Naturnära Junibröllop Med Fest i Lada: Anna + Darko

Anna och Darko träffades redan som studenter i Lund, men det dröjde ett par år innan deras bekantskap gick över till romans, då de av en slump träffades på en musikfestival i Malmö. De gifte sig en junidag 2019 och bjöd in till naturnära bröllop med fest i lada. Bröllopsfotografen Elaine Lilje förevigade dagen för brudparet och vi får nu ta del av de underbara bilderna tillsammans med en berättelse från bruden Anna.

lantligt bröllop
smink bröllop

Så träffades brudparet

Anna: Jag och Darko kände till varandra då vi jobbade extra på Herkules klubb i Lund när vi båda var studenter, han som vakt och jag som garderobiär.

Ett par år efter så var jag, min syster och vår vän Emelie på musikfestivalen Big Slap i Malmö. Vi hade vunnit biljetter till denna festivalen men visste egentligen inte så mycket om den då det var första året. Vi försökte sälja våra biljetter eftersom vi upptäckte att det inte var vår typ av musik. Som tur var så var det ingen som ville köpa biljetterna så vi gick på festivalen ändå. Väl på festivalen såg jag på Instagram att Darko var där, jag sa till min syster Diana ”han är ju rätt söt”, hon svarade ”ja, ändå”. Jag sa sen ”eller han är ju JÄTTESÖT”. Då säger min syster ”Ja, det är han faktist” och sen säger hon ”OH my god, du är ju singel!!”. Så säger jag ”ja, vi måste hitta honom”. Emelie och Diana undrar hur jag ska hitta honom bland 15.000 personer och då ser jag honom! Längst fram på andra sidan scenen. Vi springer dit, kommer fram med andan i nöd och jag säger till Darko (frågandes) ”är ni också här?! Oj, vad andfådda vi är av allt dansande”.

Kan det vara ödet? Oavsett så var det början på något alldeles magiskt..

lantligt bröllop

Tema & Inspiration för bröllopet

Vi ville gärna ha ett naturnära, intimt och mysigt bröllop, vi visste att vi skulle blir över 100 personer och det blir då en utmaning , därför passade det bra att ha det i en lada tänkte vi. Vi hittade Näs Gård på Instagram och valde att besöka gården. Det kändes helt perfekt med detsamma.

elaineliljefotograf
brudklänning spetsärm

Val av klädsel

Jag har sedan jag kan minnas en bild i huvudet av att jag vill ha en långärmad-spets-klänning med långt släp. En klänning som jag tänker är en klassisk brudklänning. Jag bjöd mina systrar, min mamma, min moster och mina nära vänner på en ”say yes to the dress”-upplevelse. Jag provade många många klänningar och precis innan vi skulle gå så hittade jag MIN klänning. Jag provade den och det blev ”YES” på alla skyltar med tårar i ögonen på mig och mitt entourage.

Min andra klännings var också något jag visste att jag skulle ha då mina föräldrar är från Vietnam. I Vietnam har man en röd folkdräkt som kallas för Ao Dai. Min mormor köpte en röd Ao Dai från Vietnam som hon tog med sig tillbaka till Sverige. Man har en röd klänning då färgen röd är en lyckofärg. Min röda Ao Dai hade jag under middagen.

Min tredje klänning är en lite mer sensuell och bohemisk klänning. Den hade jag som sista klänning på kvällen, den var med under Golden hour, första dansen och sen med och dansade hela natten lång.

Darko hade en klassisk smoking med en klassisk smokingskjorta. Han bytte näsduk när jag bytte klänning, hehe.

first look brudtärnorna

Styling och accessoarer

Anna: Mina brudtärnor som är mina systrar hjälpte mig med min frisyr och mitt smink. Precis som med allt annat i livet så hjälps vi åt. Jag hade tre olika frisyrer till mina tre olika klänningar, först en heluppsättning, sen en halvuppsättning och sen helt nersläppt. Mina örhängen var från Lili and Rose.

Blommorna

Jag ville att min bukett skulle se ut som om jag hade varit ute på en äng och samlat blommor. Min favoritblommor är pioner och som tur var så gifte vi oss på ett datum där pionerna var i blom.

brudklänning med släp

Platsen för bröllopet

Vi valde att ha vigsel i Liareds kyrka som är en lagom liten kyrka med ljusa väggar och ett fantastik altare. För oss var det viktigt att det kändes som att våra nära och kära var nära oss under hela vigseln.

kyrka bröllop

Vigseln

Anna: Vi hade en katolsk vigsel då båda våra familjer är katoliker. Jag och mitt brudfölje var 20 minuter försenade och regnet öste ner på de smala skogsvägarna. Vi kom äntligen fram och nervositeten och pirret i magen var påtaglig. Vi ställde upp oss och från den mäktiga orgeln spelades Canon in D.

vigsel i kyrkan

Jag hade min mamma bredvid mig och höll hårt i hennes arm. Vi går mot altaret och jag får då ögonkontakt med Darko och all nervositet bara släpper. Darko var den första som gav sina löften, sen skulle jag göra det. Jag kom halvvägs och plötsligt så kändes allt så verkligt och känslan av lycka sköljer över mig då krackelerar min röst och jag hör genom snyftningar att min känsla fyller kyrkan.

kyrklig vigsel
lantligt bröllop
bröllopsblogg
lantligt bröllop med kyrklig vigsel
byta ring bröllop
bröllopsinspiration+blogg
bröllopsinspiration bröllopsblogg
confetti bröllop efter vigsel
brudpar kommer ut hur kyrkan
lantligt bröllop bröllopsfotograf
bröllopsporträtt brudpar
brudpar fotograf bröllopsblogg
bröllopsfotograf Elaine Lilje

Om platsen för bröllopsfesten

Näs gård (mellan Jönköping och Ulricehamn) är en stor ladugård med utrymme för många personer, fastän det är en stor lokal så känns den så intim på något sätt. Näs Gård ligger också väldigt fint inbäddat bland Sveriges vackra natur, precis intill en sjö och mitt i skogen. Detta gjorde att valet av festlokal kändes givet.

festlokal bröllop
lantlig festlokal bröllop Nääs Gård
Nääs gård festlokal bröllop
dukning inspiration bröllop
dukning inspiration bröllop
bröllopstårta inspiration
bröllop buffé mat
nygifta bil inspiration
brudskål bröllop
bröllopsinspiration
bröllopsinspiration
bröllop
bröllopsfotograf bohemiskt
golden hour bröllopsporträtt

Om fotografen Elaine Lilje

Vi valde Eliane som fotograf för att vi kunde se i hennes tidigare foton att hon fångar känslor i stunden. Hon fångar känslor som vi som brudpar kanske inte hinner att uppleva då vi hade så många gäster, så på detta sätt kan vi få vara med. Vi ville ha en fotograf som förstod oss och vår kärlek för naturen. Eliane var ett självklart val, estetiskt, spirituellt och naturligt.

golden hour porträtt
skolek bröllop

Bästa minnena från dagen

Darko: Mitt starkaste minne är när jag trodde att lokalen (som var en gammal trälada) skulle brinna upp. Våran toast madame fick en brilliant idé som vår toast master nappade på, vilket var att elda upp ALLA 0.75 m tomteblossen samtidigt, detta resulterade i ett stort okontrollerbart eldklot som tog fyr på 1 sek. Gästerna fick skydda sitt hår...dukar, bord och golv fick brännskador. I stunden var detta ett stort missöde men i efterhand är detta något vi skrattar åt flera gånger om.

Anna: Jag har svårt att bestämma mig för vad mitt bästa minne var, förberedelserna med mina tjejer, att se min Darko vänta på mig vid altaret, att ha egentid vid porträtt-fotograferingen, att höra alla tal från våra kära, att dansa hela natten lång.

brudklänning

Brudparets bästa tips till er som planerar bröllop nu

Se alla katastrofer och missöden som något man senare kan skratta åt.

tips för att planera bröllop

Vi avslutar med en bröllopsfilm från brudparets bröllop. Tack Anna och Darko för att ni ville dela med er av er dag här på Sisters in Law!

Fotograf: Elaine Lilje
Plats för vigsel: Liareds kyrka, Småland
Brudklänning: Abby Waits + Ivory and Grace
Festlokal: Näs Gård, Småland
Ringar: Vi hade Kim Färm som specialgjorde våra ringar.
Catering: FC Gruppen och Samboosak