Bohemiskt och Lantligt Sommarbröllop i Larssons Lada: Freja + Robin

Ny vecka = ny bröllopsberättelse. Den här gången är det Freja och Robin som ska få berätta om sitt bohemiska och lantliga bröllop som ägde rum den 22 juli 2020. Paret bjöd in sina gäster till en utomhusceremoni och middag i Larssons Lada i Nykvarn som ligger cirka 5 mil sydväst om Stockholm. Ägaren av Larssons Lada är lämpligt nog bröllopsfotografen Malin Sydne och det är hennes bilder vi ska få njuta av idag, tillsammans med ord från bruden Freja.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4239.jpg

Så träffades brudparet

Freja: Man skulle lite klyschigt kunna säga att musiken förde oss samman! Båda har studerat musik i Stockholm så vi träffade varandra genom våra gemensamma kontakter. En kväll på en klubbspelning som nybliven singel såg jag Robin och tänkte: "Där är ju den där snygga killen jag såg på den där balkongen i somras!" och ryckte tag i honom. Efter den kvällen följde halvår av fram och tillbaka innan vi började ses på allvar.

Under våren 2019 studerade Robin i Utrecht i Nederländerna, och jag kom ner och hälsade på så ofta jag kunde. Vi hade pratat (och i stort sett bestämt oss för) att gifta oss, men jag väntade lite otåligt och indiskret på ett "riktigt" frieri haha... Den 18:e maj var vi på dejt med god mat följt av en promenad längs kanalerna i den ljumma vårkvällen. Helt plötsligt stannade vi upp och såg varandra i ögonen, och han frågade om jag ville gifta mig med honom. Jag sa att han måste gå ner på knä också innan jag svarade mitt självklara ja haha.

Bröllopsplaneringen

Freja: Det första vi visste var att vi inte ville gifta oss i kyrkan, så vi letade efter vackra platser som kunde passa bra för både vigsel och fest. Till en början var jag väldigt inne på ett slotts- eller herrgårdsbröllop, men det kändes efter ett tag inte som oss. Istället drogs vi båda till ett mer bohemiskt och kanske lite mer lättsamt tema, som handlade mer om natur och enkla lösningar på dekorationer, som till exempel olika sorters ljusstakar som inte nödvändigtvis matchade perfekt. I slutändan var mitt största "krav" att färgtemat skulle gå i olika pastellfärger, och att vi skulle ha en neonskylt bakom oss på honnörsbordet, det hade jag bara bestämt mig för haha.

När vi började planeringen på allvar var då Corona kom till Sverige, vilket gjorde att några månader var ganska osäkra. Eftersom vi inte skulle gifta oss förrän i juli hade vi lite tid på oss att ta ställning till vad vi kunde eller inte kunde göra. Vi fick tänka till angående gästlistan, men eftersom vi inte planerade för ett jättestort bröllop så kändes det ändå rimligt. I slutändan visade det sig att vi hade väldig tur med valet av datum, med tanke på restriktionerna och smittspridningen hade det varit en annan sak både tidigare och senare.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4324.jpg

Styling och accessoarer

 Jag var helt såld på att ha en stor blomsterkrans, tänk Frida Kahlo! Jag pratade ihop mig med Anna från Rental Stories och kom fram till en design som jag var jättenöjd med. Jag tänkte i sin tur att om jag skulle ha en stor krans som accessoar så kunde jag komma undan med en enkel frisyr. Jag valde att bara locka håret lite slarvigt och så fick det bli någon slags naturlig, bohemisk look helt enkelt! När det kommer till smycken och sådant så var min enda tanke att jag ville ha stora örhängen och inget annat, och jag hittade till slut ett par stora i guldfärg från Asos som påminde lite om solstrålar!

Klädseln

Freja: Jag hade länge fantiserat om den perfekta brudklänningen lite på kul, och trodde att jag hade en ganska bra bild av hur den skulle se ut. När det faktiskt var dags så visade det sig dock att jag var ute efter något helt annat. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle vara bekväm med att ha en figurnära modell till exempel, eller att jag skulle kunna ge upp bilden av långa spetsärmar. När jag såg klänningen från Tadashi Shoji fick jag dock den där känslan som man kan höra om, att man bara vet att det är den på något sätt. Det visade sig att jag skulle klicka hem en figurnära klänning med coola volanger och bara axlar, och jag tycker fortfarande att den är helt magisk.

Robin ville ha en kostym i färg, och eftersom han har svårt att hitta färdiga kostymer då han har långa ben och långa armar så bestämde vi oss för att han skulle ha en uppsydd. Färgen fick bli en härlig varm tomatröd variant, men när den var färdig visade det sig att han hade fått en mer lila-aktig istället, som visserligen var fin den också. Han bestämde sig för att den dög lika bra så vi tänkte inte mer på det. På själva bröllopsdagen kom dock den han hade bestämt från början, så precis innan Malin kom och skulle börja fota bytte han om till den rätta och jag hade ingen aning!

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4361.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4358.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4450.jpg

Blommorna

Freja: Brudbuketten och Robins corsage var precis som blomsterkransen från Rental Stories. Allt gick i samma färgskala, ljusrosa, vitt och lite persika. Buketten hade ett rosa och ett blått band också, jag var verkligen helt inne på den färgkombinationen då, haha! Just buketten var jag så himla nöjd med också. Så full av liv men samtidigt väldigt strukturerad och modern med lite torkade palmblad och gräs! Övriga blommor, som bordsdekorationer och vigselbåge fixade vi själva.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4459.jpg

Vigselringarna

Freja: Då vi båda är studenter fick vi stanna upp ibland och tänka på vad vi prioriterade mest. Ringarna var just saker som vi inte kände behövde vara de mest extravaganta, men fick gärna reflektera ens stil lite grann. Vi båda hittade ringar på Guldfynd som vi kände passade en. Robin tyckte en var fin som hade lite struktur, och jag drogs till en som var lite kantig och modern. Jag valde också att bara ha en ring.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4473.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-7596.jpg

Om fotografen Malin Sydne

Freja: Malin kändes så självklar, hennes bilder hade sådant vackert djup och hon kunde verkligen fånga de där små ögonblicken som är så speciella att titta på i efterhand, magkänslan sa bara ja, haha! Dessutom ägde hon ladan vi hade festen i så det var ju ännu smidigare!

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4584.jpg

Bröllop och vigsel i larssons lada

Freja: Eftersom vi inte ville ha ett kyrkligt bröllop så styrdes valet av plats till stor del av det beslutet. Det var inte helt lätt att hitta en plats som var anpassad till en borgerlig vigsel, då många ställen passade bäst för par som till exempel hade vigseln i en kyrka i närheten. Larssons Lada var perfekt då det var möjligt att ha en vacker utomhusvigsel precis intill ladan där festen skulle hållas. När vi åkte dit och tittade första gången var det som att alla bitar bara föll på plats! Helt plötsligt kunde man föreställa sig oss faktiskt stå där nere i gläntan och gifta oss. Alla dekorationsidéer började formas också, ladan hade till exempel vackra bjälkar i taket som vi kunde hänga tyger i, något jag hade fantiserat om länge!

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-7860.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-8083.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-8069.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4591.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-7682.jpg

Bästa minnet från dagen

Freja: Känslan jag tror är starkast är den jag fick när jag och Robin gick nedför backen mot vigseln. Sekunder innan stod vi och var helt redo och fixade och supernervösa, det var liksom inte på riktigt. Sen när man såg alla där nere stå och titta upp på oss kom en sådan otrolig känsla av värme och kärlek, de hade verkligen kommit dit för vår skull, och dessutom under den här oroliga tiden! Den tacksamheten och kärleken jag kände då kommer jag aldrig glömma.

Robin: Mitt bästa ögonblick var, om än en smula klyschigt, själva vigseln. Den stunden stack ut av flera anledningar, först och främst att bara finnas till i en stund så laddad med kärlek. Kärleken till varandra som vi förklarade genom våra löften, kärleken från alla nära och kära runt omkring oss, den känsloladdade musiken vi valt ut. Men därutöver även hur stressen och nervositeten under planeringen i veckorna innan gick över till ett spännande pirr under själva ceremonin, för att till sist landa i en känsla av lugn och trygghet i varandra efteråt. Därför blev vigseln det bästa ögonblicket för mig.

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-7696.jpg

Vigseln

Då vi hade borgerlig vigsel var agendan i princip helt flexibel, så vi valde att fylla den med (inte så oväntat nog) musik! Eftersom vi skulle vigas utomhus behövde vi tänka till lite när det gällde instrumentval, i och med att akustiken inte är så bra ute. Vi bestämde att vi skulle ha en blåskvartett som spelade ingång- och utgångsmusiken: Jupiter av Gustav Holst in och temat till Jurassic Park ut! Under själva vigseln hade vi vänner som spelade och sjöng Songbird av Fleetwood Mac och Every Little Thing She Does Is Magic av Sting. Vi valde en var för att göra det rättvist, haha.

Vigselbågen dekorerade vi med ett vitt spetstyg och diverse blommor fästa, och bredvid hade vi vaser i olika storlekar med blommor. Vi lade också dit en blågrå mönstrad matta för den där bohemiska touchen haha. Resultatet blev mer minimalistiskt än vad jag hade föreställt mig, men jag älskade det, det kändes så självklart ihop med omgivningen!

En annan grej som vi ville lägga till var att läsa upp löften vi hade skrivit till varandra. Jag var sjukt nervös för jag är inte alls bekväm med att prata inför folk (för att uttrycka mig lite milt), men det visade sig vara ett väldigt stort och ärligt moment så jag är jätteglad att vi gjorde det, mer än för bara anledningen att det åt upp lite tid haha. I allmänhet kändes vigseln väldigt personlig och lättsam, det skrattades och det fånades och det var bara så himla trygg stämning!

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4626.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4725.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-5230.jpg
bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-4884.jpg

Middag / fest

Vi fick jättemycket hjälp av våra familjer som ställde upp och fixade all mat. Eftersom det fanns en del allergier och matpreferenser så kändes det enklast med en liten buffé med smått och gott. Vi beställde också en jättevacker och god tårta från Mybakat som passade in jättefint i färgtemat! (Tårtan fotades dock inte av Malin.)

Då vi båda är musiker kändes det självklart att ha liveband på festen, och det fanns dessutom en perfekt plats för dem i ladan, på ett litet loft som blickade ut över hela lokalen. Själva bandet fick bli det band som Robin själv spelar med: Kaj & Kanoterna!

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-5163.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

Freja: Jag tror att ett viktigt tips är att vara öppen för olika arrangemang, och att låta bilden man kanske har tydligt i huvudet inte bli ett stort tvång. Så fort man har valt plats så får man låta kreativiteten ta över då det aldrig kan bli exakt som något annat ställe man hittade på Pinterest till exempel. Det bröllopet hade sin lokal och sin tid med sina egna förutsättningar, du har något helt unikt. Det kan absolut vara magiskt trots att det inte blev som man tänkte sig, kanske till och med ännu bättre!

bröllopsberättelse_bröllopsblogg_bröllopsinspiration-8566.jpg

Fotograf: Malin Sydne
Brudklänning: Tadashi Shoji
Kostym: Suitopia, kostym + Stenströms, skjorta
Festlokal: Larssons Lada
Florist: Rental Stories
Trycksaker: Inbjudningskort, vigselprogram - Vistaprint + placeringskarta, middagshäfte - Canva
Bröllopstårta: Mybakat