Efterlängtat Augustibröllop Med Tyllkjol Från Ellen Marie Bridal: Anna + Erik

Ny vecka - ny bröllopsberättelse! Idag ska vi få ta del av Anna och Eriks augustibröllop som bröllopsfotografen Frkn Falkman dokumenterat. Anna och Erik gifte sig i Rängs kyrka utanför Vellinge i Skåne den 11 augusti 2021 och anordnade bröllopsfesten på Hermanstorpsgården. Brudparet beskriver sin dag som efterlängtad, varm och känslosam och vi på Sisters in Law är så glada över att vi får ta del av dagen så här i efterhand.

Vi blir också alltid extra glada när vi får publicera ett bröllop där bruden bär klädsel från vårt eget varumärke Ellen Marie Bridal. Och så är fallet idag! Annas tyllkjol är en custom made kjol där Anna själva valde en kombination av beige och prickig tyll, Kjolen ingår alltså inte i vårt ordinarie sortiment, men är ett fint exempel på att vi kan skapa mer än vad vår hemsida www.ellenmariebridal.com visar.

Vi tackar Anna och Erik för att de valde att dela med sig av sin dag här på Sisters in Law och lämnar nu över ordet till paret som får berätta om sin dag!

Så träffades brudparet

Vi träffades i Lund genom gemensamma vänner (som sen var våra toastmasters på bröllopet) för snart 11 år sedan. Som många av nutida kärlekshistorier så var vår väg därefter inte spikrak utan efter vår första kväll ihop kom det att dröja ett halvår innan vi började dejta. För ganska exakt 10 år sen blev vi sen officiellt ett par och sedan dess har tiden bara sprungit iväg.

Vår förlovning var faktiskt väldigt speciell, både för att den blev så fin och på något vis representerar oss och vår relation väldigt väl.
Vi brukar spendera våra somrar i sydvästra Skåne och över en dag eller natt åka på utflykt på östkusten. Så även sommaren 2019 då vi bokat en natt i Brantevik. Erik planerade för en picknick på eftermiddagen men regn och åska tvingade oss att skjuta upp och downsizea picknicken till champagne på picknickfilt efter middagen. När vi satt och tittade på hur månljuset reflekterades i havet ställde Erik frågan. Jag (Anna) reagerade nog inte riktigt som han tänkt när han tog fram ringen och förklarade att det var hans bortgångna mamma Anitas förlovningsring då jag både tårades och skrattade på samma gång som svar. När jag i nästa ögonblick tog fram den ring jag lånat för att ställa samma fråga till Erik samma stund fick skrattet sin förklaring och vi sa ja till varandra.
Att få känna oss så i synk med varandra och att båda fått haft glädjen att planera och se fram emot detta blev väldigt speciellt.

Bröllopsplaneringen

Vi insåg tidigt att det var viktigt för oss att vårt bröllop skulle kännas som ”vi” – att vi inte skulle ta beslut baserat på tradition eller vad som förväntas utan vad som speglade oss. Så vi försökte hitta sätt att skapa en varm och avslappnad känsla, med bra fest. Vi valde en omgjord lada som festlokal, satsade på god mat och mycket dryck, serverade öl på väg från kyrkan, la mycket tid på vår musik och inkluderade många nära och kära för att våra val skulle vara förankrade i de vi är.

Tyvärr blev våra planer hårt drabbade av Corona-pandemin. Efter förlovningen 2019 sattes vigseldatum till 25 juli 2020 och allt – lokal, vigselplats, mat, catering, fotograf m.m. – var bokat och klart. I april 2020 fick vi dock inse att det inte skulle gå att hålla ett bröllop med 100 gäster och vi fick flytta hela kalaset till 2021. Även 2021 var det långt in på sommaren väldigt oklart hur vi skulle kunna genomföra bröllopet. Men med ett mindre antal gäster, delvis beroende på att våra gäster boendes utomlands inte kunde komma (jättetråkigt främst på grund av att Eriks lillasyster Siri i Australien inte kunde resa) kunde vi ha bröllopet den 11 augusti.

Om klädseln

Ett annat tidigt beslut var min (Annas) klädsel. Efter att ha googlat på ringar att låna för frieri fick jag upp massor av bröllopsrelaterat i mina flöden på sociala medier. När Ellen Marie Bridals bröllopskjolar dök upp fastnade jag direkt. Efter en resa till Umeå var det klart, och deras tyllkjol med specialbeställt midjeband och prickig yttertyll blev utgångspunkten för mina kläder.

I Sundbyberg där vi bor finns en butik som heter Winston & Elle där vi, och framför allt Erik, köper merparten av våra kläder. När vi förstod att de syr upp bröllopskläder kändes det tryggt att be dem om hjälp. Jag sattes i kontakt med deras sömmerska Ylva Remme-Larsen om att få en topp och kjol till festen uppsydd och Erik fick beställt sin tredelade kostym och skjorta uppsydd efter hans exakta mått och önskemål.

Vi är otroligt nöjda med resultaten och att med att vi beslutade att göra våra kläder precis som vi ville ha dem med hjälp av så kunniga personer. Även här ville vi att det skulle kännas som ”vi” – givetvis uppklätt och speciellt men inte utklätt. Att få välja allt från material till exakt passform gjorde att kläderna blev sånt vi både kände oss bekväma och sjukt snygga i!

Styling och accessoarer

Det är en avvägning, kanske framför allt som brud, att välja frisyr, smycken m.m. som känns uppklätt men inte utklätt. Mycket är för ”pråligt” för min smak, men till slut hittade jag hem i en halvuppsättning och ett par örhängen som var rätt. Vi försökte också matcha det som gick – mina naglar med Eriks slips, blommor som knöt ihop allt – men utan att det ska vara för överdrivet koordinerat. Så som övriga val ville vi att det skulle kännas som ”vi”.

Platsen för bröllopet

Festlokalen var vårt första stora beslut. Vi landade snabbt i att ha bröllopet i sydvästra Skåne på grund av vår anknytning dit (att vi träffades i Lund och Annas släktband). Vi kollade sen på ett antal lokaler som rymde vårt tänkta gästantal men föll till slut av flera anledningar för Hermanstorpsgården. Lokalen i sig är väl värt att grunda beslutet på, det är ett tidigare kostall och lada som gjorts om till en fantastisk festlokal som ligger jättefint på Skåneslätten 15 minuter från Malmö. Men det faktum att gården tidigare tillhört Annas släktgård där många somrar och jular spenderats gjorde beslutet lätt.

Blommorna

Anna: Vi har den stora turen att ha min moster som är en stjärna på blommor och bor på gården intill festlokalen. Att få hennes hjälp var guld värt, och våra blommor blev verkligen fantastiska. Vi gick igenom färger och blomtyper ihop men det slutgiltiga resultatet såg vi först på plats, och det var bättre än vi kunnat och vågat hoppas! Vi ville ha färger på blommorna som knöt ihop och matchade med övriga detaljer och det bidrog jättemycket till helheten – inte minst i lokalen.

Om bröllopsfotografen

När vi letade fotograf blev det tydligt att det finns väldigt olika stilar beroende på fotograf. När vi hittade Amanda (FrknFalkman) sa det klick direkt! Vi föll för hennes dovare färger och mer dokumentära stil. Det finns ett allvar i hennes bilder som är väldigt fängslande och intensivt. Att få bilderna nu i efterhand var så magiskt. Att titta igenom dem var som att återuppleva hela dagen om igen, med skratt och tårar om vartannat, men också att uppleva nya saker av dagen, små ögonblick som vi missade men som Amanda uppmärksamt förevigat. Och sist men inte minst: att som fotograf som får ett nervöst brudpar att känna sig bekväma med att göra något så ovant som att låta sig fotograferas i så här känslosamma stunder är ett hantverk som kräver ett proffs. Och Amanda är ett superproffs.

Vigseln

Vår vigsel hölls i Rängs kyrka. Vi hade en jättebra präst som i intervjun inför vigseln och repetitionen ett par dagar innan fick oss att känna oss väldigt trygga och väl omhändertagna. Även här ville vi inkludera våra nära och kära för att det skulle kännas mer som ”vi”, så vi hade familjemedlemmar som dekorerade och hjälpte till att hålla bukett vid ringväxling och vänner som läste och sjöng för oss.

Musiken var ett av de stora, väldigt viktiga besluten för oss och det gav en innerlighet att få gå in och ut till låtar som betyder mycket för oss och få höra ”våra” låtar framföras av personer som står oss nära.

Vigselringarna

Anna:Min förlovningsring var Eriks bortgångna mamma Anitas förlovningsring så den är väldigt speciell för oss. Den ringen blev utgångspunkten för övriga ringar, så när vi köpte Eriks ring och min vigselring så ville vi att de skulle passa fint ihop. Det var också viktigt att hitta en tillverkare av vigselringen som bara använde konfliktfria material, och vi hittade då Mumbai Stockholm.

Bästa minnet från dagen

Anna: Det är oerhört svårt att välja, för så här i efterhand minns jag dagen i ett oändligt antal fantastiska ögonblick som jag aldrig kommer glömma. Men vi tycker båda att det var väldigt speciellt att höra de låtar vi valt i kyrkan, och känslan av att precis sagt ja till varandra och sen gå ut ur kyrkan ackompanjerade av Springsteens Thunder Road var euforisk. Något annat vi alltid kommer bära med oss är alla skratt. Vi hade verkligen jätteroligt, emellanåt höll jag nästan på att skratta mig själv av stolen under middagen. Alla tal och roligheter våra gäster hade planerat var så bjussigt och så kul!

Platsen för bröllopet

Festlokalen var vårt första stora beslut. Vi landade snabbt i att ha bröllopet i sydvästra Skåne på grund av vår anknytning dit (att vi träffades i Lund och Annas släktband). Vi kollade sen på ett antal lokaler som rymde vårt tänkta gästantal men föll till slut av flera anledningar för Hermanstorpsgården. Lokalen i sig är väl värt att grunda beslutet på, det är ett tidigare kostall och lada som gjorts om till en fantastisk festlokal som ligger jättefint på Skåneslätten 15 minuter från Malmö. Men det faktum att gården tidigare tillhört Annas släktgård där många somrar och jular spenderats gjorde beslutet lätt.

Middag/Fest

Vi ville att alla skulle ha kul och att middagen skulle vara som en förfest inför kvällen. Så vi gav våra toastmasters det som medskick, dukade vid mindre kvadratiska bord, hade bröllopstårta (eller cupcakes i vårt fall) på mingel istället för mellan middag och fest och bjöd på shots både under middagen och efter första dans för att ”hålla igång” feststämningen. När festmusiken drog igång efter första dansen var dansgolvet fullt – precis som vi ville! Vi valde att göra en egen playlist då vi har väldigt många låtar vi absolut ville ha med då vi båda älskar att dansa och skråla med i musiken och många av våra gäster också gör det.

Tips till andra

Få de stora besluten ur vägen tidigt! Det är väl den enda som var positivt med att tvingas vänta ett år längre med att få genomföra bröllopet. För när vi väl hade bokat om med vår festlokal, catering, serveringspersonal och vigselplats så hade vi över ett år på oss till allt annat – allt det där som ser ut som snabbt avklarade småsaker men som visar sig vara rätt tids- och energikrävande.

Finns möjligheten så känns det också speciellt att kunna involvera nära och kära. Vi hade exempelvis hjälp med att iordningställa lokalen, göra egen bröllopsöl, sång under vigseln och mycket mer. De minnen det skapar ihop med de som bistått i en så viktig dag är väldigt fina att ha.

Fotograf: Frkn Falkman
Brudklädsel: Kjol av Ellen Marie Bridal och topp uppsydd av sömmerska Ylva Remme-Larsen.
Kostym: Winston & Elle
Plats: Hermanstorpsgården
Florist: Mia Brynell, brudens moster.
Ringar: Min (Annas) förlovningsring var Eriks mammas förlovningsring. Vigselringen är från Mumbai Stockholm (modellen Lily Top Drop Sparkle Ring).
Trycksaker: Vistaprint (save the date-kort, inbjudningskort och tackkort) samt hemmagjort (middagshäften och skyltar).
Hårstylist: Katrine Lundin, brudens barndomsvän.
Catering: Till Festen