Lättsamt “Coronabröllop” Med Tvådelat Firande i Trädgårdsmiljö: Christopher + Frida

Veckans bröllopsberättelse är från Frida och Christopher som bjöd in till ett bröllop den 30 maj 2020. Men deras originalplan höll inte (som för så många andra brudpar det här året) och det blev ett mindre bröllop med 10 gäster tidigare istället, nämligen den 11 april. Under sommaren lättades restriktionerna och de kunde bjuda in fler till en trädgårdsfest som ägde rum den 15 augusti. Bilderna vi ska få se idag är alltså ett två-delat bröllop. En lösning som fungerar alldeles utmärkt då man får lyxen att fira en gång till! Vi tar en titt på bilderna som Other Wedding Stories har tagit under båda tillfällena och får samtidigt läsa några tankar från Frida som berättar om sitt och Christophers bröllop.

Bröllop+inspiration+blogg-9477.jpg

Så träffades brudparet

Frida: Vi träffades genom gemensamma vänner sommaren 2019, jag blev kär med en gång. Några månader senare bjöd Christopher hem mig och några vänner en kväll. Vi pratade hela den kvällen, kunde inte slita oss ifrån varandra, det sa bara klick. Vi gick från att bara vara bekanta till att bli ett par på bara 1 vecka, the rest is history.

Det var en regnig dag i Köpenhamn, vi gick runt i Johannesborgs slottsträdgård och rätt var det är står Christopher på knä, jag var i chock. Kan tilläggas att vi hade dejtat i 2 månader. Både tårar och smink rann och vi stod i ösregnet lyckligare än någonsin. Vi firade med att springa till 7/11 och köpa en flaska Champagne och varsin panini, ett oförglömligt frieri.

Bröllopsplanering

Frida: Vi båda kände att vi skulle hålla allt väldigt simpelt. Jag inspirerades av Pernille Teisbaeks kläder så mitt tema blev pärlor och vi hade torkade blommor och mycket linnedukar.

Planerna ändrades väldigt drastiskt med tanke på Corona. Vigseln tidigarelades 1,5 månad och vi var bara ca 10 personer närvarande på plats och ca 40 personer var med via videolänk. Festen ställde vi in till och börja med, men under sommaren släpptes restriktionerna en del och vi kunde ha en mindre fest i mina föräldrars trädgård. Vi fick tänka annorlunda för att kunna hålla avstånd för allas säkerhet och hade tex ingen bordsplacering utan spred ut sittplatser i mindre grupper. Allt fungerade förvånansvärt bra, trots omständigheterna.

Bröllop+inspiration+blogg-9513.jpg
Bröllop+inspiration+blogg-0060.jpg

Platsen

Frida: Platsen för vigseln var bara ett stenkast från mitt barndomshem och dessutom hemma hos nära vänner som har varit med mig genom livet. Vi fick låna deras växthus för vigsel och det blev en mycket vacker och annorlunda vigsel. Skottkärran kom fram bland annat, haha.

Om platsen för trädgårdsfesten senare samma år: Det har varit min dröm sedan jag var liten att ha ett trädgårdsbröllop och huset vi flyttade till i Långås var verkligen menat för ett bröllop, så det var ingen fråga om saken att det var platsen, verkligen en dream-come-true.

Bröllop+inspiration+blogg-9543.jpg

Val av klädsel till bröllopet

Frida: Trots den korta tiden vi hade att leta så gick det fort. Vi hade allt färdigt med kläder och styling 2 månader innan. Jag visste inte riktigt vad jag ville ha, letade först efter en klänning i siden med lång ärm, men föll över en som var broderad med blommor och pärldetaljer över hela klänningen, den kändes så rätt.

Christopher hade en mörk marinblå kostym från Polo Ralph Lauren med svart fluga och svarta skor, som han själv valt ut, han var SÅ stilig.

Styling och accessoarer

Frida: Jag hade riktat in mig på pärlor, pärlörhängen, pärlarmband, hade till och med en väska i pärlor. Mitt hår ville jag hålla enkelt då jag ville lägga fokuset på klänningen, gjorde lite lockar, men inte mer än så.

Bröllop+inspiration+blogg-9710.jpg

Vigseln

Frida: Det var en mycket mysig vigsel. Vi var hemma hos nära vänner i deras underbara växthus. Min pappa inledde med ett fint tal och hade skrivit en så fin dikt som löd såhär:


Kärlekens början
Ur hjärtats källa har längtan sitt flöde
Den vattnar ett land som var kargt och öde
Men där grönskar nu kärlek till evighetens rand
Detta är den plats som kallas längtans land
 
Ni möttes en dag i hjärtats längtande land
Kärleken växte där ni stod, och tvivlet blev lätt som ett grand
Era hjärtan smälte samman och formades till ett
Era vägar förenades, er vandring blev lätt.
 
Kärlekens början finns i hjärtats längtande land
Där kan ni vandra i evig frid, hand i hand
Ni kan vandra upp på sanningens mäktiga höjder
Och längtande blicka ut över paradisiska fröjder. ”

Bröllop+inspiration+blogg-9685.jpg

Om Blommorna

Frida: Jag är florist så brudbuketten gjorde jag själv. Färgmässigt höll jag det vitt, med en del rostade färger. Ville ha så många torkade blommor jag kunde hitta, plockade mycket själv. Hade även franska tulpaner, brudorkidéer och engelska trädgårdsrosor. Jag tog hjälp av mina kusinbarn att göra dekorationerna till festen, de fick fria händer och det blev hur bra som helst. Det kanske inte är vad man förväntar av en florist, men för mig handlar det inte så mycket om att det ska vara rätt teknik eller rätt form, någon specifik sällsynt eller dyr blomma, det är ett sätt att kunna skapa något, stort och fint av enkla medel, att använda sin kreativitet, det handlar inte heller om vad för blommor man använder sig utav, de flesta blommor jag använde hade jag hittat i något dike någonstans. Det gäller att se det fina i varje blomma och hur det kan kombineras med andra blommor.

Bröllop+inspiration+blogg-9730.jpg

Vi hade såklart våran egen ringbärare, Mirabelle, som är Christophers dotter. Vi var så glada och tacksamma att få ha med henne denna dag, hon livade verkligen upp tillvaron med sin underbara personlighet och skratt!

Bröllop+inspiration+blogg-9735.jpg

Vigselringarna

Frida: Vi var inte ute efter att köpa nytt, letade på auktioner och pantbanker. Min förlovningsring var i vitt guld, så jag letade efter en i vitt guld, men när Christopher hittade en i rött guld till sig ville jag matcha honom, vi var mycket nöjda.

Bröllop+inspiration+blogg-9795.jpg
Bröllop+inspiration+blogg-9828.jpg


Efter ringarna var på blev det Champagne och ostron! Mycket festligt. Min pappa som är kock hade komponerat ihop lite snittar till. Sedan blev det några varv med skottkärran, ett roligt minne haha!

Bröllop+inspiration+blogg-9956.jpg

Bästa minnena från dagen

Christopher: Mitt bästa minne var på vigseln när vi hade korkat upp Champagnen, det var en speciell känsla i luften och vi kunde ha med våra vänner trots att alla inte kunde närvara på plats. Svårt att sätt ord på, men det var underbart!

Frida: Efter vigseln på kvällen var vi ute och åt på hotell Ocean med familjen och vi fick för oss att dansa bröllopsvalsen i kylan på stranden, det som hände sen var ett minne vi aldrig kommer glömma. Mitt i valsen får vi idéen att springa ner i havet! JA, vi doppade oss i våra bröllopskläder, kärleken är verkligen oförutsägbar.

Bröllop+inspiration+blogg-9803.jpg
Bröllop+inspiration+blogg-9836.jpg

Om fotografen

Ja, detta var givet. Amanda är en av mina absolut närmsta vänner och en av de mest talangfulla fotografer jag har träffat. Det är inte lätt att fånga sådana här speciella ögonblick, men Amanda gör det som om det vore det enklaste i världen, hon är helt fantastisk.

Tips till andra som planerar bröllop

Glöm inte att vad som än händer på bröllopet (vädret blir fel, du glömde läppstiftet eller om tårtan förstördes) så är det inget som hindrar er från att ni två blir ett. Låt inte småsaker förstöra er dag.

Corona-pandemi eller inte så kan jag faktiskt rekommendera att dela upp vigsel och bröllopsfest. Hålla en mindre vigsel med de närmsta, kanske fler via videolänk och vid ett senare tillfälle ha bröllopsfesten. Det är så mycket nerver dagen man gifter sig att man kanske får svårt att slappna av på sin dag, men har man festen vid ett annat tillfälle kan man ge mer på dansgolvet, dessutom får man en anledning att bära brudklänningen två gånger!

Bröllop+inspiration+blogg-0029.jpg

Vi tackar Frida och Christopher för att de ville dela med sig av sin dag här på Sisters in Law!
Nedan kommer även några bilder från Frida och Christophers fest senare på sommaren.

Bröllop+inspiration+blogg-1287.jpg
Bröllop+inspiration+blogg-1439.jpg
solroser bröllop
coronabröllop
Bröllop+inspiration+blogg-1460.jpg

Fotograf: Other Wedding Stories
Brudklänning: YAS
Kostym: POLO Ralph Lauren