Lantligt Julibröllop I Umeå Med Fest I Lada : Therése + Jens

Vi har just nu en härligt lång kö med färska bröllopsberättelser från sommaren 2022 som vi ivrigt längtar efter att få visa upp för er! Idag låter vi oss inspireras av Theréses och Jens lantliga julibröllop där de bjöd in ca 100 gäster till en ladufest utanför Umeå. Med en brudklänning från vår egen butik Bröllopsbruket Umeå, ringar från vår skickliga guldsmedsvän Malin Ivarsson och bilder från den kreativa bröllopsfotografen tillika vännen Matildas Tillvaro lämnar vi på Sisters in Law stolta över ordet till Therése som berättar mer om sin och Jens dag.

Så träffades brudparet

Therése: Vi träffades under Sjuksköterskeutbildningen via Umeå universitet. Ca 1år in i utbildningen år 2012 så hamnade vi i samma faddergrupp som skulle sparka in och ta hand om dom nya studenterna. Vi hade inte haft så mycket med varandra att göra innan. Men den ena blöta festkvällen efter den andra ledde till att vi tillslut drog till med att hänga även dagen efter, bakis och sega. Det blev tätare och mer återkommande träffar både i festliga sammanhang men även i vardagen. Kärleken växte fram, jag var lite ärrad från en tidigare relation och Jens lade aldrig någon press på mig. Efter ca 6 månader var vi officiellt ett par och bara början på vår resa.

Om förlovningen

Therése: Förlovningen skedde på Hemsön 20170624, en ö mellan Härnösand och Sundsvall. Vi skulle fira midsommar tillsammans med några vänner från sjuksköterskeutbildningen. Vi var även hemligt gravida med vårt första barn Juni och jag fyllde 30år just denna dag. Det duggregnade och var inte alls något härligt sommarväder. Jens kom plötsligt och skulle överraska mig med en picknick. Lite skeptisk till förslaget så tänkte jag att han kanske ändå ville göra något litet extra för mig när jag ändå fyllde år, trots väder. Vi gick ner mot havet, Jens hade sett ut en plats tidigare men nu var det så att vattennivån hade stigit så vi fick vada och halvt plumsa fram dit vi skulle. Väl framme på några klippor hann vi knappt duka fram picknicken innan Jens gick ned på knä och ställde frågan. Jag sa såklart ja och där satt vi i duggregn, fnissade, skålade och var allmänt pirriga. Det sprack upp och några kära svanar dök upp längst strandkanten och det blev en riktigt fin stund. Väl tillbaka hos vännerna i stugan så blev det massor av jubel eftersom att de visste vad som var på gång.

Bröllopsplaneringen

Therése: Jag har alltid drömt om ett lantligt, lite mer bohemiskt bröllop. För Jens var det viktigt med en stor härlig fest med vänner och familj. Vi letade lokal för bröllopet och när vi väl fann den så kände vi bara att nu kör vi. Inget specifikt tema, men inspirerades av lantlig stil, vilda blommor och vi körde på temat sommarfin för att alla skulle kunna välja mer fritt och känna vad som känns bekvämt för dem.

Om klädseln till bröllopet

Therése: Jag hade vision om en ganska enkel klänning, med fokus framtill. Gärna lite spets men inte för mycket. Jag och min syster gick och provade lite klänningar på Bröllopsbruket i Umeå, främst för inspiration. Dock visade det sig att "min" klänning var precis där. Efter en veckas betänketid slog jag till och kände mig så bekväm och fin i den. Jens hade inte så mycket åsikter som sin klädsel, även om det hade varit roligt att gå all in. Men han körde på en marinblå kostym som han haft sedan tidigare men köpte matchande fluga med kläderna till barnen och en ny skjorta.

Styling och accessoarer

Therése: Här ville jag inte heller ha för uppstyrd frisyr, men en krans i håret var givet. Alltid älskat att ha krans i håret tillexempel på midsommar. Körde utsläppt med lite lösa lockar, enkelt naturligt smink och i öronen hade jag mina vanliga silverörhängen och runt halsen hade jag ett halsband från min pappa. En namnbricka som fick hänga i en lång kedja så han kom nära mitt hjärta. Min pappa gick bort 2011 så det var fint att ha en del av han med mig under vår dag. Jens köpte nya manschettknappar men i övrigt inga smycket, han är också mycket för enkelhet.

brudbukett och blommor till bröllopet

Therése: Jag gjorde både bukett och krans till mig och dottern själv. Köpte blommor en vecka innan och gick mest efter färger jag fattat tycker för. Nejlikor i aprikos, rosa rosor och pioner. Sen lite olika gröna kulörer till och små blå blommor för att matcha makes fluga och barnens kläder. Som dekoration på bord och runt vigseln ville vi ha vilda blommor, billigt och somrigt. Samt lite blåbärsris för dekoration vid dukningen.

Om bröllopsfotografen

Therése: Matilda. En varm människa med en underbar dialekt. För mig kändes hon lite som en storasyster att hålla i handen genom det hela. Stressad dagarna hörde jag av mig innan, ändrade om hur och när vi skulle ses och tryggt lotsade hon oss igenom det hela. Med en lugnande röst “att allt kommer bli så bra och ni kommer få en fantastisk dag”. Matilda är en person som fick oss att känna oss avslappnad, vi fick försöka vara som vi är bäst och hon fångade oss i stunden. Under middagen och minglet var hon som en fluga på väggen. Så många fantastiska bilder som hon lyckats fånga. Vi vann faktiskt en fototävling på hennes instagram när vi väntade dottern Juni, så det var första gången vi kom i kontakt med henne och kände efter det att om hon är ledig dagen vi tänkt gifta oss så är det hon vi ska ha! Vilken tur vi hade!

Vigselringarna

Therése: Jag gjorde faktiskt 2 nya ringar till bröllopet. Efter 5 år med min gamla förlovningsring var jag less. Så designade en egen via Malin Ivarsson, jag ville ha en droppformad sten med vitt guld. Hon hittade en liten nätt safir och skapade en ring blev väldigt nätt och fin på mig. En sten-fattad ring men inte alls för prålig. Som vigselring valde jag en enkel tvinnad i vitt guld. Jag har efteråt fått höra att kombinationen ser lite retro och antik ut och det älskar jag. Jens har samma ring som förlovningsring och vigselring. Han ville ha en enkel ring i rött guld med lite mjukare kanter. Så vi körde olika, han med rött guld och jag med vitt, det blev så bra det med.

Platsen för bröllopet

Therése: När vi hittade ladan/logen vi hade som festlokal så fanns det många fina miljöer runt omkring. Vi kunde använda oss av en gräsyta utanför ena kortsidan av ladan med björkar, grön växtlighet som låg just framför vigselplatsen. Enkelt pyntat med vilda blommor och en rosenbåge som vi valde att ha precis som den var.

Vigseln

Therése: Vi fick vår utomhusvigsel vilket blev helt fantastiskt. Vi hade en backupplan att flytta vigseln till en del i ladan om det såg ut som att det skulle bli regn. Väderprognosen var väldigt svajig just den dagen men vi bestämde oss samma morgon. Vi kör ute, det får bära eller brista. Men solen kom fram och det blev fantastiskt. Vi hade en präst som är vän till familjen på Jens sida vilket gjorde det väldigt fint och personligt. Vi hade låtar som var speciella för oss, både som ingångs och utgångslåt och några vänner till oss sjöng och spelade. Vi hade även skrivit egna löften till varandra som gjorde det väldigt personligt och fint.

Bästa minnet från dagen

Therése: När jag såg mig själv i spegeln för första gången, med krans i håret och allt var på plats och jag kände mig verkligen så fin. Eller just innan vi skulle gå in till vigseln, då jag var så himla nervös men blev trygg när jag höll Jens i handen och kände att nu kör vi. Såklart alla underbara tal under middagen. Jens minns extra starkt när vi skulle komma ut genom portarna på ladan och skåla med alla gäster. Vi stod högre upp och kunde blicka ut på alla nära och kära som såg så glada och lyckliga ut och de var där för vår skull. Det var väldigt fint.

Lada bröllopsfest festlokal Umeå

Middag/Fest

Therése: Vi körde på långbord och där vi satt själva vid ett bord på ena kortsidan. Vi hade ställt en bänk framför vårt bord som vi kallade för "mingel-bänkt" Det blev en härlig social plats för andra gäster att komma till oss som man fick chans att prata en stund med flertalet av gästerna. Vi körde på en kall sommarbuffé vilket fungerade väldigt bra trots ca 100 gäster. Vi hade serveringspersonal som tog hand om allt kring buffén, dryck och ordna med efterrätt och kaffe. Alla var nöjda med maten och kunde verkligen äta sig mätta.

Duktningen körde vi ganska enkelt, lite udda tallrikar och bestick, vita dukar, björkunderlägg för blockljus och vaser med ängsblommor, samt lite murgröna som ringlade längst mitten på borden. Det blev många härliga tal där vi även fixat en projektor. Efter middagen hade vi två vänner som agerade dj och vi dansade oss svettiga hela kvällen lång. Som nattamat hade vi även samma två vänner som ordnade med enkel surdegspizza på grill. Superhärligt.

Tips till andra som planerar bröllop

Therése: Börja i tid med det man kan, klyschigt men sant. Ta kuvertavgift, många med mig tycker det är så skönt. Slipper tänka på bröllopspresent eller bidrag till bröllopsresa. Då vet man en fast summa som paret önskar sig för att kunna anordna en härlig fest istället för att undra om man gett för lite i bröllopspresent eller bidrag till en resa. Samt att ta hjälp. Ge personer uppgifter innan eller under själva bröllopsdagen, så ni som par bara kan njuta och inte behöva ha kontroll på praktiska saker.

Bröllopsfotograf: Matildas Tillvaro
Brudklänning: Reformation, köpt hos Bröllopsbruket Umeå
Kostym: Oscar Jakobsson
Plats: Lada/Loge, hyrd av en privatperson i Ansmark.
Florist: DIY
Ringar: Malin Ivarsson
Trycksaker: Vistaprint
Hårstylist: Carolina Janzen, frisör och vän till mig.
Smink: Karolina Grahn, hudterapeut och vän till mig.
Catering: Charlottes kök & Catering