Wedsly - det ultimata verktyget för bröllopsplaneringen

Att planera bröllop ska vara kul. Det kan vi väl alla vara överens om? Även om många delar i processen är riktigt roliga, så kan det också dyka upp punkter som känns jobbiga att planera eller hantera. Något som kan underlätta i det stora projektet som heter bröllop är att ha de rätta verktygen för en lyckad planering. Ett av dessa verktyg är Wedsly och vi på Sisters in Law har djupdykt in i deras hemsida så att ni ska få en riktigt bra guide till deras smarta verktyg.

Planera bröllopet smart - för kärlekens skull

Så lyder de första ord vi möts av på Wedslys hemsida. Och det är ju precis för kärlekens skull som ni nu ska gifta er. Detta låter självklart, men det är många par som planerar sina bröllop med gästerna i åtanke. Givetvis vill alla brudpar se till att gästerna har en lika fantastisk dag och kväll som de själva, men ibland åsidosätts parets egna önskemål för gästernas skull och det är ju synd! Så försök att ha med er detta tänk när ni nu planerar ert bröllop. Sätt en bra grund för er själva och inte för era gästers skull!

Wedsly är en webbaserad tjänst som du enkelt kan nå via datorn, läsplattan eller mobilen. Det är gratis att skaffa ett konto där ni bland annat får en checklista, kan skapa en informativ hemsida för alla era gäster, ordna med gästlista, digitala inbjudningar, skapa en bordsplacering och mycket mer. Givetvis går det även att köpa till sig ytterligare funktioner genom ett guld-paket, men ni tar er hela vägen igenom planeringen även med ett gratiskonto.

Nedan ser ni ett exempel på hur det kan se ut när ni loggar in och precis skaffat ett konto. Här får ni en bra överblick över hur lång tid det är kvar till bröllopet, vad ni har för budget och hur långt ni kommit i processen.

Bröllopsplanering

Checklista för bröllop

Vi tar en närmare titt på checklistan! En checklista för bröllop kan underlätta lika mycket som det kan komplicera saken. Det finns många checklistor “där ute” som kan tolkas som “måsten”. Vi vill vara tydliga med att så är givetvis inte fallet! Som vi ofta säger: Det finns inga rätt eller fel när det kommer till bröllop.

Wedslys checklista är till för att ni ska få en övergripande koll och även få hjälp med att förstå vad som bör planeras i rätt ordning. Håller ni inte med, vill lägga till eller ta bort delar, så går det bra. Bygg upp er checklista precis så som ni vill ha den!

Något som hör ihop med checklistan är er budgetlista. Utifrån den budget som ni själva sätter, så kommer det att fördelas på de delar ni själva väljer i checklistan. Smart va?

Bröllopsplanering Wedsly

När ni har satt ett datum för bröllopet får ni en någorlunda datumstyrd plan så att ni kan arbeta er fram i rätt ordning. Vissa saker är ganska självklara, medan andra är sköna att få gjorda tidigare än ni tror. Att välja brudklänning 6-9 månader innan bröllopet är en av dessa saker.

Eftersom vi på Sisters in Law har en egen brudbutik vet vi hur sent ut många brudar kan vara när det gäller köpet av brudklänning. Tack vara att många av våra klänningar är second hand och att brudarna får med sig klänningen direkt vi köp, går det ofta bra. Men ibland kanske drömklänningen är en beställningsvara med 16 veckors leveranstid. Lägg även till några veckor för sömnadsändringar, något som nästan alltid behövs vid köp av brudklänning.

Skärmavbild 2021-06-23 kl. 14.11.25.png

I listan ovan syns just brudklänning som något som bör ske 6-9 månader i förväg, men även välja accessoarer och smycken, boka frisör etc. Det kan tyckas vara tidigt, men i bröllopsvärlden är det inte det. Det kan ta längre tid än vad man tror att “hitta rätt”.

Ni kan se Wedsly lite som ett ekosystem där alla delar i processen ryms. Men ni måste inte använda alla verktyg för det. Det spelar nämligen ingen roll var i bröllopsplaneringen ni befinner er i just nu. Välj att starta med Wedsly från dag 1 i planeringen, eller ta enbart hjälp av till exempel bordsplaceringsverktyget mot slutet. Se Wedsly som en digital bröllopskoordinator, som är en trygg projektledare oavsett var ni är i er planering.

Önskelistan

Många par får inte det de önskar sig i bröllopspresent. Främst för att många inte vågar berätta det. Kanske är det ett typiskt svenskt beteende att vi inte ska be om saker, “inte ska väl jag…“, men det är faktiskt något som uppskattas hos gäster.

Via Önskelistan kan ni som skapa en lista med vad ni önskar er och som sedan kan synas på er bröllopshemsida som alla gäster får ta del av. Här kan gästerna även bocka av vilken present de köpt, så att andra gäster inte köper samma sak. Ni kan bestämma om det ska vara anonymt eller om namnet på köparen ska synas.

Skärmavbild 2021-06-23 kl. 14.37.55.png

Wedsly Gold

“Om allt är gratis och vi kan ta oss igenom hela planeringsfasen kostnadsfritt, vad är då vitsen med Guld-paketet?” kanske ni undrar. Jo, genom att köpa till er det lilla extra kan ni bland annat skicka ut flera inbjudningskort under processen. Ett save-the-date, följt av ett till inbjudningskort med fler detaljer framöver. Kanske vill ni skicka ut olika typer av inbjudningskort till gästerna? Vissa kanske bara är bjudna till vigseln, medan andra även till middagen? Eller så kanske ni anordnar ett 3-dagarsbröllop med grillning kvällen innan och brunch dagen efter för de allra närmaste? Då kan ni skapa olika utskick via Wedsly. Det och många andra fördelar med Wedsly Gold kan ni läsa om här.

Skärmavbild 2021-06-23 kl. 13.46.46.png

En ytterligare del av Wedsly är deras Magazine där artiklar och bröllopsinspiration delas varje vecka. Allt från Vilka slags diamanter väljer du till bröllopsringarna? till Bröllop under bar himmel – varför inte? är exempel som delas flitigt. Så förutom att vara ett planeringsverktyg är Wedsly även en stor inspirationskälla, vilket också såklart är en stor och viktig del i planeringen.

Vad väntar ni på? Besök www.wedsly.com för att skapa ett gratiskonto och testa alla funktioner ni med, så som bordsplaceringen nedan.

Trevlig bröllopsplanering!

timeline-sv-8.png