Att Hitta Den Rätta Bröllopsfotografen Till Ert Bröllop

Ni som planerar bröllop 2020 har säkert redan märkt att det är ett populärt år att gifta sig på. Många bröllopsfotografer, videografer och festlokaler är redan uppbokade och har ni inte påbörjat er “jakt” efter en fotograf till ert bröllop är det verkligen dags att göra det nu.

För vissa brudpar är en bröllopsfotograf det viktigaste att boka och lägga pengarna på, medan andra inte prioriterar det lika mycket. Det är så klart upp till alla att besluta vad som är viktigt på riktigt under sin bröllopsdag, men vi på Sisters in Law tycker verkligen att ni ska prioritera att anlita en riktigt bra bröllopsfotograf och gärna ha med personen under hela dagen.

Vi vet, det är inte billigt att anlita en bröllopsfotograf. Men det är värt det. Timmarna går förbi så snabbt, men en fotograf har förmågan att fånga dagens alla ögonblick så att ni kan titta tillbaka på er dag om och om igen under all er framtid. Och det tycker i alla fall vi är ovärderligt.

Varför kostar en bröllopsfotograf så mycket?

Det är kanske något som många av er funderar över och det är något som vi vill sprida kunskap om:

  • Fotografer är företagare och måste betala moms som alla andra företag. 25% av det ni betalar in till fotografen går rätt in till Skatteverket. Utöver det måste fotografen även skatta på vinsten.

  • En fotografs utrustning är inte billig. Kamera, objektiv, kameraväska, batterier, minneskort, redigeringsprogram, backup etc. Allt som en fotograf behöver för att utföra sitt jobb och förvara era bilder på ett tryggt sätt.

  • I priset ingår ofta transportkostnader till och från bröllopet, inom en viss radie.

  • Flera timmar jobb. Visst, ni kanske anlitar en fotograf under 10 timmar på er bröllopsdag, men fotografen arbetar SÅ många fler timmar med ert bröllop än så. Allt förarbete, administration, redigering m.m.

  • Övriga kostnader som fotografer har är t.ex försäkring, marknadsföringkostnader och kostnader för underhåll och service av utrustning.

När man börjar fundera över hur mycket tid en bröllopsfotograf egentligen lägger på ett bröllop och alla kringkostnader som finns, så är det inte så konstigt att det kostar en slant att anlita en professionell fotograf, eller hur?

Ett tips om ni inte har råd att anlita den bröllopsfotograf ni vill ha är att ni önskar er en bröllopsfotograf från era släktingar och vänner som bröllopspresent. Det är ofta något som många vill vara med på och ofta är gäster glada över att kunna ge brudparet något de verkligen vill ha. Jämfört med att chansa på nya vinglas, ljusstakar etc.

När ni väl bestämt er för att anlita en professionell bröllopsfotograf, vill vi tipsa om att börja med att leta fotografer på Instagram. Ofta är fotografernas Instagramflöde bättre uppdaterade än hemsidan och ni kan få en tydlig bild av hur fotografen är som person, då många använder Instagram för vad det är tänkt att vara: En social plattform där de delar med sig av sitt liv.

I arkivet med bröllopstjänster på Sisters in Law listar vi flera bröllopsfotografer runt om i Sverige. Några av dem lyfter vi lite extra i det här inlägget, så att ni ska komma närmare ert val av bröllopsfotograf. Spana gärna in fotografernas hemsidor och Instagram nedan.

Malin Norlén - Bröllopsfotograf i Stockholm

Hemsida: www.fotografmalinnorlen.com
Instagram: @fotograf_malin_norlen

Foto: Malin Norén

Foto: Malin Norén

Matildas Tillvaro - Bröllopsfotograf i Umeå

Hemsida: www.matildastillvaro.se
Instagram: @matildastillvaro

Fotograf: Matildas Tillvaro

Fotograf: Matildas Tillvaro

Linnéa Waldetoft Photography - Bröllopsfotograf i Västra Götaland

Hemsida: www.linneawaldetoft.com
Instagram: @linneawaldetoftcom

Foto: Linnéa Waldetoft

Foto: Linnéa Waldetoft

Martin K - Bröllopsfotograf i Stockholm

Hemsida: www.pranafoto.se
Instagram: @justanotherweddingaccount

Foto: Martin Kiessling

Foto: Martin Kiessling


Vi vill samtidigt passa på att tipsa om några andra bröllopsleverantörer, som inte är fotografer. För även om det är smart att boka just lokal, fotograf och kanske videograf i tid, så kan det vara skönt att även checka av andra saker från listan i tid. Så som trycksakerna:

By Stina Design

Hemsida: www.bystinadesign.com
Instagram: @bystinadesign

By Stina Design

By Stina Design

tryckstudion

Hemsida: www.tryckstudion.se
Instagram: @tryckstudion

Tryckstudion

Tryckstudion

Även dekoratörer och att hyra dekor kan vara skönt att få spikat i tid.

Märkbara Bröllop & Tillfällen - dekoratör

Märkbara bröllop och tlllfällen

Märkbara bröllop och tlllfällen

Rental Stories - hyr porslin, vigselbåge och dekorationer till bröllopet

Hemsida: www.rentalstories.se

hyra porslin stockholm

Finns det någon leverantör eller tjänst ni söker till bröllop men inte hittar? Skriv till oss på info@sistersinlaw.se så ska vi se om vi kan guida er på vägen! Glöm inte att ta en titt i hela arkivet med bröllopstjänster också, där du hittar lokaler, brudklädsel, porslin och mer till bröllopet.