Vad Är Golden Hour Och Varför Bör Man Ta Bröllopsporträtt Just Då?

Har du och din partner precis förlovat er och börjat söka efter inspiration inför bröllopet och tips för bröllopsplaneringen? Kanske har ni stött på uttrycket Golden Hour och funderar på vad det är och varför ni ska bry er om det? Det tänkte vi förklara i det här inlägget, tillsammans med bilder från bröllopsfotografen J. Lee Photography.

Bilderna som ni ska få se nedan är från en förlovningsfotografering där paret och fotografen möttes av det mest perfekta golden hour-ljuset de kunde önska. Golden hour, eller den gyllene timmen som det heter på svenska, är den stunden då solen är påväg att gå ner. Det kan också vara stunden på morgonen då solen är på väg att gå upp. Då får man som fotograf ett mjukt ljus i guldiga toner som ger de mest fantastiska bilderna. Vi tar en titt på bilderna nedan för att se exempel.

Här ser vi just det mjuka ljus vi beskrev i början. Ett romantiskt ljus som alla fotografer vill åt på er bröllopsdagen. Om ni anlitar en professionell bröllopsfotograf på en heldag så kommer ni garanterat att få frågan om ni har plats i planeringen för en fotografering i solnedgång. Detta vill ni inte missa!

Att ge tid för porträtt i solnedgången ger er inte bara fantastiska bilder. Ni får även en stund för er själva efter vigsel och middag för att stanna upp och reflektera över vad ni faktiskt nyss har gjort - ni har gift er! Den stunden och det lugna avbrottet från festligheterna uppskattas av många.

Har ni ännu inte hittat er bröllopsfotograf? Ta då en titt på några utvalda talanger nedan och gå sedan vidare i vårt arkiv med bröllopsfotografer som du hittar här: Bröllopsfotografer.

Paulina_1.jpeg

Paulina Gabre

Bröllopsfotograf i Stockholm

RoyaZackByLindaEliasson2020-WEB-34.jpeg

Linda Eliasson

Bröllopsfotograf i Ängsö

martin_k_1.jpeg

Prana Foto

Bröllopsfotograf i Stockholm

Golden Hour Porträtt Bröllop Bröllopsfotograf2510.jpg

Tack till fotografen och paret Lacey + Joseph för dessa fantastiska bilder! Vi önskar er som par all lycka i framtiden och ser fram emot att få en glimt av ert bröllop framöver.

Golden Hour Porträtt Bröllop Bröllopsfotograf7654.jpg

Fotograf: J. Lee Photography