Lantligt Försommarbröllop I Dalarna: Marcus + Julia

Den 22 maj 2021 samlades ett fåtal gäster i Djura kyrka för att fira Julia och Marcus bröllop. Paret bjöd sedan in till en fest på en mysig dalagård med fler gäster. Får Julia och Marcus själva beskriva sitt bröllop, väljer de orden natur, picknick och intimt. Med den lavendelprydda färgpaletten är det här ett ljuvligt försommarbröllop som är lätt att finna inspiration i. Med hjälp av fotograf Sandra Jensen ska vi nu få spana in Julia och Marcus härliga majbröllop.

lantligt bröllop

SÅ TRÄFFADES BRUDPARET

Marcus: Vi gick samma utbildning på Linköping Universitet, och man skulle nog kunna säga att det var attraktion vid första ögonkastet.

Vi förlovade oss i Juli 2020 cirka sex år efter att vi först träffats, på vägen hem efter att vi hade köpt vårt första hus. Av någon anledning uppstod rätt läge när vi gick igenom en kyrkogård, så jag friade till Julia där och då. Man brukar ju säga tills döden skiljer er åt, så kanske fanns det lite undermedveten symbolik i det hela där...

lantligt bröllop
förberedelser bröllop
klänning bröllop
bröllop klänning lantligt

BRÖLLOPSPLANERINGEN

Marcus: Vi är båda naturmänniskor och älskar träd och skog, så detta ville vi ha med så mycket som möjligt i bröllopet. Sitta på marken, sol och regn, gräs i håret. Sådant ville vi ha!

Vi hade ursprungligen tänkt ha ett betydligt större bröllop med 50-60 gäster på ett hotell i Tällberg. Vi hade bokat och ordnat allt på hösten 2020, när det kändes som att pandemin var på väg att blåsa över. Sen kom den tillbaka med full kraft under vintern/våren 2021 och vi fick då tyvärr avboka detta och försöka hitta nya planer. Vi ville genomföra giftermålet det planerade datumet i maj 2021, livet är för kort för att vänta tycker vi. Så vi bestämde oss för att ha kvar vigseln i kyrkan med förhoppningen att åttapersoners gränsen skulle hävas (vilket den tyvärr gjorde en dryg vecka efter vårt bröllop...) men att ha en familjär picknick efteråt. Denna fick vi planera med kort varsel, några få veckor, och med hemmagjord mat.

bröllop hårstyling
lantligt bröllop
lantligt bröllop
lantligt bröllop first look
first look lantligt bröllop
lantligt bröllop

Klädsel

Marcus: Jag arbetade länge med att hitta rätt kostym, jag åkte flera gånger till Stockholm och hade med min gode vän Torgny som är väldigt duktig på detta. Vi bestämde oss till slut för att köpa en måttsydd kostym efter mycket sökande, som blev extremt snygg.

Julias Pappa är duktig på att sy, och Julia frågade honom om han kunde sy hennes klänning, vilket han gjorde med bravur. Julia hade en balklänning som hon gillade, så hon bad honom sy en snarlik kjol, och sedan gjorde han en crop top med spets, vilket gav den lantliga känsla som vi sökte efter.

lantligt bröllop
ringar vigsel

Vigselringarna

Marcus: Jag hade valt ringarna redan innan vi förlovade oss. Julia gillade den jag föreslog åt henne. Den är enkel och elegant, och passar hennes personlighet. Till mig köpte jag en ganska standard guldring.

lantligt bröllop
bröllop utomhus sommar
kyrkligt bröllop

PLATSEN FÖR BRÖLLOPET

Marcus: Min morfar kommer från Djura, och mina föräldrar gifte sig i Djura kyrka, och hade också sin bröllopsfest på Gagnefs Minnesplats. Så det kändes rätt att göra snarlikt till hur dom gjorde.

kyrkligt bröllop sommar

VIGSELN

Marcus: Vi fick bara vara åtta personer i kyrkan, därför valde vi att inte ha några extra musiker eller liknande i kyrkan. Det blev en väldigt simpel och avskalad vigsel, men extra emotionell ceremoni där bara föräldrar och syskon fick vara med. De övriga gästerna fick stå utanför och försöka lyssna och vänta på att vi kom ut.

lantligt bröllop
bröllop i kyrka
lantligt bröllop kyrka
lantligt bröllop
kyrkligt bröllop
bröllop i kyrka
vigsel i kyrka
vigsel i kyrka
bröllop utomhus
bröllop porträtt utomhus
bröllop porträtt utomhus

BLOMMORNA

Marcus: Vi ville ha lavendeltema redan från början, men när vi fick ändra plats till picknick försvann det temat lite, men vi hade ändå kvar det temat till brudbuketten och tårtan. Lavendel och eukalyptus går bra ihop, med fina matta färger, och det luktade gott när vi gick in i kyrkan.

bröllop porträtt utomhus
bröllop porträtt utomhus
bröllop dalarna
bröllop dalarna

MIDDAG/FEST

Marcus: Vädret var väldigt skakigt under hela dagen. Ena sekunden var det strålande sol, andra sekunden regnade det, vilket på sätt och vis passade oss väldigt bra. Det blev extra intimt av de sviktande förhållandena.

Jag älskar att göra femkamper, så jag arrangerade en sådan innan det var dags för middag. Middagen serverades på filtar med varsin korg för alla sällskapen som kom, detta för att försöka hålla oss till Corona-restriktioner. Det började regna rejält just när vi skulle äta, så det blev lite kaotiskt, men väldigt fint.

bröllop dalarna

BÄSTA MINNET FRÅN DAGEN

Marcus: När vi åt middag och våra föräldrar spontant kom fram och började hålla tal, vi var inte beredda på detta.

bröllop dalarna
bröllop dalarna

OM BRÖLLOPSFOTOGRAFEN

Marcus: Vi fick Sandras kontaktuppgifter av en annan fotograf som vi hittade på Instagram, och såg direkt att hennes bilder hade det där lilla extra som vi sökte efter och anade att våra fotointresserade - men inte profesionella - släktingar skulle kunna fånga. Vi hade jättebra kontakt med henne och hon var extremt duktig på att få fotograferingen att bli naturlig och enkel.

bröllop dalarna
bröllop dalarna

TIPS TILL ANDRA

Marcus: Att ha bröllopsfest under bar himmel är en otrolig känsla, men väder och vind kan ställa till komplikationer. Var beredda på att det kan resultera i att ni måste kura ihop under något litet tält och se det fina i den intimiteten! Det blir väldigt oplanerbart, men det är också charmen i det hela.

bröllop dalarna

Fotograf: Sandra Jensen
Plats för bröllopet: Djura Kyrka + Gagnefs Minnesgård
Brudgummens klädsel: Suitsupply
Festlokal: Gagnefs minnesplats
Florist: Blomsterlandet
Ringar: Sandström & de Wit
Makeup: Julia är mycket intresserad av makeup, och hon tränade i ett halvår på just denna sminkning. Hon ville inte låta någon annan göra det, för hon ville att den skulle kännas personlig.