Intimt Överraskningsbröllop: Maria + Morgan

Det är måndag och åter igen dags för en ny och inspirerande bröllopsberättelse. Den här veckan ska vi få ta del av Maria och Morgans bröllopsdag som bröllopsfotografen Stina Nilsson dokumenterat. Brudparet gifte sig den 6 juni 2020 i Ysby Kyrka i Laholm som ligger på gränsen mellan Skåne och Halland. Förutom sina två vittnet i kyrkan, visste ingen av deras närmaste familj och vänner att de skulle gifta sig just denna dagen. Istället bjöd de in till en mindre födelsedagsfest för Maria som skulle fylla 35 dagen efter, men överraskade sina gäster som ett nygift par istället.

Något som gör oss på Sisters in Law lite extra glada över att publicera just Maria och Morgans bröllop är att Maria bar en tyllkjol från vårt egna varumärke - Ellen Marie Bridal by Sisters in Law. Maria lyckades få den sista av våra tyllkjolar i champagne-färg, innan vi bytte leverantör av tyll. Vi har sedan dess letat efter en liknande variant och snart hoppas vi kunna presentera en liknande nyans som vi hoppas att ni ska gilla! Men nu lämnar vi över ordet till Maria som ska få berätta om sitt och Morgans bröllop.

bröllop beige tyllkjol brud

Så träffades brudparet

Maria: Morgan var kompis med min storebror och vi hade en lite komplicerad start men inget som påverkade hur vi kände för varandra. Han hade precis fyllt 30 och jag fyllde 21 den sommaren. Allt gick fort, vi flyttade ihopdirekt med inställningen att funkar det inte nu så funkar det inte sen heller :) Efter tre månader så förlovade vi oss efter att tagit tåget till Köpenhamn för en weekend tillsammans. Eftersom vi inte hade berättat det för någon så var det pirrigt att åka hem med en varsin ring på fingret. Men det var lyckönskningar och det starkaste minnet var när min pappa kramade om Morgan och sa "jag har förlorat en dotter men fått en son" som ett välkommen till familjen.

Bröllopsplanering

Maria: Åren gick och tankarna fanns där med bröllop men funderingarna gick kring hur ville ha det. Planen var att göra det i hemlighet då jag inte ville ha något stort och kände mig inte bekväm med den press det skulle skapa, utan jag ville mer ha känslan av ett kärleksfullt ögonblick mellan mig och Morgan, våra två barn Lizette och Leon samt våra två vittnen som ligger oss varmt om hjärtat. Morgan var fullt förstående och tyckte vi skulle satsa på en resa efteråt vilket lät helt underbart. Det fölls sig naturligt att välja den 6/6 då jag fyllde 35år dagen efter, det blev den perfekta täckmanteln för att planera en fest. Men eftersom det bröt ut en pandemi mitt i alltihop så valde vi bort resan och med själva planeringen av bröllopet fick vi tänka till lite extra hur vi skulle lösa det på bästa sätt för att våra föräldrar skulle kunna komma då de mer eller mindre isolerat sig. Vi kunde inte vara inomhus, avståndet, hur många osv. De förstod såklart inte varför vi tvunget skulle ha en födelsedagsfest, varför den inte kunde vänta?

bröllop beige tyllkjol brud

Vigseln

Maria: Vi valde att ha vigseln i Ysby Kyrka som ligger i den by jag har växt upp i. Den är en liten charmig kyrka som har minnen från barndomen med skolavslutningar och konfirmation. Även vårt äldsta barn har i sin tur haft sina skolavslutningar där och minstingen ska förhoppningsvis också få ha det. Lite traditionellt med vigsel kyrkan trots att vi inte skulle ha någon större tillställning.

Klockan 15:00 ringde kyrkklockorna för oss, spända och otroligt nervösa (trots att vi inte skulle ha några gäster i kyrkan) så var det en sådan fantastisk känsla att äntligen hade dagen kommit som vi så förväntansfullt hade längtat efter. Man var så löjligt glad på något vis!

Vår präst som gjorde det där lilla extra glömmer vi aldrig, med sitt bruna yviga hår med tofflor och hål i sockarna. Hon var så härlig, erbjöd sig att spela fiol till vår utgångsmarsch-vilken dröm och minne för livet. Fetsen hade vi hemma i vår trädgård, där väntade familjen förvånat på oss.

Val av klädsel till bröllopsdagen

Maria: När det blev dags att titta efter bröllopskläder så kom jag in på Ellen Marie Bridals Instagram sida av en slump och herregud säger jag bara. Det kändes direkt som att det var något jag sökte efter. Att inte bära helvitt blev genast en självklarhet och sen kunde jag inte tänka mig något annat än just en sådan tyllkjol. Bland alla vackra kjolar så var det den champagne-färgade kjolen som fick mig att verkligen le inombords men det skulle visa sig att den färgen hade utgått och fanns enbart kvar i en storlek. Den skickades tillsammans med en annan kjol så jag kunde få prova. Servicen var fantastisk och det kändes superbra. När paketet kom så var man som ett barn på julafton och det var nog bara meningen att jag skulle ha den kjolen för den passade och var allt mer än vad jag hade föreställt mig. Helt magisk. Till den skickade jag efter en top med lång arm och spetsdetaljer.

Morgans kostym ville vi ha i blått och det fanns ju en del blå nyanser kan man säg att välja på, man tänker att brudgummens kläder ska vara lättare än brudens men i det fallet kändes det nästan svårare. Men i sista änden så var det bekvämligheten som vann.

bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal

Styling och accessoarer

Maria: Håret fick min frisör Isabelle på Novembersalongen hjälpa mig med då jag hade köpt två paket med löshår som man sätter i med clip. Hon lockade och gjorde en enklare uppsättning då jag i det stora hela ville ha det utsläppt. I smyckesväg blev det örhängena Miss Kate i färgen champagne ifrån Lily and Rose.

bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal
corsage
bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal

Blommorna

Maria: Johanna på Blomsterdesign i Mellbystrand hjälpte oss med blommorna. Brudbuketten skulle vara spretig och innehålla färger som matchade våra kläder. Eucalyptus och dahlian café au lait var önskemål, annars fick hon fria händer och i Morgans corsage blev det "evighetsblomman" eternell vilket var väldigt fint. Så det var en ren fröjd när blommorna skulle hämtas.

brudskor
2020-06-06Maria&Morganwebb-315.jpg
bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal
bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal
bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal

Om fotografen Stina Nilsson

Maria: Hennes bilder är otroliga! Stina är den mest härliga tjej man kan tänka sig, jordnära, positiv och oerhört proffsig. Efter att ha sett hennes bilder så var det inget svårt val. Man märkte inte av henne och hon skapade så många fina minnen åt oss.

bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal
strandbröllop
bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal
bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal
coronabröllop

Bästa minnet från dagen 

Maria: Väldigt svårt att välja då hela dagen kändes som ett lyckorus. Att det skulle vara så roligt att gifta sig hade man inte kunnat föreställa sig, glädjen runtomkring och den pirrande känslan. Men ska vi välja så är det när vi kom hem och möttes av familjen som varit helt ovetande. Vi hade bjudit gästerna till 18:00 så när de kom så hade vi inte kommit tillbaka ifrån fotograferingen men vi hade två vänner till oss som tog emot och serverade lite bubbel och tanken var snittar men det hade vi glömt att berätta om i kylen. Vi hade tryckt upp en tavla där de kunde läsa om varför de egentligen var bjudna. Det blev mycket skratt och god mat den kvällen och vi firade tills det ljusnade ute.

Tips till andra som planerar bröllop: 

Maria: Hur vill NI ha det? Tycker det är en viktig tanke så lyssna på magkänslan för den dagen man gifter sig ska man tänka på med glädje före, under tiden och efter.

bröllop beige tyllkjol brud Ellen Marie Bridal