Stämningsfullt novemberbröllop: Sofie + William

Idag får vi ta del av ett underbart vackert novemberbröllop som är fotograferat av Stina Gränfors. Jag gillar verkligen höst- och vinterbröllop och den mysiga atmosfär samt dramatiska känsla som automatiskt infinner sig. I detta bröllop är jag extra förtjust i Sofies byxdress + tyllkjol. Så snyggt!

Njut av detta stämningsfulla bröllop, som är så skickligt fångat av Stina. Nu lämnar jag över ordet till Sofie och William som berättar om sin dag. 

Brudparet berättar

Vi träffades på högskolans bibliotek i Jönköping genom en gemensam kompis. Till en början umgicks vi som vänner då Sofie skulle ta examen och flytta tillbaka till Stockholm. Men vi förstod att det var mer än vänskap när vi var ifrån varandra.

Förlovningen var ganska avdramatiserad och vi visste att vi ville att det skulle vara ett gemensamt beslut. Vi hade varit tillsammans i 2,5 år när vi bestämde att vi skulle förlova oss. Dagen efter köpte vi ringar och åkte till Mölle i Skåne. Vi satte oss på varsin sten vid hamnen, bytte ringar och drack ljummen öl som vi hade köpt från Systembolaget.

Sofie sydde upp sin bröllopsdress hos en sömmerska (Atelje Stass). Sofie hade en bild av att hon ville ha någonting annorlunda men bekvämt och som strålade henne. Därav föll det på en byxdress med en tyllkjol som hon sen kunde ta av sig till festen. På fötterna hade hon svarta högklackade skor från vagabond och ett par dansvänliga silverskor som hon bytte om till. Svarta örhängen för 19kr hittade hon i någon krimskramsaffär.

Sofies kompis Caroline Lundgren gjorde både hår och smink. Sofie hittade ett tyg som hon ville ha i håret och som även William, tärnorna och marsalkarna hade spår av i näsduk eller runt sina kottbuketter. Vi hade inga tankar bakom stylingen mer än att vi ville känna att det var vi och inte bli för omgjorda.

Vigseln

Vi gifte oss den 5 november 2016 en dag som innehöll alla årets årstider. Vigseln hade vi i Seglora kyrka på Skansen och bröllopsmiddag och fest på Riddarhuset i Gamla stan. Anledningen till att vi valde Seglora var att Sofies föräldrar gifte sig där. Det var ett ganska stort bröllop med 125 gäster. När vi stod vid kyrktrappan och skulle gå in i kyrkan blev vi båda riktigt nervösa, det var nog först då som vi verkligen förstod att det var på riktigt. En kompis sjöng ”Men bara om min älskade väntar” under vigseln. Väl ute på kyrktrappan hade alla gäster tutor som de välkomnade oss med.

Om fotografen Stina Gränfors

Hon var med på en av våra bästa vänners bröllop och redan då fastnade vi för hennes sätt att fota. Hon gör inte de traditionella bilderna vilket passar oss. Hon hittar det fina i små saker och ser potential i platser som inte alla gör. Till exempel ville Stina att vi skulle låta en gammal verktygslåda stå kvar framme vilket blev en fin dekoration i bilderna. Hon fick fram det bästa i oss eftersom att vi fick vara naturliga genom hela dagen. Stina har en grym tajming och en osynlighet som skapade underbara känslobilder.

Sisters in Law

Vi ville att det skulle vara ganska avskalat och lite annorlunda. Vi valde att ha champagnekorkar som bordsdekoration och på placeringskorten. De flesta korkarna fick vi av Sofies farmor men alla i vår umgängeskrets var med och samlade korkar. Vi valde också att strunta i blommor helt och köra kottar som dekoration på borden men även i Sofies bukett. Kottarna fick vi delvis av Sofies farbror som hade en hel drös på sin tomt, många kottar plockade vi även nere i Skåne. En kompis till oss (Filip Callas) gjorde samtliga tryck så som inbjudan, namnskyltar, vigselhäfte, middagshäfte och tackkort.

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Det är en stor dag men ta inte för allvarligt på planeringen. Det mesta löser sig. Vi valde ut några få saker som vi verkligen tyckte var viktiga med bröllopet och fokuserade på det. Ta hjälp av er umgängeskrets, det finns alltid någon som är bra på något.

Bröllopsinspiration

Leverantörer
Fotograf: Stina Gränfors
Sofies klädsel: Uppsytt hos Ateljé stass. Tyg från Sidencarlsson. Skor: Vagabond + Zara Jacka: Zara
Williams klädsel: Kostym från Oscar Jacaobson, näsduk och fluga atelje stass, tyg Sidencarlsson.
Grafisk formgivare: Filip Callas
Tryckeri: Henrix