Inspiration Till Intimt Vinterelopement I Norge

I detta inlägg ska vi tillsammans med bilder av Tanja Skoglund spana in en fotografering från de allra nordligaste delarna av vårt grannland Norge. Paret Maria och Thomas gifte sig i december 2020 där de bjöd in sina närmsta vänner till ett intimt elopement i Alta, Norge. Eftersom att Alta ligger ovanför polcirkeln gifte sig paret i totalt mörker. När polarnatten gick mot sitt slut och byttes ut mot dagsljus tog fotografen med sig brudparet för ytterligare några porträttfoton och det är dessa vi ska få ta del av idag.

Solens låga position spred ett gyllene sken över himlen och brudparet. De bar båda sin klädsel från vigseln och vi får se influenser från både norska och samiska kulturer. Maria och Thomas tog även med sig en spark utsmyckad i blommor. Här finns massvis av inspiration att hämta!

En viktig tanke att ta med i planeringen av ett vinterbröllop är klädsel. Hur klär man sig för att hålla värmen? Det är extra viktigt när ni planerar ett utomhusbröllop. Ska ni vara ute hela (eller stora delar av) dagen kommer ni kunna njuta så mycket mer av bröllopet om ni inte fryser. Tänk efter vad ni ska ha på er och hur ni kan nyttja lager-på-lager-metoden. Ska du bära en klänning med en stor tyllkjol? Ta på underställ och byxor som inte syns under klänningen, men som håller dig varm i kylan. Det är också bra att alltid packa med extra vantar, strumpor, mössa och halsduk ifall något blir blött eller för kallt.

Wow, vilken fotografering! Brudparet och fotografen är övertygade om att vintern är den bästa årstiden för bröllop i Nord-Norge. Efter dessa bilder är vi definitivt beredda att hålla med.

Dagen avslutades med en skål framför Altafjället. Vi tackar för att vi fått ta del av dessa bilder och hoppas ni läsare fått med er en hel del inspiration för ert vinterelopement.

Fotograf: Tanja Skoglund