Stilfullt Sensommarbröllop i Industriell Lokal: Jenny + Niklas

READ THIS LOVE STORY IN ENGLISH HERE

Hur har ni det där ute i dessa galna Corona-tider? Vi på Sisters in Law vill kunna bidra till en oas av glädje och vara en plats där ni kan rymma bort för en stund och fokusera på annat. Precis som många andra branscher, så drabbas bröllopsbranschen av det som händer. Brudpar tvingas skjuta fram sina bröllop och leverantörer blir avbokade och för vissa av dem kan det vara avgörande om deras verksamhet överlever eller ej. För många småföretagare är det alltså ganska tufft just nu, och vi kan alla göra någonting för att stötta den lokala kreatören. Köpa en fredagsbukett från floristen, boka en mindre familjefotografering med bröllopsfotografen, köpa presentkort hos frisören och liknande.

Vi på Sisters in Law blir såklart också drabbade. Vill du stötta oss på Sisters in Law i dessa tider? Då kan du köpa ett ex av vårt fysiska bröllopsmagasin. Om du köper ett ex av något av de tre senaste numren, så skickar vi dessutom med ett äldre nummer gratis i samma paket som tack för att du stöttar vår verksamhet. Det är minst lika fin och aktuell bröllopsinspiration i dem! Köp Sisters in Law Magazine här.

Men för att återgå till den där oasen av glädje och fokusera på någonting annat för en stund, så har vi en helt fantastisk bröllopsberättelse att dela med oss av idag! Jenny och Niklas gifte sig en sensommardag i slutet av augusti 2019 och bjöd in till en hejdundrande fest i Studio Watz i Stockholm. Den Göteborgsbaserade fotografen Amanda Falkman var med och förevigade deras dag genom sin kreativa kamerablick och vi är så glada över att få ta del av dessa bilder idag. Vi vill passa på att påpeka att ni som letar fotograf inte enbart behöver leta i den stad ni befinner er i. Många fotografer reser landet runt för att fotografera bröllop, som Amanda till exempel. Det viktigaste är att ni som brudpar hittar en fotograf vars stil faller er i smaken, samt har en personlighet som passar er. Ta en titt i vårt arkiv med bröllopstjänster för att hitta talangfulla fotografer runt om i landet.

Nu lämnar vi över ordet till bruden Jenny som ska få berätta om sitt och Niklas augustibröllop.

bröllopsberättelse sisters in law göteborg

Så träffades brudparet

Vi träffades hösten 2009 när vi båda började plugga vid Stockholms Universitet. Och eftersom vi bodde väldigt nära varandra började vi umgås en hel del, även utanför skolan. Även om ingen egentligen var intresserad av ett förhållande just då, blev det oundvikligt. Under studietiden var vi ifrån varandra en hel del del. Mycket boende i olika städer och länder.

Men med tiden blev allt så självklart och sommaren 2018, då vi började närma oss ett decennium ihop, gick Niklas och spontanköpte en ring under vår semester i Frankrike. Han fyllde korgen med bubbel och ost, fick upp mig på cykeln och där på vinfältet friade han till mig.

bröllopsberättelse sisters in law göteborg
brudgum gör sig iordning bröllop
brudpar bröllop
fotograf göteborg

Val av klädsel

Jag hade en ganska tydlig bild av hur jag ville ha min klänning, vilket gjorde det svårare att hitta den jag ville ha. Jag ville att den skulle vara klassisk och stilren, men med en twist. Även efter att jag köpt klänningen var jag osäker på om den kändes rätt, men väl på dagen kändes den perfekt. Vi vill hålla stylingen enkelt och att det skulle spegla våra personligheter, så stilrent och klassiskt.

brudfölje klädsel
brudtärneklänningar
brudklädsel

Tema & Inspiration inför bröllopet

Vi hade inget direkt tema, utan det viktigaste för oss var att främst skapa en fest för våra vänner, som skulle kännas varm, härlig, familjär och avslappnad. Rummet skulle kännas lika fullt av kärlek till och mellan familj och vänner som till varandra.

best men bröllop
sisters_frknfalkman_jennyniklas_190831_0064.jpg

Om fotografen Frkn falkman

Vi var lite sena på bollen att boka fotograf och blev efter mycket letande till slut tipsade om Amanda. När man letar fotograf till sitt bröllop så inser man hur många olika formspråk och stiluttryck som det finns när det gäller bröllopsfotografi.

Amanda hade ett formspråk som var väldigt personligt, något utöver det vanliga och det kändes väldigt unikt utifrån vad vi sett. Samtidigt som vi upplevde att fotografierna hade ett start konstnärligt uttryck som vi gillade..

Efter första samtalet med Amanda kändes det än mer rätt och hennes passion och engagemang smittar av sig. Hon fångade verkligen bröllopet, all glädjen, värme, karaktär och känslor. Hennes agerande skänkte även trygghet under hela dagen.

elegant brudklänning
brudbukett

Blommorna

Jenny: Blommor var en sak som var viktigt för att skapa rätt känsla i lokalen och dukningen så jag hade sökt mycket inspiration från miljöer som vi gillar. Jag ville ha en färgskala som var lite dovare eftersom det var ett sensommarbröllop.

Genom en familjevän blev jag tipsad om en florist och utifrån mina tankar tog hon fram förslag på blommor till buketterna, som slog mig med häpnad (De gjorde brud- och tärnbuketter samt corsagen).

Övriga blommor till lokalen och dukningen köpte vi själva och arrangerade på själva dagen!

brudbukett med mörka toner
välkomstskylt bröllop

Platsen för bröllopet

När vi skulle välja plats för bröllopet så fanns det två alternativ som vi funderade på. Antingen skulle vi ha det i Frankrike och göra en helg av det, eller så ville vi ha det i Stockholm så att det skulle vara möjligt för så många vänner som möjligt att delta.

Vi ville dessutom vara i en lokal där vi själva kunde bestämma över dryck och mat och inte behöva förhålla oss till några särskilda menypaket. Vi ville hitta en kock som kunde tolka vårt bröllop fritt, som kunde skapa en meny som bjöd in till den familjära, avslappnade men ändå festliga känslan. Där lyckas verkligen Tove!

Av vår kära vän, Nadia, blev vi tipsade om Studio Watz och efter att ha besökt lokalen kändes det givet! Lokalens karaktär och känsla, stämde direkt överens med vår idé kring bröllopet.

mingel bröllop
brudpar brudtärnor bestmen
bröllop ceremoni utomhus

Vigseln

Jenny: Eftersom vi valde att ha en borglig vigsel ville vi ha den på samma plats som själva bröllopsfesten. Även här var vi ute ganska sent för att hitta en vigselförrättare som kunde just det datumet.

Vid vårt möte med henne fick vi reda på hur kort själva vigseln egentligen var och att vi skulle behöva brodera ut den med både text och musik för att den skulle bli längre än två minuter. Vi ville också lägga till vårt egna till ceremonin, så den kändes personlig för oss och alla våra gäster. Vi valde därför att skriva texter till varandra, som vi inte fick se eller höra förens hon läste upp dem under ceremonin.

brudpar ingångsmarch
vigselplats

Jenny: Vi hade planerat att ha vår vigsel ute på gården, och det fanns egentligen ingen bra plan b ifall det skulle vara dåligt väder. Som tur var så bjöd dagen på perfekt sensommarväder med över 20 grader och sol. Vi gick ut tillsammans med våra tärnor och marskalker. Som musiker hade vi Jennys faster samt våra kära vänner, Gustaf och Vera som framförde ett par goa bitar.

Vigseln var otroligt känslosam, fin om än lite nervös. Det var även väldigt härligt att komma ut och se alla sina vänner vara samlade.

bröllop ringbyte
säga ja bröllop
bröllop puss ceremonin
bröllopsgäster
brudskål bröllop
bordsplaceringstavla bröllop
dukning festlokal bröllop
dukning bröllop
minimalistisk dukning
bröllopsberättelse bröllopsblogg
bröllopsfest middag festlokal bröllop
sisters_frknfalkman_jennyniklas_190831_0294.jpg
brudskål bröllop
tal bröllop
bröllopsfest

Bästa minnet från dagen

Hela dagen - det blev verkligen magiskt! Tack vare våra fantastiskt fina vänner och familj. Ihop med fenomenala toasties Theodora och Michel var värmen och kärleken i lokalen verkligen maxad.

Vi var lite oroliga över att inte kunna njuta till fulla av dagen, men jävlar vad fel vi hade. Vi kunde verkligen känna kärlek och lycka under hela tiden. Detta är nog till stor del för att allt klaffade så bra, lokalen, musiken, maten, fotograferingen, talen, vännerna.

Tips till andra som planerar bröllop

Lita på dina vänner, dom överlevererar alltid!

Slutord från brudparet

Big up till Theo, Mc, Pysen, Mats, Familj, Gustaf, Vera, Nadia, Annika, Amanda, Tove, Sean och alla fina deltagare.

bröllopsblogg inspiration

Fotograf: Frkn Falkman
Brudklänning: Tara Jarmon x Donatell Godart
Brudskor: Steve Madden
Kostym: J. Lindeberg
Festlokal: Studio Watz, Stockholm
Florist: Liljeros blombinderi
Ringar: Norrfolks
Trycksaker: DIY
Hårstylist: Björn Axén
Catering: Tove Wedin