyfta fram bröllopet digitalt och vi hoppas att ni ska finna stor inspiration inför ert eget bröllop!

Ronja och Anthony gifte sig den 29 juni 2018 på Långängens Gård på Lidingö. Bakom kameran stod en av Sveriges skickligaste bröllopsfotografer, nämligen Linda Eliasson, som du även kan läsa mer om i vårt arkiv med bröllopsfotografer här på Sisters in Law.

klänning bröllop
bröllop smycken boho

SÅ TRÄFFADES BRUDPARET

Ronja: Vi träffades genom att Tony och hans best man gjorde ett vad att adda varsin svensk tjej på Facebook. Båda var nämligen då amerikanska professionella hockeyspelare och Tony hade precis flyttat till min hemstad Västerås. Sagt och gjort var jag den första tjejen som kom upp "och tydligen gick hem" och på den vägen var det. Han försökte åtskilliga gånger få mig ut på en dejt men jag var tveksam. Random amerikan på Facebook som aldrig slutade komma med förslag om olika dejter. Till slut sa jag ja och efter något glas hos min hederstärna vågade jag träffa honom. Kommer aldrig glömma det pirret jag kände eller hur perfekt han var på alla sätt. Allt med honom kändes annorlunda. På ett fantastiskt sätt. Det flöt på ganska bra kan man säga för med lite för många glas la jag faktiskt in första stöten och gav den första kyssen, i baren in på småtimmarna. På den vägen var det.

Frieriet var vackert och SÅ Tony. Inget spektakulärt eller galen, mer lågmäld och intim, bara jag och honom. Varje sommar har vi haft som tradition att bo på Lydmar Hotel efter hockeysäsongen, Så på eftermiddagen gick vi vid havet på Skeppsholmen och när solen skulle gå ner gick han ner på ett knä.

lantligt bröllop
bröstbukett bröllop
lantligt bröllop styling
bröllop hårstyling
bröllop hårstyling blommor

STYLING OCH ACCESSOARER

Ronja: Jag hatar att ha håret uppsatt, så varför skulle jag vilja ha det på min bröllopsdag? Jag ville ha en ganska enkelt stil med slarviga lockar och en halvuppsättning. Med en touch av blommor för att skapa lite liv i det. När det gäller accessoarer sökte jag efter örhängen 1 år tills jag hittade de perfekta som passade bra med min klänning.

first look bröllop
lantligt bröllop
first look tips
first look bröllop

Bästa minnena från dagen

Ronja: För mig var det dels att se Tonys reaktion när han såg mig och att se honom så fin, har aldrig sett honom så stilig. Förutom det måste jag nog ändå säga helt klart festen och jag kunde släppa spänningarna och bara njuta till max med alla våra vänner.

Anthony: For me the best part of the day was when I finally got to see my beautiful bride. I wasn't too nervous but I just wanted to be with her because we do everything together. Once I saw her I was amazed at how incredible she looked, and I could finally just relax because I was with my best friend and we were going to do this together... like always. After the first look the next best thing for me was the entire ceremony. I had the opportunity right before the ceremony to look at everyone sitting there as we waited for Ronjas entrance. Seeing all our family and friends who travelled from all over the world to be there with us made the day even more special. I am so grateful to all of them for showing up and being part of the happiest day of my life.

lantligt bröllop klädsel
bröllop klänning spets
bröllop brudbukett

Blommorna

Ronja: När det gäller temafärger funderade vi först på att hålla det ganska enkelt med vitt och grönt. Men efter en del fundering insåg vi att vitt inte är så kul och att arbeta med färger och olika stilar är så mycket mer spännande. Jag ville att min bröllopsbukett skulle vara vild och ganska stor med en australisk boho-chic atmosfär. Precis som min klänning ville jag att den skulle vara cool och unik med färgerna dusty rose och vinröd. Jag ville också ha sammetband i de färgerna och min svärmor fixade dem åt mig från USA och de var underbara. Blommor som jag verkligen ville ha var Protea eftersom den är supercool och står för hopp och utveckling.

Ronja&TonyPRE-ByLindaEliasson2018-WEB-44.jpg
bröllop brudbukett röd
bröllop brudklänning
släp bröllopsklänning

VAL AV KLÄDSEL

Ronja: Jag drömde aldrig om en traditionell brudklänning. Jag ville verkligen att min bröllopsklänning skulle vara personlig. Att vara en elegant förlängning av min personliga stil och personlighet. Jag var fast besluten att bära en australisk design eftersom de är kända för att göra coola och trendiga boho-chic klänningar, och Made With Love var på min topplista. Så när jag hittade min Sasha i Lovely Bride-butiken i New York City med min svägerska visste jag att det var DEN. Klänningen har en låg rygg, vackert släp med en feminin och boho chic touch. Den fick mig att känna mig som en gudinna snarare än en söt prinsessa. Sasha, som klänningen heter, kännetecknas av att ha en stark vilja och personlighet, hög integritet - precis som jag. :)

Det var samma sak för Tony. Han ville inte ha på sig något vanligt och traditionellt. Han ville se cool ut, personlig, informell, snygg och sofistikerad. Och naturligtvis matcha den atmosfär vi ville ha. Han / vi bestämde oss för att mixa-matcha med både färger och texturer och till slut tycker vi båda att det blev perfekt för vår miljö.

bröllop porträtt sommar
skogsbröllop klänning
lantlig lokal bröllop

PLATSEN FÖR BRÖLLOPET

Ronja: Detta var lätt det svåraste för oss, eftersom jag är från Sverige och Tony kommer från USA och vi bodde utomlands! Vi letade efter den perfekta bröllopsplatsen över hela världen, nästan bokstavligen. Först ville vi verkligen ha bröllopet på Bahamas eftersom det har blivit vår favoritplats tillsammans. Vi åker dit varje sommar. Men jag insåg att få förmodligen skulle dyka upp (utom våra familjer) och jag ville fortfarande ha ett bröllopsfest med våra vänner. Vi reste till Key West och insåg samma sak. Vi tittade på vackra vingårdar på Long Island NY där Tony kommer från, i Miami och Mallorca men det skulle fortfarande vara för mycket stress både för oss och gästerna. Så efter att ha övertygat Tony om Sverige trots risken för fruktansvärt väder, letade vi överallt i Stockholm. Problemet var att vi inte hittade rätt passform tills vi hittade Långängens gård på Lidingö. De hade till och med en fullständig vegansk grillbuffé redan och varje plats vi har hittat hade traditionella icke-veganska menyer. När vi först såg platsen blev vi kära. Den hade den rustika och vilda svenska utomhuskänslan med en intim ladugård.

lantligt bröllop trycksaker
lantligt bröllop bordssittning
makrame bröllop

Inspiration

Ronja: Vi inspirerades främst av "bröllopsvibbar" från Australien. Många bröllop vi sett därifrån andas "ecological consciousness, boho-chic, icke traditionellt med en personlig karaktär. Så ingenting formellt och många andra traditioner kastades ut genom fönstret. Vi klär ju oss inte i hippie kläder eller lever i en skåpbil men vi (okej mest jag) inspirerades verkligen av den bohemiska känslan och att vara "a free spirit and "open minded thinker".

Vi ville ha ett veganskt bröllop och att det skulle kännas intimt och personligt med en boho-chic och rustik känsla, och så miljövänligt som möjligt. Ett avslappnat bröllop med våra närmaste och käraste i en vacker svensk utomhusmiljö.

Temafärgerna vi hade var dusty rose, burgundy & navy blue with a more dramatic and rustic look rather tan pastel and bright

bröllop bohemisk dukning
lantligt boho bröllop
bröllop dukning rustik
bröllop tallrikar
trycksaker bröllop lantligt
lantlig lokal bröllop
vigsel sommar ute
konfetti bröllop
bröllop konfetti tips
vigsel skogen utomhus

Vigseln

Ronja: Vi ville båda ha en utomhusvigsel på fältet intill gården/ladan. Jag hade som största önskemål om att ha tepee-tält då jag tycker de är fantastiskt fina och ger en fin inramning till ceremonin. Vigseln började med jag och min maid of honor gick in till en akustisk version av "Can’t help falling in love". Efter det fick Pastorn ordet, som även är vän till Tony och det var självklart att han skulle viga oss. Efter det gav vi båda våra personliga löften. Detta var det absolut bästa med vigseln. Att få dela med sig vad vi verkligen känner för varandra och just varför vi stod där.

När jag låg i sängen dagarna innan och övade grät jag så mycket. Under vigseln lyckades jag hålla mig, på grund av prestationsångest. Men att se Tony ta in varenda ord med alla känslor och med tårar i ögonen var så fint. Många gäster kom fram efteråt och sa att det inte var ett öga torrt. Efter att vi sagt löftena spelades låten "Feels like home" och sedan fick vi säga ja till varandra och gå ut till Sabina Ddumba och Effortless.

lantligt vigsel
sommar bröllop utomhus
bröllop lantligt
bröllop lantligt vigsel
sommar bröllop vigsel
bröllop borgerlig vigsel
vigsel konfetti blommor
bröllop konfetti blommor
Ronja&TonyByLindaEliasson2018-WEB-637.jpg

Om fotografen

Ronja: Vår fotograf Linda Eliasson är en sån magisk talang. Vi blev direkt förälskad i hennes stil och hennes berättande. Jag älskar det där djupa och dramatiska som hennes bilder förmedlar. Hon hjälpte oss verkligen att bli mer avslappnade då vi annars är väldigt obekväma framför kameran. Hennes arbete är världsklass och har verkligen ett öga för detalj. Jag måste framförallt poängtera, förutom att hennes bilder är outstanding, Linda som person. Jag hade stundtals känslan att jag inte var så fin som jag kände mig. Men Tony och Linda var den som verkligen räddade mig och fick mig istället att känna mig som världen finaste brud. Åh, jag känner så mycket tacksamhet till henne för hur hon fick mig att känna. Linda, hon ger er inte bara helt magiska bilder utan ett självförtroende och egoboost som ingen annan. Inte nog med det så lyckades hon charma alla gäster och flera kommenterade vilken charmig och härlig fotograf vi hade.

bröllop buffe
bröllop buffe mat
bröllop mat
bröllop ute sommar
Ronja&TonyByLindaEliasson2018-WEB-865.jpg
vintage detaljer bröllop
lantligt bröllop fest
fest lokal lantligt bröllop

Tips till andra som planerar bröllop

Ronja: Jag har många men om jag ska välja ut några skulle det vara att gå verkligen på er känsla och se till att ert bröllop handlar om er och inga andra. Gör det som känns rätt för er som par. Det finns inga regler när det kommer till er dag, strunta i det traditionella (om ni vill) och skapa ert bröllop exakt så som ni vill. Många kommer säga att ni ska göra si och så och jämföra med andra men ta det med en nypa salt.

Ett annat tips är att verkligen satsa på en bra fotograf. Det är ovärdeligt såhär i efterhand och i mitt fall för självförtroendet.

Att få hjälp av min familj var också ovärdeligt. Så fråga gärna om hjälp, de flesta tycker det är kul!

Det var verkligen värt och kan rekommenderas om man har möjlighet att ha bröllopskoordinator som roddar allt under själva dagen så att inte ni eller era närmaste behöver ta rollen som "projektledare" och därmed kunna njuta mer.

tårta bröllop
lantligt bröllop tårta
bröllop tårta
bröllop lantligt

Fotograf: Linda Eliasson
Festlokal och catering: Långängens gård
Brudklänning: Made With Love Bridal
Kostym: Suit Supply
Florist: Skillad Florals
Trycksaker: Anna Göran Design
Hårstylist och makeup artist: Facebyf
Påfågelstolar: RentalStories
Vegansk Tårta: The Craving Solution
Bröllopskoordinator: RentalStories - Fanny och Astrid. Guldvärda!